Sådan opdaterer du dit Apple Watch

Brug din iPhone til at opdatere Apple Watch-softwaren, eller opdater direkte på dit Apple Watch.

Hold dit Apple Watch opdateret

Det er altid vigtigt at holde dine Apple-enheder opdaterede, så de har alle de nyeste fejlrettelser og sikkerhedsforbedringer. Der er også nogle iOS-opdateringer, som kan kræve en opdatering af watchOS på dit Apple Watch.

Hvis din iPhone siger "Opdater Apple Watch"

Når du ser en advarsel på din iPhone, der siger "Dit Apple Watch-software er forældet", skal du opdatere til den nyeste version af watchOS, så dine data, inklusive aktivitetsdata, bliver ved med at synkronisere med din iPhone.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis dit Apple Watch siger, du skal have mere tilgængelig lagerplads for at installere en watchOS-opdatering.

Gør dig klar til at opdatere

Først skal du sørge for, at dit Apple Watch er kompatibelt med den seneste software: watchOS 7 er kompatibel med Apple Watch Series 3 og nyere samt Apple Watch SE. Hvis du vil opgradere til watchOS 7, skal du have en iPhone 6s eller en nyere model med iOS 14 eller en nyere version. Find din Apple Watch-model.

Derefter skal du kontrollere følgende:

1. Opdater iPhone til den nyeste version af iOS.
  2. Sørg for, at dit Apple Watch er mindst 50 procent opladet.
  3. Slut din iPhone til et Wi-Fi-netværk.
  4. Placer din iPhone ved siden af dit Apple Watch for at sikre, at de er inden for rækkevidde af hinanden.

Der kan gå fra nogle minutter til én time, før opdateringen er fuldført. Det kan være en god ide at opdatere i nattens løb eller vente til et passende tidspunkt.

Sådan opdaterer du dit Apple Watch med din iPhone

Dit Apple Watch sender dig en meddelelse, når en ny opdatering er tilgængelig. Tryk på Opdater i nat i notifikationen, og gå derefter til din iPhone for at bekræfte, at du vil opdatere i nattens løb. Når dagen slutter, skal du oplade dit Apple Watch og din iPhone i løbet af natten, så opdateringen kan gennemføres.

Hvis du vil kontrollere manuelt, om der er opdateringer, skal du følge disse trin:

1. Behold dit Apple Watch i opladeren, mens opdateringen fuldføres.
  2. Åbn appen Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  3. Tryk på Generelt > Softwareopdatering.
  4. Download opdateringen. Hvis du bliver bedt om at indtaste adgangskoden til din iPhone eller dit Apple Watch, skal du gøre det.
  5. Vent på, at statuscirklen vises på dit Apple Watch. Der kan gå fra nogle minutter til én time, før opdateringen er fuldført.

Lad dit Apple Watch være tilsluttet opladeren, mens opdateringen fuldføres. Du må ikke genstarte din iPhone eller dit Apple Watch, og du må ikke afslutte appen Watch. Når opdateringen er færdig, genstarter Apple Watch automatisk.

Eller opdater direkte på dit Apple Watch

Hvis dit Apple Watch har watchOS 6 eller nyere, kan du installere efterfølgende opdateringer uden din iPhone:

1. Sørg for, at dit ur er forbundet til Wi-Fi.
  2. På dit ur: Åbn appen Indstillinger.
  3. Tryk på Generelt > Softwareopdatering.
  4. Tryk på Installer, hvis der er en tilgængelig softwareopdatering, og følg derefter vejledningen på skærmen.

Lad dit Apple Watch være tilsluttet opladeren, mens opdateringen fuldføres. Genstart ikke dit Apple Watch, og afslut ikke Watch-appen. Når opdateringen er færdig, genstarter Apple Watch automatisk.

Hjælp til opdatering

Prøv disse trin:

1. Kontroller, at dit Apple Watch er tilsluttet opladeren
  2. Genstart af dit Apple Watch. Tryk på sideknappen, og hold den inde, indtil du får vist mærket Sluk, og træk derefter i mærket. Hold sideknappen inde for at tænde uret igen.
  3. Genstart din pardannede iPhone.
  4. Prøv at starte opdateringen igen.

Hvis opdateringen ikke starter, skal du åbne appen Watch på din iPhone, trykke på Generelt > Brug > Softwareopdatering og slette opdateringsarkivet. Prøv at downloade og installere watchOS igen, når arkivet er slettet.

Læs om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan se "Kan ikke installere opdateringen", når Apple Watch opdateres.

Hvis du har installeret en beta- eller udviklerversion af iOS eller watchOS

1. Du skal fjerne betabeskrivelsen fra enheden inden opdateringen. Sådan ser og fjerner du beskrivelser:
    • Åbn appen Apple Watch på din iPhone, tryk på fanen Mit ur, og tryk derefter på Generelt > Profiler. Tryk på den betabeskrivelse, du vil fjerne, og tryk derefter på Slet beskrivelse. Indtast adgangskoden til din iPhone, hvis du bliver bedt om det.
    • Åbn appen Indstillinger på din iPhone, og tryk på Generelt > Adm. af beskrivelser og enheder. Tryk på den betabeskrivelse, du vil fjerne, og tryk derefter på Slet beskrivelse. Indtast adgangskoden til din iPhone, hvis du bliver bedt om det.
  2. Når du har fjernet beskrivelserne, skal du genstarte begge enheder og søge efter opdateringen igen.

Hvis du vil fortsætte med at bruge den offentlige version af iOS, skal du installere betabeskrivelsen igen.