Sådan installerer du Windows 10 på din Mac med Boot Camp Assistant

Med Boot Camp kan du installere Microsoft Windows 10 på din Mac og derefter skifte mellem macOS og Windows, når du genstarter din Mac.

Dette skal du bruge for at installere Windows 10 på Mac

Boot Camp kræver brug af Mac med en Intel-processor.

De nyeste macOS-opdateringer, som kan omfatte opdateringer af Boot Camp-assistent. Du skal bruge Boot Camp-assistent til at installere Windows 10.

64 GB eller mere ledig lagringsplads på din Mac-startdisk:

• Din Mac kan have så lidt som 64 GB fri lagringsplads, men mindst 128 GB fri lagringsplads giver den bedste oplevelse. Automatiske Windows-opdateringer kræver så meget plads eller mere.

• Hvis du har en iMac Pro eller Mac Pro med 128 GB hukommelse (RAM) eller mere, har din startdisk behov for mindst lige så meget fri lagringsplads, som din Mac har hukommelse.2

Et eksternt USB-flashdrev med en lagringskapacitet på 16 GB eller mere, medmindre du bruger en Mac, der ikke kræver et flashdrev for at installere Windows.

En 64-bit version af Windows 10 Home eller Windows 10 Pro på et diskbillede (ISO) eller andet installationsmedie. Hvis det er første gang, du installerer Windows på din Mac, skal det være den fulde version af Windows, ikke en opgradering.

Sådan installerer du Windows 10 på Mac

Hvis du vil installere Windows, skal du bruge Boot Camp-assistent, som følger med din Mac.

Tjek dine indstillinger for Sikker start

Læs mere om, hvordan du kontrollerer indstillingen for Sikker start. Standardindstillingen for Sikker start er Fuld sikkerhed. Hvis du ændrede det til Ingen sikkerhed, skal du skifte til Fuld sikkerhed, før du installerer Windows. Når du har installeret Windows, kan du bruge enhver indstilling for Sikker start, uden at det påvirker muligheden for at starte i Windows.

Brug Boot Camp-assistent til at oprette en Windows-partition

Åbn Boot Camp-assistent, der ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer. Følg vejledningen på skærmen.

• Hvis du bliver bedt om at indsætte et USB-drev, skal du tilslutte dit USB-flashdrev til din Mac. Boot Camp Assistant bruger det til at oprette et USB-drev, der kan bootstartes, i forbindelse med Windows-installationen.

• Når Boot Camp-assistent angiver, at du skal indstille størrelsen på Windows-partitionen, skal du være opmærksom på kravene til minimum lagringsplads i den forrige sektion. Sørg for at indstille en partitionstørrelse, der opfylder dine krav, da du ikke kan ændre størrelsen senere.

Formater Windows-partitionen

Når Boot Camp Assistant er færdig, genstarter din Mac med Windows-installationsprogrammet. Hvis installationsprogrammet spørger, hvor Windows skal installeres, skal du vælge BOOTCAMP-partitionen og klikke på Format. I de fleste tilfælde vælger og formaterer installeringsprogrammet automatisk BOOTCAMP-partitionen.

Installering af Windows

Fjern eksterne enheder, der ikke er nødvendige under installeringen. Klik derefter på Næste, og følg vejledningen på skærmen for at begynde installationen af Windows.

Brug Boot Camp-installeringsprogrammet i Windows

Når Windows-installeringsprogrammet er færdig, starter din Mac med Windows og åbner vinduet "Welcome to the Boot Camp installer" (Velkommen til Boot Camp-installeringsprogrammet). Følg vejledningen på skærmen for at installere Boot Camp og software til Windows-understøttelse (drivere). Du bliver bedt om at genstarte, når den er færdig.

Sådan skifter du mellem Windows og macOS

Genstart, og tryk derefter på Alternativtasten (eller Alt-tasten) ⌥ under starten, og hold den nede for at skifte mellem Windows og macOS.

Læs mere

Hvis du har en af disse Intel-baserede Mac-modeller med OS X El Capitan eller en nyere version, behøver du ikke et USB-flashdrev for at installere Windows:

Hvis du vil fjerne Windows fra din Mac, skal du bruge Boot Camp-assistent – ikke andre hjælpeprogrammer.

Få flere oplysninger om brug af Windows på din Mac ved at åbne Boot Camp Assistant og klikke på knappen Åbn Hjælp til Boot Camp.

1. Hvis du bruger en iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) eller iMac (27", ultimo 2013) eller iMac (27", ultimo 2012) med en 3 TB harddisk og macOS Mojave eller en nyere model, kan du læse mere om en advarsel, der måske vises under installeringen.

2. Hvis din Mac f.eks. har en hukommelse på 128 GB, skal der være mindst 128 GB ledig lagringsplads på dens startdisk til Windows. Du kan se, hvor meget hukommelse der er på din Mac, ved at vælge Apple-menuen  > Om denne Mac. Hvis du vil se, hvor meget lagringsplads der er til rådighed, skal du klikke på fanen Lagringsplads i samme vindue.

3. Disse Mac-modeller kunne fås med en harddisk på 128 GB som valgmulighed. Apple anbefaler 256 GB eller større harddiske, så du kan oprette en Boot Camp-partition på mindst 128 GB.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.