Opdatering af iPhone, iPad eller iPod touch

Læs om, hvordan du opdaterer din iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste version af iOS eller iPadOS.

Du kan opdatere din iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste version af iOS eller iPadOS trådløst.

Hvis du bruger iOS eller iPadOS 14.5 eller en nyere version, har du muligvis muligheden for at vælge mellem opdatering af to softwareversioner. Du kan opdatere til den nyeste version af iOS eller iPadOS 15, så snart den er udgivet, eller fortsætte med at bruge iOS eller iPadOS 14, mens du stadig får vigtige sikkerhedsopdateringer i en periode.

Hvis du ikke kan se opdateringen på din enhed, skal du bruge computeren til at opdatere enheden manuelt. Læs om, hvordan du opdaterer din enhed manuelt, hvis du bruger en Mac med macOS Catalina eller en nyere version, eller hvis du bruger en Mac med macOS Mojave eller en tidligere version eller en Windows-pc.

Opdater din iPhone, iPad eller iPod touch trådløst

1. Sikkerhedskopier din enhed med iCloud eller din computer.
  2. Slut din enhed til en strømkilde, og opret forbindelse til internettet via Wi-Fi.
  3. Gå til Indstillinger > Generelt, og tryk på Softwareopdatering.
  4. Hvis du kan se to muligheder for softwareopdatering, skal du vælge den, du vil installere.
    Appen Indstillinger på iPhone, der viser muligheder for opdatering til iOS 14.8 eller iOS 15.
  5. Tryk på Installer nu. Hvis der i stedet vises Hent og installer, skal du trykke på det for at hente opdateringen, indtaste din adgangskode og derefter trykke på Installer nu. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kender din adgangskode.

Du kan muligvis se, at din enhed er opdateret, og at der er en tilgængelig opgradering. Hvis f.eks. din enhed er opdateret med den seneste version af iOS 14, er der muligvis mulighed for at opgradere til iOS 15. Det kan være en god ide at opgradere iOS, når du parrer tilbehør med iPhone.

Hvis du får vist en advarsel, når du opdaterer trådløst

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis der vises en fejl, når du prøver at opdatere din enhed trådløst.

Ikke alle softwareopdateringer kan overføres trådløst. En VPN- eller proxy-forbindelse kan forhindre, at enheden kan kontakte opdateringsserverne.

Hvis du har brug for mere plads, når du opdaterer trådløst

Tryk på Fortsæt, hvis du bliver spurgt, om nogle af appsene skal fjernes midlertidigt, fordi softwaren skal bruge mere plads til opdateringen. Når installationen er fuldført, geninstalleres disse apps automatisk. Hvis du i stedet trykker på Annuller, kan du slette indhold manuelt fra din enhed for at frigøre mere plads.

Tilpas automatiske opdateringer

Din enhed kan automatisk opdateres om natten, mens den oplades.

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.
  2. Tryk på Automatiske opdateringer, og slå derefter Download iOS-opdateringer til.
  3. Slå Installer iOS-opdateringer til. Din enhed opdateres automatisk til den nyeste version af iOS eller iPadOS. Nogle opdateringer skal muligvis installeres manuelt.
    Siden Automatiske opdateringer i Indstillinger på iPhone, der viser muligheder for at downloade og installere iOS-opdateringer automatisk.

Hvis du opgraderer til den nyeste version af iOS- eller iPadOS-software, får du de nyeste funktioner, sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser. Ikke alle funktioner er tilgængelige på alle enheder eller i alle lande og områder. Batteriets og systemets ydeevne kan påvirkes af mange forskellige faktorer, blandt andet netværksforhold og individuel brug, og ydeevnen kan derfor variere.