Sådan installerer du Windows på din Mac med Boot Camp

Med Boot Camp kan du køre Microsoft Windows på din Mac. Efter installeringen skal du genstarte din Mac for at skifte mellem macOS og Windows.

Før du går i gang, skal du kontrollere, at du har det nødvendige udstyr:

• En Intel-baseret Mac
  • Et Microsoft Windows-installeringsmedie eller et diskbillede (ISO), der indeholder en 64-bit-version af Microsoft Windows 8 eller nyere, Home- eller Pro-versioner.* Brug en disk med fuld installering (ikke en opgraderingsdisk eller et diskbillede), hvis det er første gang, der installeres Windows på computeren.
  • Apple-tastatur og Apple-mus eller -pegefelt eller USB-tastatur og -mus
  • Mindst 55 GB ledig diskplads på startdrevet
  • Et tomt USB 2-flashdrevet på 16 GB eller mere. Hvis du har én af disse Mac-modeller, har du ikke brug for et flashdrev.

*Læs mere om systemkravene for at finde ud af, om din Mac understøtter installering af en bestemt version af Windows eller for at få flere oplysninger om installering af ældre versioner af Windows. Du kan også læse mere om de krav og trin, der er til installering af Windows 7 på din Mac.

Kontroller systemkravene

Nogle versioner af Windows forudsætter en bestemt processor, mere plads på harddisken og mere hukommelse (RAM) end andre versioner. De konkrete forudsætninger fremgår af den dokumentation, som fulgte med din version af Windows. Brug derefter Oplysninger om system til at få vist specifikationerne for din Mac.

Hent et Windows-diskbillede

Når du køber Windows, leveres det som et diskbilledarkiv (ISO), der skal downloades, eller som en installeringsdisk eller et USB-flashdrev. Hvis din kopi af Windows leveres på en dvd, kan det være nødvendigt at oprette et diskbillede af den for at arbejde med Boot Camp. Hvis din version af Windows leveres på et USB-flashdrev, kan du downloade en ISO-fil fra Microsoft.

Åbn Boot Camp-assistent

Boot Camp-assistenten fører dig gennem installeringen af Windows på din Mac. Åbn programmet fra mappen Hjælpeværktøjer i mappen Programmer. Følg derefter vejledningen på skærmen for at ompartitionere startdisken og downloade relateret softwaredrivere til Windows. Hvis du bliver bedt om det under installeringen, skal du indsætte et tomt USB 2-flashdrev.

Formater Windows-partitionen

Når du er færdig med assistenten, genstartes din Mac, og Windows-installeringsprogrammet åbnes. Når du bliver bedt om at angive, hvor Windows skal installeres, skal du vælge BOOTCAMP-partitionen og derefter klikke på Format.

Dette trin kræves kun, hvis du bruger et flashdrev eller et optiske drev til at installere Windows. I alle andre tilfælde vælges og formateres den korrekte partition automatisk for dig.

Installer Windows

Følg vejledningen på skærmen for at gennemføre installeringen af Windows.

Genstart din Mac

Når Windows er installeret, skal du genstarte, når du vil skifte mellem macOS og Windows. Brug indstillingsruden Startdisk i macOS eller Boot Camp på proceslinjen i Windows til at vælge startdisk, og genstart derefter computeren.

Læs mere

Med OS X El Capitan 10.11 eller nyere: Disse modeller bruger det interne drev til midlertidig lagring af det, der er brug for, for at installere Windows, så du behøver intet USB-flashdrev:

• MacBook Pro (2015 og nyere)
  • MacBook Air (2015 og nyere)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • iMac (2015 og nyere)
  • Mac Pro (ultimo 2013)

Du kan læse mere om brug af Windows på en Mac ved at klikke på knappen Åbn Hjælp til Boot Camp i Boot Camp-assistenten. Nedenstående sider indeholder ligeledes nyttige oplysninger:

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.