Sådan opbevares fortrolige data sikkert under reparation af hardware

Ved nogle former for reparationer skal computerens harddisk udskiftes, mens det ved andre ikke er nødvendigt. Hvis der er vigtige eller fortrolige data på harddisken, kan du her se nogle forslag til, hvordan dataene opbevares sikkert.

Når harddisken er udskiftet, sendes den gamle harddisk til Apple, hvor den sættes i stand. Som en del af istandsættelsesprocessen sletter og formaterer Apple alle harddiske med henblik på at undgå problemer med datasikkerhed og identitetstyveri.

Det kan forekomme, at en computer sendes til reparation, mens harddisken stadig fungerer – f.eks. hvis den virker indimellem, eller hvis det ikke er harddisken, der skal repareres. Hvis du er i tvivl om datasikkerheden, og din harddisk stadig fungerer, skal du tage en sikkerhedskopi af de vigtige data og bruge funktionen til sikker sletning i Diskværktøj (beskrevet nedenfor) for at formatere harddisken, inden du sender computeren til service.

Funktioner til sikker sletning i Diskværktøj

Slettefunktionerne afhænger af versionen af OS X på computeren.

• Mac OS X v10.4 og nyere versioner indeholder yderligere funktioner til sikker sletning i Diskværktøj.
  • Bemærk: Hvis du bruger OS X Lion v10.7 og et SSD-drev, er der ikke mulighed for at bruge "Sikker sletning" og "Sletter ledig plads" i Diskværktøj. Disse funktioner skal ikke bruges til et SSD, da en standardsletning gør det vanskeligt at gendanne data fra et SSD. Der kan opnås øget sikkerhed ved at slå FileVault-kryptering til, når du begynder at bruge et SSD. FileVault, der findes i Mac OS X v10.3 og nyere versioner, forhindrer andre i at få let adgang til oplysningerne i hjemmemappen, selv om drevet pludselig ikke virker længere eller er til reparation.

• Mac OS X v10.3.x og ældre versioner indeholder en funktion i Diskværktøj kaldet Nulstil alle data, som kan bruges til komplet nulstilling af disken.

Du skal altid huske at tage en sikkerhedskopi, inden du bruger slette- eller krypteringsfunktionerne, da genskrivning af data betyder risiko for at miste data.