Brug af AssistiveTouch på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruge AssistiveTouch til at tilpasse lydstyrken, låse din skærm, bruge bevægelser med flere fingre, genstarte din enhed eller erstatte knaptryk med et enkelt tryk.

Sådan slås AssistiveTouch til

Når du slår AssistiveTouch til, dukker der en knap op på skærmen. Du kan trække den til en hvilken som helst skærmkant, hvorefter den bliver der, indtil du flytter den igen. Som standard åbnes menuen AssistiveTouch med et enkelt tryk på knappen. Den lukkes igen med et tryk uden for menuen.

AssistiveTouch kan slås til på flere måder:

• Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Berøring, og vælg AssistiveTouch for at slå funktionen til.
  • Brug "Hej Siri" til at sige "Slå AssistiveTouch til".
  • Åbn Indstillinger > Tilgængelighed > Tilgængelighedsgenvej, og slå AssistiveTouch til.

AssistiveTouch kan også føjes til tilgængelighedsgenvejen, så du har hurtig adgang via Kontrolcenter, eller du kan bruge sideknappen eller knappen Hjem.

Brug AssistiveTouch i stedet for bevægelser

Tilgå menuer og kontrolfunktioner, der kræver bevægelser på skærmen som f.eks.:

• Kontrolcenter
  • Meddelelsescenter
  • Spotlight
  • Hjem
  • Programskifter
  • Læs skærm op

Brug AssistiveTouch i stedet for at trykke på knapper

Menuen giver dig adgang til funktioner, der ellers skulle styres ved at trykke på fysiske knapper eller bevæge enheden. Her kan du se nogle af de ting, du kan gøre:

• Aktivere tilgængelighedsgenvejen
  • Låse skærmen
  • Justere lydstyrken
  • Tilkalde Siri
  • Genstarte enheden
  • Tage et skærmbillede
  • Simulere rystelser af enheden

Bruge AssistiveTouch til bevægelser med flere fingre

1. Åbn menuen AssistiveTouch, og vælg Enhed > Mere og derefter Bevægelser.
  2. Vælg mellem brug af 2, 3, 4 eller 5 fingre.

Når du har valgt, vises der flere prikker på skærmen, der indikerer, hvor de virtuelle fingerspidser rører skærmen. Det er muligt at styre alle virtuelle fingerspidser samtidig ved at bevæge en finger rundt på skærmen eller trykke. De virtuelle fingerspidser forsvinder automatisk efter kort tids inaktivitet.

Tilpas menuen AssistiveTouch

Sådan ændrer du rækkefølgen, antallet og indholdet af menuknapperne:

1. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Berøring, og vælg AssistiveTouch.
  2. Vælg Tilpas menu på øverste niveau, og tryk derefter på et symbol for at tildele en anden funktion dens position.
  3. Brug knapperne + og - til at ændre antallet af menuknapper.

Brug knappen Nulstil til at slette dine ændringer og gendanne standardindstillingerne for menuen.

Brug specielle handlinger

Sådan tildeler du en AssistiveTouch-funktion til et enkelt tryk, to tryk eller et langt tryk på knappen:

1. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Berøring, og vælg AssistiveTouch.
  2. Vælg Enkelttryk, Tryk to gange eller Langt tryk under Specielle handlinger.
  3. Vælg en handling på listen for at tildele den til bevægelsen.
  4. Brug knappen AssistiveTouch til at gå tilbage til Indstillinger.

Du kan tilpasse, hvor længe handlingerne kan udføre to tryk, eller hvor længe knappen skal holdes nede for at udgøre et langt tryk.

Opret nye bevægelser

Du kan optage tilpassede tryk og skub med berøringsskærmen og arkivere dem i menuen AssistiveTouch.

Sådan opretter du en ny bevægelse:

1. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed, og vælg Berøring.
  2. Vælg AssistiveTouch og dernæst Opret ny bevægelse.
  3. Optagelsen starter automatisk, når du rører ved ;, så du kan bare trykke eller skubbe, når du er klar.
  4. Tryk på Afbryd, når du er færdig.

Tryk på Afspil for at se den bevægelse, du har optaget. Tryk på Optag, hvis du gerne vil optage din bevægelse igen. Tryk på Gem for at give din bevægelse et navn, når du er klar.

Hvis du ikke kan udføre en bevægelse med flere fingre ved at bruge flere fingre samtidig, kan du optage individuelle bevægelser, hvorefter disse grupperes sammen. Du kan f.eks. tegne to horisontale prikker på den øverste halvdel af skærmen og derefter tegne en halvcirkel på den nederste del af skærmen og trykke på Afbryd. Når du trykker på Afspil, afspilles alle prikker og linjer samtidig.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.