Hvis du ikke kan logge på din iMessage-konto eller FaceTime på din Mac

Hvis du ikke kan logge på din iMessage-konto eller FaceTime, kan én af følgende løsninger muligvis hjælpe.

Når du første gang indstiller Beskeder på din Mac, bliver du bedt om at logge på din iMessage-konto med dit Apple-id. Beskeder forsøger derefter automatisk at logge på, hver gang du åbner programmet. Fremgangsmåden er den samme, hvis du vil logge på FaceTime. Hvis du ikke kan logge på nogen af programmerne, kan du prøve følgende løsninger.

Sådan kontrolleres internetforbindelsen

Kontroller, at din Mac har forbindelse til internettet. Du burde f.eks. kunne indlæse hjemmesider og modtage e-mail.

Kontroller, at tjenesten ikke er nede

Besøg siden Systemstatus for at se, om der er nogle tjenester, der er skyld i, at iMessage eller FaceTime er nede.

Kontroller dine dato- og tidsindstillinger

• Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Dato & tid. Kontroller, at dato, tid og tidszone er indstillet korrekt.
  • Hvis indstillingen "Indstil dato og tid automatisk" er slået til, skal du slå den fra og derefter slå den til igen. (Hvis indstillingen er nedtonet, skal du klikke på hængelåsen og indtaste din administratoradgangskode).

Sørg for, at softwaren er opdateret

Læs mere om, hvordan du opdaterer softwaren på din Mac. Softwareopdateringer kan forbedre din Mac-computers stabilitet, kompatibilitet og sikkerhed og kan i nogle tilfælde også løse dit problem.

Kontroller dit Apple-id

Besøg Apple-id-kontosiden, og log på med det Apple-id, som du bruger sammen med Beskeder og FaceTime, for at sikre, at dit Apple-id og din adgangskode er korrekte. Hvis det virker, skal du åbne programmet og følge disse trin:

• Beskeder: Vælg Beskeder > Indstillinger, og klik på Konti. Vælg din iMessage-konto, og klik på Log ud. Log nu på igen med det samme Apple-id, som du brugte på Apple-id-kontosiden.
  • FaceTime: Vælg FaceTime > Indstillinger. Vælg Log ud på fanen Indstillinger. Log derefter på igen med det samme Apple-id, som du brugte på Apple-id-kontosiden.

Nulstil NVRAM

I tilfælde af at problemet er relateret til nogen af indstillingerne gemt i NVRAM, bør du nulstille NVRAM på din Mac.

Kontroller for software fra andre producenter

Hvis du har installeret firewall-, sikkerheds- eller VPN-software eller anden software fra andre producenter, skal du sørge for, at softwaren ikke blokerer for nogen af netværksportene brugt af iMessage og FaceTime. Om nødvendigt skal du slå den pågældende software fra og derefter prøve at tilgå din iMessage-konto eller FaceTime igen.

Læs mere

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du har andre problemer med FaceTime.

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.