Sådan finder du din iPod-model

Her kan du se, hvordan du finder frem til din iPod-model vha. modelnummeret og andre oplysninger.

iPod touch (6. generation)

• Navigation: Multi-touch-skærm
  • Kapacitet: 16, 32, 64, 128 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1574: 2015-07

iPod touch (6. generation) har et iSight- og et FaceTime HD-kamera.

iPod touch (6. generation) fås i fem farver samt en version i (PRODUCT)RED.

iPod touch (5. generation)

• Navigation: Multi-touch-skærm
  • Kapacitet: 16, 32 og 64 GB
  • Modelnumre og lanceringsdatoer:
    • A1509: 2014-06
    • A1421: 2013-05
    • A1421: 2012-10

iPod touch (5. generation) har et iSight- og et FaceTime HD-kamera. iPod touch-løkken følger med modellerne på 32 GB og 64 GB.

iPod touch (5. generation) fås i fem farver.

iPod touch (5. generation, 16 GB, medio 2013)

• Navigation: Multi-touch-skærm
  • Kapacitet: 16 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1509: 2013-05

Modellen fås i sølv og har et FaceTime HD-kamera.

iPod touch (4. generation)

• Navigation: Multi-touch-skærm
  • Kapacitet: 8, 16, 32 og 64 GB
  • Modelnumre og lanceringsdatoer:
    • A1367: 2012-10
    • A1367: 2011-10
    • A1367: 2010-09

iPod touch (4. generation) har et iSight- og et FaceTime HD-kamera.

iPod touch (4. generation) fås i hvid og sort.

iPod touch (3. generation)

• Navigation: Multi-touch-skærm
  • Kapacitet: 32 og 64 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1318: 2009-09

iPod touch (3. generation) har en multi-touch-skærm på 3,5" i bredformat (diagonal) og et flashdrev på 32 GB eller 64 GB.

Forskellen på 2. og 3. generation af iPod touch kan ses på bagsiden. Se efter modelnummeret i teksten under indgraveringen.

iPod touch (2. generation)

• Navigation: Multi-touch-skærm
  • Kapacitet: 8, 16 og 32 GB
  • Modelnumre og lanceringsdatoer:
    • A1288: 2008-09
    • A1319 (kun Kina): 2008-09

iPod touch (2. generation) har en multi-touch-skærm på 3,5" i bredformat (diagonal) og et flashdrev på 8, 16 eller 32 GB.

iPod touch (2. generation) kan skelnes fra den forrige model på sit afrundede design og ovale antennedæksel i øverste venstre hjørne på bagsiden.

iPod touch

• Navigation: Multi-touch-skærm
  • Kapacitet: 8, 16 og 32 GB
  • Modelnumre og lanceringsdatoer:
    • A1213: 2008-02
    • A1213: 2007-09

iPod touch har en multi-touch-skærm på 3,5" i bredformat (diagonal) og et flashdrev på 8, 16 eller 32 GB. Du kan surfe på nettet med Safari og se YouTube-videoer på den første Wi-Fi iPod nogensinde. Du kan også søge efter, prøvelytte og købe sange fra iTunes Wi-Fi Music Store på iPod touch.

iPod nano (7. generation, medio 2015)

• Navigation: Multi-touch-skærm
  • Kapacitet: 16 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1446: 2015-07

iPod nano (7. generation, medio 2015) fås i fem farver samt en version i (PRODUCT)RED.

iPod nano (7. generation)

• Navigation: Multi-touch-skærm
  • Kapacitet: 16 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1446: 2012-10

iPod nano (7. generation) fås i otte farver.

iPod nano (6. generation)

• Navigation: Multi-touch-skærm
  • Kapacitet: 8 og 16 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1366: 2010-09

iPod nano (6. generation) fås i seks farver.

iPod nano (PRODUCT)RED Special Edition fås kun i Apple Store og har en kapacitet på 8 GB eller 16 GB. For hver solgt iPod nano (PRODUCT)RED Special Edition giver Apple et bidrag til den globale fond til bekæmpelse af HIV/AIDS i Afrika.

iPod nano (5. generation)

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 8 og 16 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1320: 2009-09

Sådan kan du kende forskel på iPod nano (5. generation) og tidligere iPod nano-modeller:

• Skærmen er højere sammenlignet med iPod nano (4. generation)
  • Den polerede anodiserede aluminiumsoverflade
  • Indbygget kamera og mikrofon på bagsiden

iPod nano (5. generation) fås i ni farver.

iPod nano (4. generation)

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 8 og 16 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1285: 2008-09

Sådan kan du kende forskel på iPod nano (4. generation) og tidligere iPod nano-modeller:

• Den højere skærm
  • Den krumme overflade
  • Den ovale form, når man ser på den ovenfra eller nedefra
  • Medtagelsen af et accelerometer, som anvendes af funktionen Ryst.

iPod nano (4. generation) fås i ni farver.

iPod nano (3. generation)

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 4 og 8 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1236: 2007-09

Sådan kan du kende forskel på iPod nano (3. generation) og tidligere iPod nano-modeller:

• Den bredere skærm
  • Hold-kontakten er placeret i bunden
  • Muligheden for at afspille video

De sidste tre tegn i serienummeret er YOP, YOR, YXR, YXT, YXV eller YXX.

iPod nano (3. generation) fås i fem farver.

iPod nano (2. generation)

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 4 og 8 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1199: 2006-09

Sådan kan du kende forskel på iPod nano (2. generation) og tidligere iPod nano-modeller:

• Mindre størrelse
  • Andre farver
  • Dock- og hovedtelefonstikket er placeret i bunden af enheden

iPod nano (PRODUCT)RED Special Edition er en iPod nano (2. generation), som findes i rød med en diskkapacitet på 4 GB eller 8 GB. For hver solgt iPod nano (PRODUCT)RED, går 10 USD af salget direkte til den globale fond til bekæmpelse af AIDS i Afrika.

iPod nano

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 1, 2 og 4 GB
  • Modelnumre og lanceringsdatoer:
    • A1137: 2006-02
    • A1137: 2005-09

iPod nano er mindre end iPod mini og har farveskærm og klikhjul, men en flashhukommelse i stedet for en harddisk. Musik og billeder synkroniseres via et USB 2.0-kabel, ikke FireWire. Kapaciteten på iPod nano er præget ind i bagsiden af enheden.

iPod nano fås i hvid og sort.

iPod shuffle (4. generation, medio 2015)

• Navigation: Kontrolpad
  • Kapacitet: 2 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1373: 2015-07

iPod shuffle (4. generation, medio 2015) fås i fem farver samt en version i (PRODUCT)RED.

iPod shuffle (4. generation, ultimo 2012)

• Navigation: Kontrolpad
  • Kapacitet: 2 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1373: 2012-09

iPod shuffle (4. generation, ultimo 2012) fås i syv farver.

iPod shuffle (4. generation)

• Navigation: Kontrolpad
  • Kapacitet: 2 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1373: 2010-09

iPod shuffle (4. generation) fås i fem farver.

iPod shuffle (3. generation, ultimo 2009)

• Navigation: Apple-hovedtelefoner med fjernbetjening
  • Kapacitet: 2 og 4 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1271: 2009-09

iPod shuffle (3. generation, ultimo 2009) har en kontakt med tre positioner, der skifter mellem tilstandene Fra, Spil i rækkefølge og Spil i tilfældig rækkefølge som den oprindelige iPod shuffle. Modellen har et hovedtelefonstik, der også kan tilsluttes USB-porten på en computer. Den har en klemme som iPod shuffle (2. generation). iPod shuffle (3. generation, ultimo 2009) er mindre end tidligere generationer og har en statusindikator. Tidligere iPod shuffle-generationer havde to.

iPod shuffle (3. generation, ultimo 2009) fås i fem farver.

iPod shuffle (3. generation, ultimo 2009) fås også i en særlig Limited Edition 4 GB-model, kun gennem Apple Store. Den leveres i poleret rustfrit stål.

iPod shuffle (3. generation)

• Navigation: Apple-hovedtelefoner med fjernbetjening
  • Kapacitet: 4 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1271: 2009-03

iPod shuffle (3. generation) har en kontakt med tre positioner, der skifter mellem tilstandene Fra, Spil i rækkefølge og Spil i tilfældig rækkefølge svarende til den originale iPod shuffle. Modellen har et hovedtelefonstik, der også kan tilsluttes USB-porten på en computer. Den har en klemme som iPod shuffle (2. generation). iPod shuffle (3. generation) er mindre end tidligere generationer og har en statusindikator. Tidligere iPod shuffle-generationer havde to.

iPod shuffle (2. generation)

• Navigation: Kontrolpad
  • Kapacitet: 1 og 2 GB
  • Modelnumre og lanceringsdatoer:
    • A1204: 2008-02
    • A1204: 2006-09

iPod shuffle (2. generation) er mindre end den oprindelige iPod shuffle og har ikke noget USB-stik.

De sidste tre tegn i serienummeret er 1ZH, 1ZK, 1ZM, 1ZP eller 1ZR.

iPod shuffle

• Navigation: Kontrolpad
  • Kapacitet: 512 MB og 1 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1112: 2005-01

iPod shuffle er mindre end iPod mini og har ingen skærm. Der er LED-indikatorer på for- og bagsiden. Diskens kapacitet er præget ind i USB-stikket på forsiden.

iPod mini (2. generation)

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 4 og 6 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1051: 2005-02

Sådan kan du skelne mellem iPod mini (2. generation) og den oprindelige iPod mini:

• Diskens kapacitet er præget ind i bagsiden af enheden.
  • Klikhjulets tekstfarve svarer til enhedens farve.

iPod mini

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 4 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1051: 2004-01

iPod mini adskiller sig fra andre modeller på følgende punkter:

• Mindre størrelse
  • Andre farver
  • Hold-kontakten, som sidder øverst på venstre side
  • Knapmærkaterne på klikhjulet sidder på selve hjulet

iPod classic 160 GB (ultimo 2009)

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 160 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1238: 2009-09

iPod classic 160 GB (ultimo 2009) er en harddiskbaseret iPod med en stor, bred farveskærm og klikhjul samt mulighed for visning af billeder og videoer. Den bruger USB til synkronisering.

iPod classic fås i sølvgrå og sort og har et kabinet af anodiseret aluminium og poleret rustfrit stål.

iPod classic (120 GB)

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 120 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1238: 2008-09

iPod classic (120 GB) er en harddiskbaseret iPod med en stor, bred farveskærm, et klikhjul samt mulighed for visning af billeder og videoer. Den bruger USB til synkronisering.

iPod classic fås i sølvgrå og sort og har et kabinet af anodiseret aluminium og poleret rustfrit stål.

iPod classic

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 80 og 160 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1238: 2007-09

iPod classic er en harddiskbaseret iPod med en stor, bred farveskærm, et klikhjul samt mulighed for visning af billeder og videoer. Den bruger USB til synkronisering.

De sidste tre tegn i serienummeret er Y5N, YMU, YMV eller YMX.

iPod classic fås i sølvgrå og sort og har et kabinet af anodiseret aluminium og poleret rustfrit stål.

iPod (5. generation, ultimo 2006) – kaldes også iPod med video eller 5. generations-iPod

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 30 og 80 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1238: 2006-09

De sidste tre tegn i serienummeret er V9K, V9P, V9M, V9R, V9L, V9N, V9Q, V9S, WU9, WUA, WUB, WUC eller X3N. De sidste tre tegn i serienummeret på U2 Special Edition iPod (5. generation, 30 GB, ultimo 2006) er W9G.

iPod (5. generation) – kaldes også iPod med video eller 5. generations-iPod

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 30 og 60 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1238: 2005-10

iPod (5. generation) er en harddiskbaseret iPod med en stor farveskærm i bredformat, et klikhjul og mulighed for visning af billeder og videoer. Den bruger USB til synkronisering.

iPod (5. generation) fås i sort og hvid.

iPod Special Edition U2

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 20 og 30 GB
  • Modelnumre og lanceringsdatoer:
    • A1136: 2006-09
    • A1136: 2006-06
    • A1099: 2005-06
    • A1059: 2004-10

iPod Special Edition U2 er en iPod-standardmodel med blandt andet følgende forskelle: sort plastkabinet, rødt klikhjul samt underskrifter fra U2-bandmedlemmer og "iPod Special Edition U2" præget ind i bagsiden.

Den første model var baseret på en iPod (klikhjul) og en harddisk på 20 GB. I juni 2005 blev der lanceret en ny version af iPod Special Edition U2, der er baseret på en iPod med farveskærm. Disse kaldes begge 4. generationsmodeller af iPod. I juni 2006 blev en ny version af iPod Special Edition U2 lanceret, der er baseret på en 5. generations-iPod (også kaldet en iPod med video) med en harddisk på 30 GB. I september 2006 blev en model lanceret, der er baseret på iPod (5. generation, ultimo 2006).

De tre sidste tegn i serienummeret er W9G.

iPod med farveskærm

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 20 og 60 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1099: 2005-06

iPod og iPod photo er nu det samme produkt, og alle hvide iPod-enheder har en farveskærm. De har de samme betjeningsknapper som iPod (klikhjul), men nu har alle modeller en farveskærm som iPod photo – perfekt til albumgrafik og lysbilledshow. Disse kaldes for 4. generationsmodeller sammen med iPod (klikhjul).

iPod photo (også kaldet iPod med farveskærm)

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 30, 40 og 60 GB
  • Modelnumre og lanceringsdatoer:
    • A1099: 2005-02
    • A1099: 2004-10

iPod photo-modeller er funktionelt og visuelt identiske med iPod-modeller med farveskærm (se billedet ovenfor).

iPod (klikhjul)

• Navigation: Klikhjul
  • Kapacitet: 20 og 40 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1059: 2004-07

iPod (klikhjul)-modeller har et klikhjul ligesom iPod mini, men de er større, og Hold-kontakten sidder øverst i højre side. iPod (klikhjul)-modeller har en sort/hvid-skærm. iPod (klikhjul) kaldes 4. generations iPod.

iPod (dockstik)

• Navigation: Berøringshjul
  • Kapacitet: 10, 15, 20, 30 og 40 GB
  • Modelnumre og lanceringsdatoer:
    • A1040: 2003-09
    • A1040: 2003-04

iPod-modeller med dockstik har et dockstik i bunden.

Nyere iPod-modeller, f.eks. iPod (klikhjul) og iPod mini, har også et dockstik, men iPod med dockstik har et berøringshjul i stedet for et klikhjul, og de fire betjeningsknapper er placeret over berøringshjulet. iPod-modeller med dockstik kaldes 3. generationsmodeller af iPod.

iPod (berøringshjul)

• Navigation: Berøringshjul
  • Kapacitet: 10 og 20 GB
  • Modelnummer og lanceringsdato: A1019: 2002-07

Alle iPod-modeller med berøringshjul har et FireWire-portdæksel. Modeller med rullehjul har ikke dæksel, og dockstikmodeller har ikke en FireWire-port. Betjeningsknapperne på iPod-modeller med berøringshjul ser ud som dem på iPod med rullehjul, men selve berøringshjulet kan ikke drejes. iPod-modeller med berøringshjul kaldes for 2. generations iPod-modeller.

iPod (rullehjul)

• Navigation: Rullehjul
  • Kapacitet: 5 og 10 GB
  • Modelnumre og lanceringsdatoer:
    • M8541: 2002-03
    • M8541: 2001-10

iPod-modeller med rullehjul har et rullehjul, der kan drejes. Betjeningsknapperne (Afspil, Menu, Næste, Forrige) sidder i en cirkel omkring hjulet. iPod-modeller med rullehjul kaldes 1. generationsmodeller af iPod.