Indstil en firmwareadgangskode på din Mac-computer

Når du indstiller en firmwareadgangskode, kan de brugere, der ikke har adgangskoden, kun starte fra den angivne startdisk.

Denne funktion kræver en Mac med en Intel-processor. For et tilsvarende sikkerhedsniveau på en Mac med Apple Silicon skal du blot slå FileVault til. Hvis Mac-computeren er styret af Administration af mobile enheder (Mobile Device Management, MDM), kan MDM-administratorer også fjernlåse Mac-enheden.

Sådan slår du en firmwareadgangskode til

1. Start fra macOS-gendannelse.

2. Når vinduet med hjælpeapps vises, skal du klikke på Hjælpeapps på menulinjen og derefter vælge Startsikkerhedsværktøj (eller Hjælpeapp til firmwareadgangskode).

3. Klik på Slå firmwareadgangskode til.

4. Indtast en firmwareadgangskode, og klik derefter på Indstil adgangskode. Husk denne adgangskode!

5. Slut hjælpeprogrammet, og vælg derefter Apple-menuen  > Start igen.

Din Mac beder kun om firmwareadgangskoden, når du forsøger at starte fra en anden lagringsenhed end den, der er valgt under indstillinger til Startdisk, eller når du starter fra macOS-gendannelse. Indtast firmwareadgangskoden, når du ser låsesymbolet og adgangskodefeltet ved start:

Skærm med firmwareadgangskode

Sådan slår du en firmwareadgangskode fra

1. Start fra macOS-gendannelse. Under opstart bliver du bedt om at indtaste firmwareadgangskoden.

2. Når vinduet med hjælpeapps vises, skal du klikke på Hjælpeapps på menulinjen og derefter vælge Startsikkerhedsværktøj (eller Hjælpeapp til firmwareadgangskode).

3. Klik på Slå firmwareadgangskode fra.

4. Indtast firmwareadgangskoden igen, når du bliver bedt om den.

5. Slut hjælpeprogrammet, og vælg derefter Apple-menuen  > Start igen.

Hvis du har glemt din firmwareadgangskode

Hvis du ikke kan huske din firmwareadgangskode, skal du planlægge en personlig serviceaftale hos en Apple Store eller en Apple-autoriseret serviceudbyder. Tag din Mac med til aftalen, og medbring din originale kvittering eller faktura som købsbevis.