Hvis du tror, at der er sikkerhedsproblemer med dit Apple-id

Er du bekymret for, at en uautoriseret person muligvis har adgang til dit Apple-id? Med disse trin kan du finde ud af, om det er tilfældet, og få kontrol over din konto igen.

Du bruger dit Apple-id til mange forskellige Apple-produkter og tjenester, og du skal derfor sørge for, at dit Apple-id er sikkert. Du bør være den eneste person, der kender din adgangskode og kan logge ind med dit Apple-id. Hvis en person, du ikke kender eller ikke har tillid til, kan logge ind med dit Apple-id, er din konto ikke sikker.

Her er nogle årsager til, at det Apple-id, du bruger, muligvis ikke er sikkert:

• En anden person har oprettet et Apple-id på dine vegne, eller du bruger et Apple-id, der allerede var logget ind på, da du modtog enheden.
  • Du deler et Apple-id med familie eller venner. Dit Apple-id er din personlige konto. Hvis du vil dele køb med familiemedlemmer, skal du bruge Familiedeling. Med Familiedeling kan du også dele en kalender, billeder, påmindelser og andet uden at skulle dele dit Apple-id.
  • Du genkender ikke det Apple-id, der er logget ind med på din enhed.
  • Du har delt din adgangskode med en anden enten bevidst eller utilsigtet. Det kan f.eks. være, at en anden har valgt adgangskoden for dig, at du har afsløret din adgangskode til en anden, eller at du har indtastet din adgangskode på et "phishing"-websted.
  • Du har ikke adgang til den e-mailadresse eller det telefonnummer, der er tilknyttet dit Apple-id.
  • Du har en svag adgangskode, eller den er blevet kompromitteret.

Hvis et af ovenstående punkter gælder for dig, skal du bruge disse trin til at nulstille din adgangskode så snart som muligt og kontrollere dine kontooplysninger

Hvordan ved jeg, om mit Apple-id er kompromitteret?

Dit Apple-id kan være kompromitteret, hvis du modtager en kontomeddelelse fra Apple om en ændring, du ikke har foretaget, eller hvis du bemærker kontooplysninger eller -ændringer, du ikke kan genkende. Eksempel:

• Du modtager en e-mail eller meddelelse om, at dit Apple-id er blevet brugt til at logge ind på en enhed, du ikke genkender eller ikke har været logget ind på for nylig (f.eks. "Dit Apple-id blev brugt til at logge ind på iCloud på en Windows-pc").
  • Du modtager en bekræftelses-e-mail fra Apple om, at din Apple-id-adgangskode er ændret, eller at dine kontooplysninger er opdateret, men du kan ikke huske at have foretaget nogen ændringer.
  • Din enhed er låst eller sat i funktionen Mistet af en anden end dig.
  • Du kan se beskeder, du ikke har sendt, eller elementer, du ikke har slettet.
  • Du kan se betalinger eller meddelelser om køb, du ikke har foretaget. Følg disse trin, hvis du ser en ukendt iTunes Store- eller App Store-betaling på kontoudtoget for dit kredit- eller debetkort.
  • Din adgangskode virker ikke længere, eller den kan være blevet ændret eller låst.
  • Nogle af eller alle dine kontooplysninger er ukendte for dig.

Hvis du modtager en e-mail, som du er i tvivl om gyldigheden af, og hvis du tror, at det er en falsk "phishing"-mail, kan du bruge disse tip til at finde ud af, om den er ægte.

Hvordan får jeg kontrol over mit Apple-id igen?

Hvis du tror, at dit Apple-id er kompromitteret, skal du bruge disse trin for at få kontrol over det og gennemgå dine kontooplysninger.

1. Log på kontosiden for dit Apple-id. Hvis du ikke kan logge ind, eller du får en besked om, at kontoen er låst, når du forsøger at logge ind, skal du prøve at nulstille din konto eller låse den op. Hvis du stadig ikke kan logge ind, kan du kontakte Apple-support
  2. Skift adgangskoden til dit Apple-id, og vælg en stærk adgangskode.
  3. Kontrollér alle personlige oplysninger og sikkerhedsoplysninger på din konto. Opdater alle de oplysninger, der ikke er korrekte, eller som du ikke genkender, bl.a.:
    • Dit navn.
    • Den primære e-mailadresse, der er tilknyttet dit Apple-id.* Hvis det er nødvendigt at ændre din e-mailadresse, skal du opdatere de funktioner og tjenester, som du bruger dit Apple-id til, så hver enkelt bruger dit opdaterede Apple-id.
    • Alle alternative e-mailadresser, reserveadresser og telefonnumre.
    • Sikkerhedsspørgsmål og svar. Hvis du mener, at de kan være lette at gætte, bør du ændre dine sikkerhedsspørgsmål.
    • Enheder, der er tilknyttet dit Apple-id, hvis du allerede har indstillet tofaktorgodkendelse.
  4. Kontakt udbyderen af din e-mailtjeneste* for at sikre, at du har adgang til alle de e-mailadresser, der er tilknyttet dit Apple-id. Hvis du ikke har adgang til de e-mailadresser, der er tilknyttet dit Apple-id, skal du ændre adgangskoden for e-mailadressen eller bruge en anden e-mailadresse.
  5. Indstil tofaktorgodkendelse for dit Apple-id. Denne ekstra sikkerhedsfunktion er udviklet til at forhindre andre i at få adgang til din konto, også selvom de kender din adgangskode.

Hvis du har fulgt ovenstående trin, men stadig mener, at din konto er kompromitteret, skal du kontakte Apple-support.

Sørg for, at du ved, hvilket Apple-id der er brugt til at logge ind på din enhed.

Hvis du er logget på din enhed med et Apple-id, som du ikke genkender, skal du følge disse trin for at logge ud og derefter ind igen med et andet Apple-id. Du kan sikre dig, at du er logget ind med et Apple-id, som kun du har kontrol over eller har tillid til, ved at kontrollere følgende indstillinger på hver af dine enheder:

iPhone, iPad eller iPod touch:

• Indstillinger > [dit navn] (på iOS 10.2 eller tidligere skal du trykke på Indstillinger > iCloud)
  • Indstillinger > [dit navn] > iTunes & App Store (på iOS 10.2 eller tidligere skal du trykke på Indstillinger > iTunes & App Store)
  • Indstillinger > Beskeder > Send og modtag
  • Indstillinger > FaceTime

Mac:

• Systemindstillinger > iCloud
  • Systemindstillinger > Internetkonti
  • Beskeder > Indstillinger > Konti.
  • FaceTime > Indstillinger > Indstillinger
  • E-mail > Indstillinger > Konti
  • Kalender > Indstillinger > Konti

Du bør også kontrollere iCloud til Windows, din Time Capsule eller AirPort-base samt dit Apple TV (til iCloud-fotos eller Deling i hjemmet).

* I Kina og Indien kan du bruge dit telefonnummer som dit Apple-id.