Sådan installerer du Windows 10 på din Mac med Boot Camp-assistenten

Boot Camp-assistenten hjælper dig med at installere Microsoft Windows 10 på din Mac. Efter installationen kan du genstarte din Mac for at skifte mellem macOS og Windows.

Boot Camp-assistenten på MacBook Pro

Før du begynder

Sørg for, at din Mac understøtter Windows 10. Brug Om denne Mac til at finde ud af, hvilken Mac du har, og tjek så, om den er på denne liste:

• MacBook Pro fra 2012 eller en nyere model
  • MacBook Air fra 2012 eller en nyere model
  • MacBook fra 2015 eller en nyere model
  • iMac Pro

• iMac fra 2012 eller en nyere model1
  • Mac mini fra 2012 eller en nyere model
  • Mac Pro fra ultimo 2013

Der efter skal du sikre dig, at du har det, du skal bruge:

• Den nyeste version af macOS. Læs mere om, hvordan du opdaterer softwaren på din Mac.
  • Din Mac skal have mindst 64 GB ledig diskplads til oprettelse af en Boot Camp-partition. Automatiske Windows-opdateringer kræver mindst 128 GB, derfor anbefaler Apple en partition på 128 GB eller større for at opnå den bedste oplevelse.
  • Et tomt USB 2-flashdrev på 16 GB eller mere. Nogle Mac-modeller kræver ikke installation fra et eksternt flashdrev.

Endelig skal du bruge et diskbillede (ISO) eller et installationsmedie, der indeholder en 64-bit-version af Windows 10 Home eller Pro:

• Hvis du installerer Windows på din Mac for første gang, skal du bruge en fuld version og ikke en opgradering.
  • Hvis din kopi af Windows leveres på en dvd, kan det være nødvendigt at oprette et diskbillede af den
  • Hvis din kopi af Windows leveres på et USB-flashdrev, eller du har en Windows-produktnøgle, men ingen installeringsdisk, kan du downloade et ISO fra Microsoft.

Installering af Windows

Nu er du klar til at installere Windows på din Mac ved hjælp af følgende trin:

1. Åbn Boot Camp-assistenten, og opret en BOOTCAMP-partition

Åbn Boot Camp-assistenten i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer, og følg vejledningen på skærmen. Appen hjælper dig med at oprette en BOOTCAMP-partition på din startdisk og downloader relevante softwaredrivere til Windows.

Du kan ikke ændre størrelse på BOOTCAMP-partitionen, efter den er oprettet, så sørg for at angive en størrelse, der passer til dine behov. Apple anbefaler mindst 128 GB for at opnå den bedste oplevelse.

Hvis du bliver bedt om det under installeringen, skal du indsætte et tomt USB 2-flashdrev.

2. Formater din BOOTCAMP-partition

Når Boot Camp-assistenten er færdig, genstarter din Mac med Windows-installationsprogrammet. I de fleste tilfælde vælger og formaterer installationsprogrammet automatisk den korrekte partition. Hvis du bruger et flashdrev eller optisk drev til at installere Windows, vil installationsprogrammet muligvis spørge, hvor du vil installere Windows. Vælg BOOTCAMP-partitionen, og klik på Formater.

3. Installer Windows og Windows-supportsoftware

Fjern tilslutningen til alle eksterne enheder, f.eks. skærme og diske, som ikke er nødvendige under installeringen. Følg derefter vejledningen på skærmen for at installere Windows. Når installeringen er gennemført, starter din Mac i Windows og åbner installeringsprogrammet for Windows-supportsoftware.

Hvis beskeden "Welcome to the Boot Camp installer" (Velkommen til Boot Camp-installationsprogrammet) ikke automatisk vises på skærmen, skal du installere Windows-supportsoftware manuelt.

Sådan skifter du mellem macOS og Windows

1. Genstart din Mac, og hold straks Alternativtasten nede.
  2. Slip Alternativtasten, når du ser vinduet Startadministration.
  3. Vælg din startdisk til macOS eller Windows, og klik derefter på pilen, eller tryk på Returtasten.

Du kan altid gentage disse trin, hvis du vil skifte mellem operativsystemerne.

Læs mere

Du behøver ikke et USB-flashdrev for at kunne installere Windows, hvis du har en af følgende Mac-modeller, der kører OS X El Capitan 10.11 eller en nyere version:

• MacBook Pro fra 2015 eller en nyere model2
  • MacBook Air fra 2015 eller en nyere model2
  • MacBook fra 2015 eller en nyere model

• iMac fra 2015 eller en nyere model
  • iMac Pro
  • Mac Pro fra ultimo 2013

Du kan læse mere om brug af Windows på en Mac ved at klikke på knappen Åbn Hjælp til Boot Camp i Boot Camp-assistenten.

1. Læs mere om, hvordan du installerer Windows og macOS Mojave på iMac (27", ultimo 2012), iMac (27", ultimo 2013) eller iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) konfigureret med 3 TB-harddiske.

2. Disse Mac-modeller fås med en harddisk på 128 GB som ekstraudstyr. Apple anbefaler harddiske på 256 GB eller mere, så du kan oprette en Boot Camp-partition på mindst 128 GB.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.