Om tilgængelighedsgenvejen på iPhone, iPad og iPod touch

Læs mere om, hvordan du føjer VoiceOver, AssistiveTouch, Forenklet adgang og meget mere til dit Kontrolcenter, så du har nem adgang til dem. Og brug tryk tre gange for hurtigt at tilgå ofte brugte tilgængelighedsfunktioner.

Brug sideknappen

Hvis du har en iPhone X eller en nyere model, har du en sideknap i stedet for knappen Hjem. Følg disse trin:

• Sådan indstiller du tilgængelighedsgenvejen: Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tilgængelighedsgenvej, og vælg derefter de funktioner, som du bruger mest.
  • Sådan bruger du tilgængelighedsgenvejen: Klik tre gange på sideknappen.
  • Sådan sætter du tempoet for dobbeltklik eller tredobbelt klik på sideknappen ned: Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Sideknap.

Brug knappen Hjem

• Sådan indstiller du tilgængelighedsgenvejen: Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tilgængelighedsgenvej, og vælg derefter de funktioner, som du bruger mest.
  • Sådan bruger du tilgængelighedsgenvejen: Klik tre gange på knappen Hjem.
  • Sådan sætter du tempoet for dobbeltklik eller tredobbelt klik på knappen Hjem ned: Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Knappen Hjem.

Sådan bruger du Kontrolcenter

• Sådan tilpasser du Kontrolcenter: Gå til Indstillinger > Kontrolcenter > Tilpas betjeningspanel, og tryk derefter på tilgængelighedsfunktioner, som f.eks. Tilgængelighedsgenveje, Forstørrelsesglas, Høreapparater, Tilpasning af berøring og Forenklet adgang.
  • Sådan aktiverer du en tilgængelighedsfunktion fra Kontrolcenter: Åbn Kontrolcenter, og tryk derefter på tilgængelighedsfunktionen.

Du kan også bruge iTunes til at administrere tilgængelighedsfunktionerne på enheden. Følg disse trin:

1. Tilslut din iPhone, iPad eller iPod touch til en computer, som har iTunes installeret.
  2. Vælg enheden i iTunes.
  3. Klik på Konfigurer adgang nederst i afsnittet Indstillinger i vinduet Resume.
  4. Vælg den funktion, du vil bruge, og klik på OK.

Du kan læse mere om tilgængelighedsfunktionerne og om, hvordan du bruger de enkelte funktioner, ved at gå til afsnittet Tilgængelighed i brugerhåndbogen til din iOS-enhed.