Sådan installerer du Windows–10 på din Mac med Boot Camp Assistant

Med Boot Camp kan du installere Microsoft Windows–10 på din Mac og derefter skifte mellem macOS og Windows, når du genstarter din Mac.

Boot Camp Assistant på MacBook Pro

Dette skal du bruge for at installere Windows 10 på Mac

En af disse Mac-modeller:

• iMac fra 2012 eller en nyere model1
  • iMac Pro (alle modeller)
  • Mac Pro fra ultimo 2013

De nyeste macOS-opdateringer, som kan omfatte opdateringer af Boot Camp Assistant. Du skal bruge Boot Camp Assistant til at installere Windows 10.

16 GB eller mere fri lagringsplads på din Mac-startdisk:

• Du kan have helt ned til 64 GB fri lagringsplads, men du får den bedste oplevelse med mindst 128 GB fri lagringsplads. Automatiske Windows-opdateringer kræver så meget plads eller mere.
  • Hvis din Mac har 128 GB hukommelse (RAM) eller mere, skal Windows-installationsprogrammet have mindst lige så meget fri lagringsplads, som din Mac har hukommelse. Hvis din Mac f.eks. har 256 GB hukommelse, skal der som minimum være 256 GB lagringsplads tilgængelig til Windows.

Et eksternt USB-flashdrev med en lagerkapacitet på 16 GB eller mere, medmindre du bruger en Mac, der ikke kræver installation af Windows fra et flashdrev.

En 64-bit version af Windows 10 Home eller Windows 10 Pro på et diskbillede (ISO) eller andet installationsmedie:

• Hvis du installerer Windows på din Mac for første gang, skal du bruge en fuld version af Windows og ikke en opgradering.
  • Hvis din kopi af Windows leveres på et USB-flashdrev, eller du har en Windows-produktnøgle, men ingen installationsdisk, kan du downloade et diskbillede fra Microsoft.
  • Hvis din kopi af Windows blev leveret på en dvd, kan det være nødvendigt at oprette et diskbillede af denne dvd.

Sådan installerer du Windows 10 på Mac

Brug Boot Camp Assistant til at installere Windows. Den ligger i mappen Hjælpeprogrammer under mappen Programmer.

1. Brug Boot Camp Assistant til at oprette en Windows-partition

Hvis du bruger macOS Mojave 10.14.5 på en iMac eller Mac mini, der har et Fusion Drive, skal du downloade og installere den nyeste Boot Camp Assistant, inden du fortsætter. Tidligere versioner vil muligvis holde op med at reagere (hænger eller staller), mens disse drev partitioneres.

Åbn Boot Camp Assistant, og følg vejledningen på skærmen:

• Hvis du bliver bedt om at indsætte et USB-drev, skal du tilslutte dit USB-flashdrev til din Mac. Boot Camp Assistant bruger det til at oprette et USB-drev, der kan bootstartes, i forbindelse med Windows-installationen.
  • Når Boot Camp Assistant beder dig om at indstille størrelsen på Windows-partitionen, skal du være opmærksom på kravene til minimum lagringsplads i den forrige sektion. Sørg for at indstille en partitionstørrelse, der opfylder dine krav, da du kan ikke ændre størrelsen senere.

2. Formater Windows-partitionen

Når Boot Camp Assistant er færdig, genstarter din Mac med Windows-installationsprogrammet. Hvis installationsprogrammet spørger, hvor Windows skal installeres, skal du vælge BOOTCAMP-partitionen og klikke på Format. I de fleste tilfælde vælger og formaterer installationsprogrammet automatisk BOOTCAMP.

3. Installer Windows, Windows-supportsoftware og Boot Camp

Fjern tilslutningen til alle eksterne enheder, f.eks. ekstra skærme og diske, som ikke er nødvendige under installationen. Følg derefter vejledningen på skærmen for at begynde installationen af Windows.

Når Windows er installeret, starter din Mac op i Windows og installerer Windows-supportsoftware og Boot Camp. Hvis vinduet "Welcome to the Boot Camp installer" (Velkommen til Boot Camp-installationsprogrammet) aldrig vises, skal du afslutte ved at installere Windows-supportsoftwaren manuelt.

Sådan skifter du mellem macOS og Windows

1. Sluk eller genstart din Mac, og tryk og hold straks nede på Alternativtasten (eller Alt-tasten) ⌥ på tastaturet.
  2. Slip tasten, når vinduet Startadministration vises med navnet og symbolet for hver startdisk.
  3. Vælg din startdisk til macOS eller Windows, og klik derefter på pilen, eller tryk på Returtasten.

Du kan altid gentage disse trin, hvis du vil skifte mellem operativsystemerne.

Læs mere

Hvis du har en af disse Mac-modeller med OS X El Capitan 10.11 eller en nyere version, behøver du ikke et USB-flashdrev for at installere Windows:

• iMac fra 2015 eller en nyere model
  • iMac Pro (alle modeller)
  • Mac Pro fra ultimo 2013

Få flere oplysninger om brug af Windows på din Mac ved at åbne Boot Camp Assistant og klikke på knappen Åbn Hjælp til Boot Camp.

1. Hvis du installerer Windows og macOS Mojave på en iMac (27", ultimo 2012), iMac (27", ultimo 2013) eller iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014), og din Mac er konfigureret med en harddisk på 3 TB, kan du lære mere om en advarsel, der muligvis vises under installationen.

2. Disse Mac-modeller fås med en harddisk på 128 GB som ekstraudstyr. Apple anbefaler 256 GB eller større harddiske, så du kan oprette en Boot Camp-partition på mindst 128 GB.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.