Brug af din bærbare Mac med skærmen slået ned og tilsluttet ekstern skærm

Læs mere om, hvordan en ekstern skærm bruges sammen med en bærbar Mac, når den indbyggede skærm er slået ned.

Du kan bruge en ekstern skærm eller en projektor sammen med en bærbar Mac, når den indbyggede skærm er slået ned. Denne funktion hedder "Skærmen slået ned".

Forudsætninger for funktionen "Skærmen slået ned"

Brug af din bærbare Mac med skærmen slået ned kræver:

• En strømforsyning
  • Et eksternt tastatur og en mus eller et pegefelt, enten via USB eller trådløst
  • Et USB-C til USB-mellemstik, hvis du bruger en USB-mus eller et USB-tastatur på en MacBook (2015 og nyere) eller en MacBook Pro (2016 og nyere)
  • En ekstern skærm eller en projektor

Slå funktionen "Skærmen slået ned" til

Brug følgende trin til at slå funktionen "Skærmen slået ned" til.

Hvis den eksterne skærm ikke genkendes, når den tilsluttes, og din Mac er tændt, kan du prøve at tilslutte skærmen, mens computeren er indstillet på vågeblus eller slukket. Aktiver eller tænd computeren, når du har tilsluttet skærmen.

Hvis du bruger et USB-tastatur og en USB-mus

1. Sørg for, at din bærbare Mac er tilsluttet en stikkontakt ved hjælp af strømforsyningen.
  2. Slut et USB-tastatur og en USB-mus til din Mac.
  3. Mens computeren er tændt, og skærmen er slået op, skal du slutte din Mac til den korrekte port på den eksterne skærm eller på projektoren og tænde skærmen eller projektoren. Brug et korrekt Apple-videomellemstik.
  4. Luk låget på computeren, når skrivebordet på din bærbare Mac vises på den eksterne skærm.
  5. Når du lukker låget, sker følgende:
    • I OS X Lion 10.7 eller en nyere version skifter den eksterne skærm farve til blå og viser derefter dit skrivebord.
    • I OS X 10.6.8 Snow Leopard og tidligere kan du afbryde vågeblusset på din Mac ved at klikke med musen eller trykke på en tast på det eksterne tastatur.

Du kan nu bruge din bærbare Mac, som du normalt ville med et USB-tastatur og en USB-mus.

Hvis du bruger et trådløst tastatur og en trådløs mus

1. Sørg for, at din bærbare Mac er tilsluttet en stikkontakt ved hjælp af strømforsyningen.
  2. Kontroller, om Bluetooth er slået til i vinduet Bluetooth under Systemindstillinger eller Bluetooth-menusymbolet Bluetooth-symbol.
  3. Dan par mellem dit Bluetooth-tastatur eller din Bluetooth-mus og din Mac.
  4. I vinduet Bluetooth under Systemindstillinger: Klik på Avanceret, og kontroller, at afkrydsningsfeltet ved siden "Bluetooth-enheder må afbryde vågeblus på denne computer" er markeret.
  5. Mens computeren er tændt, og skærmen er slået op, skal du slutte din Mac til den korrekte port på den eksterne skærm eller på projektoren og tænde skærmen eller projektoren. Brug et korrekt Apple-videomellemstik efter behov.
  6. Luk låget på computeren, når skrivebordet på din bærbare Mac vises på den eksterne skærm.
  7. Når du lukker låget, sker følgende:
    • I OS X Lion 10.7 eller en nyere version skifter den eksterne skærm farve til blå og viser derefter dit skrivebord.
    • I OS X Snow Leopard 10.6.8 og tidligere kan du afbryde vågeblusset på din Mac ved at klikke med musen eller trykke på en tast på det eksterne tastatur.

Du kan nu bruge din bærbare Mac, som du normalt ville med et trådløst tastatur og en trådløs mus.

Afbryd din bærbare Mac fra skærmen efter brug

Det er bedst at indstille din Mac til vågeblus ved at vælge Apple-menuen > Vågeblus, inden du afbryder skærmen.

Nogle skærme med DVI og Mini DisplayPort – bl.a. Apples DVI-skærme med aluminiumskant og LED Cinema Display (24" og 27") – kan afbrydes uden, at computeren er indstillet til vågeblus. Hvis du er i tvivl, om din skærm understøtter denne funktion, skal du indstille computeren til vågeblus, inden du afbryder skærmen.

Åbn den indbyggede skærm, når funktionen "Skærmen slået ned" er aktiveret

Hvis du åbner skærmen på den bærbare Mac, mens funktionen "Skærmen slået ned" er aktiveret, kan der forekomme forskellige resultater afhængigt af operativsystemet.

OS X Lion 10.7 og nyere versioner

Hvis du åbner låget på din understøttede bærbare Mac, der kører OS X Lion 10.7 eller en nyere version, med funktionen "Skærmen slået ned" slået til, blinker skærmen til blå efter et øjeblik, og derefter aktiveres begge skærme. Luk låget for at vende tilbage til funktionen "Skærmen slået ned".

OS X Snow Leopard 10.6.8 og ældre versioner

Hvis du åbner låget på din understøttede bærbare Mac, der køre OS X Snow Leopard 10.6.8 eller en tidligere version, med funktionen "Skærmen slået ned" slået til, kan det se ud, som om der ikke er nogen grafik. Dette er ikke en fejl. Når låget er lukket på computeren, er den indbyggede skærm deaktiveret, og hele grafikhukommelsen bruges på den eksterne skærm.

Hvis du vil aktivere den indbyggede skærm igen, skal du indstille computeren til vågeblus og derefter afbryde vågeblus eller bruge knappen Find skærme i vinduet Skærme under Systemindstillinger. Du kan også trykke på Command-F1 på tastaturer, der ikke har en Numlock-tast.