Sådan gør du, hvis du ser alarmen "Installationen kan ikke fortsætte, fordi Boot Camp er konfigureret"

Denne advarsel vises muligvis, når du installerer macOS Mojave eller en nyere version på visse iMac-modeller, der har en harddisk på 3 TB. Læs mere om, hvad du kan gøre.

Hvis Boot Camp er konfigureret på en af følgende iMac-modeller, får du muligvis vist advarslen "Installationen kan ikke fortsætte, fordi Boot Camp er konfigureret", når du forsøger at opgradere til macOS Mojave eller en nyere version. Advarslen vises, fordi Windows-partitionen oprettet af Boot Camp på disse modeller ikke er kompatibel med filsystemet brugt af den nye version af macOS.

• iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014): Følg trinnene nedenfor for at slette Windows, opgradere macOS og derefter geninstallere Windows.

• iMac (27", ultimo 2013): Følg trinnene nedenfor for at slette Windows, opgradere macOS og derefter geninstallere Windows.

• iMac (27", ultimo 2012): Følg trinnene nedenfor for at slette Windows og derefter opgradere macOS. Når du har opgraderet, kan du ikke længere bruge Boot Camp til at installere Windows.

iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) eller iMac (27", ultimo 2013)

Hvis du har en af disse modeller konfigureret med en harddisk på 3 TB, skal du fjerne Boot Camp-partitionen, før du kan opgradere til macOS Mojave eller en nyere version. Dette fjerner også Microsoft Windows og alle data, som du har gemt på din Mac i Windows. Når du har opgraderet macOS, kan du installere en kompatibel version af Windows.

1. Hvis du vil gemme nogen af dine Windows-data, skal du starte din Mac i Windows

2. Start din Mac i macOS, og åbn derefter Boot Camp-assistent, der findes i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.

3. Klik på Fortsæt, og marker derefter afkrydsningsfeltet "Fjern Windows [version] eller en nyere version".

4. Klik på Fortsæt igen, og følg derefter vejledningen på skærmen for at fjerne Boot Camp.

5. Slut Boot Camp-assistent, når du er færdig.

6. Du kan nu opgradere til macOS Mojave eller en nyere version.

7. Når du har installeret macOS, kan du bruge Boot Camp-assistent til at installere Windows 10.

iMac (27", ultimo 2012)

Hvis du har denne model konfigureret med en harddisk på 3 TB, skal du fjerne Boot Camp-partitionen, før du kan opgradere til macOS Mojave eller en nyere version. Dette fjerner også Microsoft Windows og alle data, som du har gemt på din Mac i Windows.

Når du har opgraderet, kan du ikke længere bruge Boot Camp til at installere Windows på denne Mac. Boot Camp viser en advarsel om, at denne Mac ikke understøtter nye installeringer af Windows.

1. Hvis du vil gemme nogen af dine Windows-data, skal du starte din Mac i Windows

2. Start din Mac i macOS, og åbn derefter Boot Camp-assistent, der findes i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.

3. Klik på Fortsæt, og marker derefter afkrydsningsfeltet "Fjern Windows [version] eller en nyere version".

4. Klik på Fortsæt igen, og følg derefter vejledningen på skærmen for at fjerne Boot Camp.

5. Slut Boot Camp-assistent, når du er færdig.

6. Du kan nu opgradere til macOS Mojave eller en nyere version.

Læs mere

Læs mere om, hvordan du identificerer din iMac-model.