Installation af Windows på en Mac med Boot Camp

Med Boot Camp kan du køre Microsoft Windows på din Mac. Efter installationen kan du genstarte din Mac for at skifte mellem macOS og Windows.

Boot Camp-assistenten på MacBook Pro

Før du begynder

Sørg for, at du har det, du skal bruge:

• Tilstrækkelig ledig plads på harddisken til at oprette en Boot Camp-harddiskpartition* med en størrelse på minimum 64 GB. 128 GB anbefales for at få den bedste oplevelse.
  • Et eksternt tastatur og mus eller pegefelt (hvis du bruger en stationær Mac).
  • Et tomt USB 2-flashdrev på 16 GB eller mere. Hvis du har én af disse Mac-modeller, har du ikke behov for et flashdrev.

* På Mac-computere med APFS-formaterede diske kræver Boot Camp en partition i stedet for plads.

1. Find ud af, om din Mac understøtter Windows 10

Disse Mac-modeller understøtter 64-bit-versionen af Windows 10 Home eller Pro, der er installeret med Boot Camp. Brug Om denne Mac til at finde ud af, hvilken Mac du har, og tjek så, om den er på denne liste:

• MacBook Pro (2012 og nyere)
  • MacBook Air (2012 og nyere)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • iMac Pro (2017)
  • iMac (2012 og nyere)*
  • Mac mini (2012 og nyere)
  • Mac mini Server (ultimo 2012)
  • Mac Pro (ultimo 2013)

* Læs mere om, hvordan du installerer Windows og macOS Mojave på iMac (27", ultimo 2012), iMac (27", ultimo 2013) eller iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) konfigureret med 3 TB-harddiske.

2. Hent et Windows-diskbillede

Du skal bruge et Microsoft Windows-diskbillede (ISO) eller et installationsmedie, der indeholder en 64-bit-version af Microsoft Windows 10 Home eller Pro. Hvis du installerer Windows for første gang, skal du bruge en fuld version og ikke en opgradering.

Når du køber Windows, leveres det som et diskbilledarkiv (ISO), der skal downloades, eller som en installeringsdisk eller et USB-flashdrev. Hvis du downloader Windows, skal du sørge for, at du kun gør det fra Microsoft-siden til download af software. Hvis din kopi af Windows leveres på en dvd, kan det være nødvendigt at oprette et diskbillede af den for at arbejde med Boot Camp. Hvis din version af Windows leveres på et USB-flashdrev, kan du downloade en ISO-fil fra Microsoft.

3. Åbn Boot Camp-assistenten.

Boot Camp-assistenten fører dig gennem installeringen af Windows på din Mac. Åbn programmet fra mappen Hjælpeværktøjer i mappen Programmer. Følg derefter vejledningen på skærmen for at foretage genpartitionering af startdisken og downloade de tilhørende softwaredrivere til Windows.

Hvis du bliver bedt om det under installeringen, skal du indsætte et tomt USB 2-flashdrev.

4. Formater Windows-partitionen

Når du er færdig med assistenten, genstartes din Mac, og Windows-installeringsprogrammet åbnes. Hvis du bruger et flashdrev eller optisk drev til at installere Windows, bliver du spurgt, om du vil installere Windows. Vælg BOOTCAMP-partitionen, og klik på Formater. Hvis du ikke bruger et flashdrev eller optisk drev, vælges og formateres den rette partition automatisk.

5. Installer Windows og software til Windows-understøttelse

Fjern tilslutningen til alle eksterne enheder, f.eks. skærme og diske, som ikke er nødvendige under installeringen. Følg derefter vejledningen på skærmen for at installere Windows.

Når installeringen er gennemført, starter din Mac i Windows og starter installeringsprogrammet for software til Windows-understøttelse. Hvis beskeden "Welcome to the Boot Camp installer" (Velkommen til Boot Camp-installationsprogrammet) ikke automatisk vises på skærmen, kan du installere softwaren til Windows-understøttelse manuelt.

6. Skift mellem macOS og Windows

Når du har installeret både Windows og softwaren til Windows-understøttelse, kan du skifte tilbage til macOS, ved at bruge Boot Camp på proceslinjen i Windows. Vælg macOS-versionen, og genstart derefter din Mac.

For at skifte fra macOS til Windows skal du bruge indstillingsruden Startdisk for at vælge Boot Camp-versionen og derefter genstarte din Mac. Du kan også holde alternativtasten nede, efter du har genstartet din Mac, for at vælge mellem macOS og Windows.

Læs mere

Med OS X El Capitan 10.11 eller en nyere version: Disse modeller bruger det interne drev til midlertidig lagring af det, der skal bruges for at installere Windows, så du behøver ikke noget USB-flashdrev:

• MacBook Pro (2015 eller en nyere model)*
  • MacBook Air (2015 eller en nyere model)*
  • MacBook (2015 og nyere)
  • iMac (2015 eller en nyere model)
  • iMac Pro
  • Mac Pro (ultimo 2013)

Du kan læse mere om brug af Windows på en Mac ved at klikke på knappen Åbn Hjælp til Boot Camp i Boot Camp-assistenten. Du kan finde praktiske oplysninger i følgende ressourcer:

* Disse Mac-modeller fås med en harddisk på 128 GB som ekstraudstyr. Harddiske på 256 GB eller mere anbefales for at få den bedste oplevelse.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.