Hvis din iPhone eller iPad ikke vil opdatere

Hvis du vil opdatere din iPhone eller iPad, skal du have en kompatibel enhed, en internetforbindelse og nok lagerplads. Det er også en god idé, at din enhed er tilsluttet en strømkilde.

Hvis du ikke kan installere den nyeste version af iOS eller iPadOS på din iPhone eller iPad

Du kan muligvis ikke opdatere iPhone eller iPad trådløst af en af følgende årsager:

Hvis din enhed ikke understøtter ny software

Sådan kontrollerer du, om din enhed understøtter ny software:

1. Identificer din iPhone- eller iPad-model.

2. Tjek, om din iPhone- eller iPad-model er på listen over kompatible enheder for den nyeste version af iOS eller iPadOS.

Hvis din enhed er kompatibel, skal du opdatere til den nyeste version af iOS eller iPadOS, som er tilgængelig for dig.

Hvis du har en kompatibel enhed, men din iPhone eller iPad ikke kan opdateres, kan du prøve nedenstående trin.

Sådan gør du, hvis der ikke er tilstrækkelig plads til opdateringen

Hvis der ikke er tilstrækkelig plads til at downloade og installere en opdatering, forsøger softwaren på din enhed at skabe mere plads. Der fjernes kun appdata, der kan downloades igen, og der hverken fjernes eller flyttes data. Hvis der stadig ikke er tilstrækkelig plads på enheden, kan du bruge din computer til at opdatere enheden.

Hvis du ikke kan slutte enheden til din computer, kan du gøre plads til opdateringen ved at fjerne indhold, som du ikke bruger, fra din enhed. Gå til Indstillinger > Generelt > [Enhedsnavn]-lagringsplads.

Læs mere om lagringspladsen for apps og indhold.

Sådan gør du, hvis det tager lang tid at downloade opdateringen

Det er nødvendigt at have forbindelse til internettet for at opdatere enheden. Downloadtiden varierer, afhængigt af opdateringens størrelse og din internethastighed. Du kan bruge enheden som normalt, mens opdateringen downloades, og enheden giver dig besked, når du kan installere opdateringen. Hvis du vil downloade opdateringen hurtigere, skal du undgå at downloade andet indhold imens. Du kan også bruge et Wi-Fi-netværk.

Sådan gør du, hvis du ikke kan oprette forbindelse til opdateringsserveren eller godkende opdateringen

Hvis du forsøger at opdatere enheden, kan du få vist en af følgende meddelelser:

ios-16-iphone-14-pro-settings-general-software-update-unable-to-check-for-update

"Kan ikke søge efter opdatering. Der opstod en fejl under søgning efter en softwareopdatering".

ios-16-iphone-14-pro-settings-general-software-update-install-this-update-requires-a-network-connection-to-install

"Installer nu. Installering af denne opdatering kræver en netværksforbindelse."

Prøv at opdatere enheden igen på samme netværk. Hvis én af meddelelserne stadig vises, kan du prøve at opdatere enheden via et andet netværk eller opdatere enheden med din computer:

Hvis problemet opstår igen på flere netværk, skal du fjerne opdateringen.

Sådan gør du, hvis opdateringen ikke gennemføres

Hvis du installerer opdateringen, kan det se ud, som om statuslinjen bevæger sig langsomt. Opdateringstiden afhænger af opdateringens størrelse og antallet af arkiver på din enhed.

Når du opdaterer trådløst, skal enheden være tilsluttet strøm. Hvis enheden løber tør for strøm, skal du slutte den til en strømkilde og tænde enheden, så opdateringen eller gendannelsen kan gennemføres.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din iPhone eller iPad er frosset eller ikke vil starte.

Sådan fjerner du opdateringen og downloader den igen

Hvis du stadig ikke kan installere den nyeste version af iOS eller iPadOS, skal du forsøge at downloade opdateringen igen på følgende måde:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > [Enhedsnavn]-lagringsplads.

2. Find opdateringen på listen over apps.

3. Tryk på opdateringen, og tryk på Slet opdatering.

4. Gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering, og download den nyeste opdatering.

Hvis du ikke kan se opdateringen på listen over apps, eller hvis problemet opstår igen, skal du opdatere din enhed med din computer:

Læs om, hvordan du bruger gendannelsesfunktion, hvis din computer ikke genkender din enhed, eller hvis din skærm sidder fast på Apple-logoet i flere minutter, uden at der vises en statuslinje.