Brug af AssistiveTouch på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruge funktionen AssistiveTouch, som understøtter Siri, til at styre enheden og hjælpe dig med at udføre bevægelser som knib, skub med flere fingre og 3D Touch.

Sådan slås AssistiveTouch til

Menuen AssistiveTouch vises, når AssistiveTouch slås til. Du kan trække den til alle kanter af skærmen og derefter trykke på menuen for at åbne den.

AssistiveTouch kan slås til på flere måder:

• Åbn Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > AssistiveTouch, og slå AssistiveTouch til.
  • Du kan bede Siri om at slå AssistiveTouch til.
  • Åbn Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tilgængelighedsgenvej, og slå AssistiveTouch til.

Når Tilgængelighedsgenvej er slået til, kan du slå AssistiveTouch til eller fra på enhver skærm ved at klikke på sideknappen tre gange på din iPhone X eller nyere. Hvis din enhed har en Hjem-knap, skal du trykke på den tre gange. Du kan justere hastigheden på de tre tryk på din iPhone X eller nyere ved at gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Sideknap. Du vælger en klikhastighed ved at trykke på Standard, Langsom eller Langsomst. Hvis din enhed har en Hjem-knap skal du gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Hjem-knap og vælge en klikhastighed.

Menuen AssistiveTouch vises, når AssistiveTouch slås til.

Du kan trække den til alle kanter af skærmen. Tryk på menuen for at åbne den. Du skal bare trykke på menuen AssistiveTouch for at lukke den.

Sådan bruges AssistiveTouch til at styre enheden

Du kan bruge AssistiveTouch til at finde og tilpasse nogle indstillinger, f.eks. Lydstyrke, Roter skærm, Lås skærm og meget mere. Tryk på menuen AssistiveTouch, og tryk på den indstilling, der skal ændres.

Hvis din enhed bruger iOS 11 eller tidligere, kan du bruge AssistiveTouch til at slå den fra. Følg denne fremgangsmåde for at slå enheden fra:

1. Åbn menuen AssistiveTouch, og tryk på Enhed.
  2. Hold Lås skærm nede, indtil beskeden om at skubbe for at slukke vises.

Du kan også få adgang til hjemmeskærmen via AssistiveTouch. Du skal bare åbne menuen AssistiveTouch og trykke på Hjem. Hvis du vil bruge Siri, skal du åbne menuen AssistiveTouch og trykke på Siri. Siri understøttes kun på enheder med iOS 5 eller en nyere version.

Du kan få adgang til dine meddelelser ved at åbne menuen AssistiveTouch og trykke på Meddelelsescenter. Du kommer til Kontrolcenter ved at åbne menuen AssistiveTouch og trykke på Kontrolcenter. Her kan du f.eks. slå Bluetooth til og fra, bruge AirPlay og AirDrop, tage fotos og meget mere.

Sådan bruges 3D Touch med AssistiveTouch

Hvis du har en iPhone 6s eller iPhone 6s Plus, kan du bruge 3D Touch sammen med AssistiveTouch. 3D Touch giver dig genveje til de ting, du gør tit – f.eks. afsendelse af sms, e-mail og fotos. Du kan finde 3D Touch ved at åbne menuen AssistiveTouch og trykke på Speciel.

Med 3D Touch giver et tryk dig et hurtigt overblik over indholdet, f.eks. en sms. Med et tryk mere vises hele indholdet.

Sådan vælger du en 3D Touch-bevægelse:

1. Åbn Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > AssistiveTouch > Tilpas menu på øverste niveau > 3D Touch-handling.
  2. Vælg den handling, der skal udføres, når du bruger 3D Touch på AssistiveTouch-symbolet.

Sådan bruger du bevægelser

På din iPhone X eller senere kan du bruger bevægelser til hurtigt at navigere, multitaske, justere indstillinger og få adgang til alt det, du oftest gør.

Skub eller træk med flere fingre:

1. Åbn menuen AssistiveTouch, og tryk på Enhed > Mere > Bevægelser.
  2. Vælg antallet af fingre, der skal tilknyttes den ønskede bevægelse.
  3. Skub eller træk i den ønskede retning, når cirklerne vises på skærmen.
  4. Tryk på menuknappen, når du er færdig.

Knib:

1. Åbn menuen AssistiveTouch, og tryk på Favoritter > Knib.
  2. Når knibecirklerne vises, skal du flytte dem til et sted på skærmen.
  3. Træk knibecirklerne indad eller udad.
  4. Tryk på menuknappen, når du er færdig.

Opret dine egne bevægelser på en af følgende måder:

• Åbn menuen AssistiveTouch. Tryk på Tilpas, og vælg en tom bevægelsespladsholder   .
  • Tryk på Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > AssistiveTouch > Opret ny bevægelse. Følg derefter vejledningen på skærmen.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.