Brug af bærbar Mac-computer med skærmen slået ned og ekstern skærm tilsluttet

Her kan du se, hvordan en ekstern skærm bruges sammen med en bærbar Mac-computer, når den indbyggede skærm er slået ned.

Du kan bruge en ekstern skærm eller en projektor sammen med en bærbar Mac-computer, når den indbyggede skærm er slået ned. Denne funktion hedder "Skærmen slået ned".

Forudsætninger for funktionen "Skærmen slået ned"

Hvis du vil bruge din bærbare Mac-computer i funktionen "Skærmen slået ned", skal du bruge:

• En strømforsyning
  • Et eksternt tastatur og en mus eller et pegefelt, enten via USB eller trådløst
  • Et USB-C til USB-mellemstik, hvis du bruger en USB-mus eller et USB-tastatur på en MacBook-computer (Retina, 12", primo 2015) eller en nyere version eller en MacBook Pro-model fra ultimo 2016
  • En ekstern skærm eller en projektor

Sådan slår du funktionen "Skærmen slået ned" til

Brug følgende fremgangsmåde til at slå funktionen "Skærmen slået ned" til.

Hvis den eksterne skærm ikke genkendes, når den sluttes til, og din Mac-computer er tændt, kan du prøve at tilslutte skærmen, mens computeren er på vågeblus eller slukket. Afbryd derefter vågeblusset eller tænd computeren, når du har tilsluttet skærmen.

Du bruger et USB-tastatur og en USB-mus

1. Sørg for, at din bærbare Mac-computer er tilsluttet en stikkontakt ved hjælp af strømforsyningen.
  2. Slut et USB-tastatur og en USB-mus til computeren.
  3. Mens computeren er tændt og skærmen er slået op, skal du slutte din Mac-computer til den passende port på den eksterne skærm eller på projektoren og tænde skærmen eller projektoren. Brug om nødvendigt et passende Apple-videomellemstik.
  4. Luk låget på computeren, når skrivebordet på din bærbare Mac-computer vises på den eksterne skærm.
  5. Når du lukker låget, sker følgende:
    • I OS X Lion v10.7 eller en nyere version skifter den eksterne skærm farve til blå og viser derefter dit skrivebord.
    • I OS X v10.6.8 eller en tidligere version kan du afbryde vågeblusset på din Mac-computer ved at klikke med musen eller trykke på en tast på det eksterne tastatur.

Du kan nu bruge din bærbare Mac-computer, som du normalt ville med et USB-tastatur og en USB-mus.

Du bruger et trådløst tastatur og en trådløs mus

1. Sørg for, at din bærbare Mac-computer er tilsluttet en stikkontakt ved hjælp af strømforsyningen.
  2. Kontroller, om Bluetooth er slået til i vinduet Bluetooth under Systemindstillinger eller Bluetooth-menusymbolet Bluetooth-symbol.
  3. Par dit Bluetooth-tastatur eller din Bluetooth-mus med din Mac-computer.
  4. I Bluetooth-vinduet under Systemindstillinger skal du klikke på Avanceret og sørge for, at afkrydsningsfeltet ved siden "Bluetooth-enheder må afbryde vågeblus på denne computer" er markeret.
  5. Mens computeren er tændt og skærmen er slået op, skal du slutte din Mac-computer til den passende port på den eksterne skærm eller på projektoren og tænde skærmen eller projektoren. Brug om nødvendigt et passende Apple-videomellemstik.
  6. Luk låget på computeren, når skrivebordet på din bærbare Mac-computer vises på den eksterne skærm.
  7. Når du lukker låget, sker følgende:
    • I OS X Lion v10.7 eller en nyere version skifter den eksterne skærm farve til blå og viser derefter dit skrivebord.
    • I OS X v10.6.8 eller en tidligere version kan du afbryde vågeblusset på din Mac-computer ved at klikke med musen eller trykke på en tast på det eksterne tastatur.

Du kan nu bruge din bærbare Mac-computer, som du normalt ville med et trådløst tastatur og en trådløs mus.

Sådan kobler du den bærbare Mac-computer fra skærmen efter brug

Det er bedst at sætte din Mac-computer på vågeblus ved at vælge Apple-menuen > Vågeblus, inden du frakobler skærmen.

Nogle skærme med DVI og Mini DisplayPort – bl.a. Apples DVI-skærme med aluminiumskant og LED Cinema Display (24" og 27") – kan kobles fra, uden at computeren er sat på vågeblus. Hvis du ikke er sikker på, om din skærm understøtter denne funktion, skal du sætte computeren på vågeblus, inden du frakobler skærmen.

Sådan åbnes den indbyggede skærm, når funktionen "Skærmen slået ned" er aktiveret

Hvis du åbner skærmen på den bærbare Mac-computer, mens funktionen "Skærmen slået ned" er aktiveret, kan der forekomme forskellige resultater afhængigt af operativsystemet.

OS X Lion 10.7 og nyere versioner

Hvis du åbner låget på din understøttede bærbare Mac-computer, der kører OS X Lion v10.7 eller en nyere version, med funktionen "Skærmen slået ned" slået til, blinker skærmen til blå efter et øjeblik, og derefter bliver begge skærme aktive. Luk låget for at vende tilbage til funktionen "Skærmen slået ned".

OS X v10.6.8 og tidligere versioner

Hvis du åbner låget på din understøttede bærbare Mac-computer, der køre OS X v10.6.8 eller en tidligere version, med funktionen "Skærmen slået ned" slået til, kan det se ud, som om der ikke er nogen grafik. Det er ikke en fejl. Når låget er lukket på computeren, er den indbyggede skærm deaktiveret, og hele grafikhukommelsen bruges på den eksterne skærm.

Hvis du vil aktivere den indbyggede skærm igen, skal du sætte computeren på vågeblus og derefter afbryde vågeblus eller bruge knappen Find skærme i vinduet Skærme under Systemindstillinger. Du kan også trykke på Command-F1 på tastaturer, der ikke har en Numlock-tast.