Brug af Windows 10 på en Mac med Boot Camp

Boot Camp kan bruges til at installere Windows 10 på understøttede Mac-modeller med OS X Yosemite eller nyere versioner.

Systemkrav

Du skal bruge supportsoftware (drivere), der installeres med Boot Camp, før du kan bruge Windows 10. Softwaren downloades automatisk, når du bruger Boot Camp-assistent. Boot Camp understøtter 64-bit-versioner af Windows 10 på en understøttet Mac.

Windows 10 er tilgængelig fra Microsoft som ISO-arkiv og USB-flashdrev. Der skal bruges et ISO-arkiv med 64-bit-versionen af Windows 10-installeringsprogrammet for at installere Windows på en Mac. Hvis du har købt en version med USB-flashdrev, kan du downloade et ISO-arkiv fra Microsoft og bruge den Windows-installeringsnøgle, der fulgte med flashdrevet. Hvis det er første gang, du installerer Windows, skal du kontrollere, at Windows-installeringsprogrammet er til en fuld version (ikke et installeringsprogram til en opgradering).

Hvis du installerer en ISO af jubilæumsopdateringen til Windows 10 ved hjælp af et flashdrev, skal du sørge for, at det er USB 2. Installering ved hjælp af et USB 3-flashdrev virker ikke.

Ny installering af Windows 10

Følg disse trin, første gang du installerer Windows på din Mac:

1. Brug listen nederst i denne artikel til at kontrollere, om din Mac understøtter Windows 10.
  2. Kontroller, om der er softwareopdateringer, så du er sikker på, at macOS-versionen, Mac-firmwaren og Boot Camp-assistenten er opdateret.
  3. Åbn Boot Camp-assistenten fra mappen Hjælpeprogrammer (eller brug Spotlight til at finde programmet).
  4. Brug Boot Camp-assistenten til at installere en ny kopi af Windows.

Opgraderingsinstallering af Windows 10

Hvis der allerede findes en ældre version af Windows på din Mac, kan du bruge følgende trin til at opgradere til Windows 10:

Opgradering fra 64-bit-versioner af Windows

Du kan opgradere en eksisterende 64-bit-installering af Windows 7 eller 8.1 til Windows 10. Der skal være mindst 10 GB ledig plads på Windows-partitionen. Hvis du har Windows 8.0, skal computeren opdateres til Windows 8.1, før den kan opgraderes til Windows 10.

1. Brug listen nederst i denne artikel til at kontrollere, om din Mac understøtter Windows 10.
  2. Start din Mac fra macOS.
  3. Når Mac-skrivebordet vises, skal du vælge App Store i Apple-menuen. Klik på fanen Opdateringer i vinduet App Store for at kontrollere, om der findes softwareopdateringer. Sørg for, at macOS-versionen og Mac-firmwaren er opdateret.
  4. Start din Mac fra den aktuelt installerede version af Windows.
  5. Åbn Apple Software Update til Windows, og installer de viste opdateringer, herunder FaceTime-kameraopdateringen.
    FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.
  6. Brug Windows-installeringsprogrammet til at opgradere Windows.
  7. Når installeringen er fuldført, skal du igen åbne Apple Software Update til Windows og derefter installere eventuelle opdateringer for at sikre, at Windows Support Software (drivere) til Boot Camp er opdateret. Din Mac genstarter muligvis en eller flere gange som en del af driverinstalleringen.

Når installeringen af drivere er afsluttet, kan du logge på Windows og begynde at bruge Windows 10 på din Mac.

Opgradering fra 32-bit-versioner af Windows

Hvis der allerede findes en 32-bit-version af Windows på din Mac, skal alle vigtige arkiver sikkerhedskopieres, så du kan slette den eksisterende Windows-partition og installere en 64-bit-version af Windows.

1. Sikkerhedskopier alle vigtige arkiver i Windows-partitionen.
  2. Brug Boot Camp-assistenten til at fjerne den eksisterende Windows-partition.
  3. Brug Boot Camp-assistenten til at installere en 64-bit-version af Windows 10 på din Mac
  4. Kopier de vigtige arkiver tilbage til Windows-drevet, når du har installeret Windows.

Understøttede funktioner i Windows 10

Den aktuelle version af softwaren til Windows-understøttelse (drivere) fra Boot Camp-assistenten omfatter understøttelse af følgende funktioner på din Mac i Windows 10:

• USB 3
  • USB-C
  • Thunderbolt
  • Indbygget SD- eller SDXC-kortplads
  • Indbygget eller USB-tilsluttet Apple SuperDrive
  • Apple-tastatur, -pegefelt og -mus

Windows 10 kan installeres på et internt drev på din Mac. Boot Camp-assistenten hjælper med at oprette en partition på drevet, som er kompatibel med Windows. Når du installerer Windows på en Mac, som har et Fusion Drive, oprettes Windows-partitionen på den mekaniske harddiskdel af Fusion Drive (ikke SSD). Microsoft BitLocker er ikke kompatibel med Boot Camp-enheder.

Når Windows er installeret, skal du installere den nyeste version af iTunes til Windows for at kunne afspille musik eller videoer. Du skal godkende iTunes i Windows for at kunne afspille musik eller videoer, der er købt i iTunes Store.

Hvis nogle af funktionerne ikke virker, når din Mac startes fra Windows 10, skal du prøve at geninstallere Boot Camp-supportsoftwaren ved hjælp af Boot Camp-assistent.

Mac-computere, der understøtter Windows 10

Følgende Mac-modeller understøtter 64-bit-versioner af Windows 10, når installering sker via Boot Camp. Brug Om denne Mac til at se, hvilken Mac du har, og kontroller derefter, om den understøtter Windows 10:

• MacBook Pro (2012 og nyere)
  • MacBook Air (2012 og nyere)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • iMac (2012 og nyere)
  • Mac mini (2012 og nyere)
  • Mac mini Server (ultimo 2012)
  • Mac Pro (ultimo 2013)

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.