Brug af Tilpasning af skærm på iPhone, iPad og iPod touch

Her kan du læse, hvordan du bruger funktionerne under Tilpasning af skærm, f.eks. Farvefiltre og Begræns billedfrekvens, i iOS 10 eller nyere versioner på iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du er farveblind eller synsbesværet, kan du bruge Farvefiltre til bedre at skelne mellem farver. Farvefiltre kan ændre, hvordan ting ser ud, f.eks. billeder og film, så du bør kun anvende funktionen, når du har brug for den.

Du kan slå Farvefiltre til via Tilgængelighedsgenvejen eller appen Indstillinger.

Sådan slår du Farvefiltre til i appen Indstillinger

Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tilpasning af skærm, og vælg Farvefiltre.

Når du slår Farvefiltre til, er der fire forudindstillede filtre at vælge imellem:

• Gråtoner
  • Rød/grøn for rødblindhed
  • Grøn/rød for grønblindhed
  • Blå/gul for blåblindhed

For at hjælpe dig vises tre eksempler på farveområder, så du kan vælge den mulighed, der passer bedst til dig. Skub til venstre eller til højre på disse eksempler for at finde et filter, der fungerer bedst for dig.

Dette eksempel viser fra venstre til højre blyanter i alle regnbuens farver, dvs. rød, gul, grøn, blå, lilla og brun.

Dette eksempel viser tre søjler med forskellig farveintensitet.

Dette eksempel viser lodrette linjer på en baggrund med forskellige farver. Vælg det filter, der viser en hel linje.

Sådan slår du Farvefiltre til via Tilgængelighedsgenvej

For at slå Farvefiltre til via Tilgængelighedsgenvej skal du følge denne fremgangsmåde:

Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tilgængelighedsgenvej, og vælg Farvefiltre. Når du har indstillet Farvefiltre, kan du nemt slå dem til eller fra ved at klikke tre gange på knappen Hjem på din enhed.

Sådan justerer du farveintensiteten

Du kan justere intensiteten på alle Farvefiltre, så den passer til dit behov. Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tilpasning af skærm, og juster mærket Intensitet for at tilpasse et filter, så det er mere eller mindre intenst.

Justering af farvetone

Hvis du er farve- eller lysfølsom, kan du ændre Farvetone på din skærm. På den måde kan du ændre skæret på hele skærmen på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Begræns billedfrekvens

Hvis du har en iPad Pro (10,5") eller iPad Pro 12,9" (2. generation), kan du indstille skærmens maksimale billedfrekvens til 60 billeder pr. sekund. Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tilpasning af skærm, og slå Begræns billedfrekvens til.