Sådan oprettes forbindelse til HDMI fra din Mac

Mac-computere kan bruge et HDMI-kabel eller mellemstik til at oprette forbindelse til et HD-tv, en skærm eller anden HDMI-enhed.

Mac-computere med en af følgende porte kan oprette forbindelse til HDMI-enheder. Læs mere om, hvordan du identificerer portene på din Mac.

Mac-computere med HDMI-port overholder HDMI 1.4b og understøtter:

• Som minimum video over HDMI ved 1080p, og nogle Mac-modeller understøtter højere opløsninger, når der oprettes forbindelse til 4K-skærme, 5K-skærme og Ultra HD-tv.
  • 8 kanaler/24 bit lyd ved 192 kHz, Dolby Surround 5.1 og almindelig stereo
  • HDCP-krypteret afspilning fra iTunes og QuickTime Player (version 10). Safari i macOS Sierra eller senere understøtter også HDCP-krypteret afspilning, hvis websiderne har aktiveret HTML5, og hvis indholdet har aktiveret FairPlay Streaming og leveres med Media Source Extensions eller HTTP Live Streaming.

Hvis du bruger et mellemstik, skal du kontrollere mellemstikkets specifikationer for at læse mere om understøttede opløsninger og andre oplysninger.

Når forbindelsen er oprettet

Hvis din Mac ikke genkender dit HD-tv, din skærm eller en anden HDMI-enhed efter tilslutningen:

1. Sluk HDMI-enheden, mens din Mac er tændt.
  2. Tag HDMI-kablet ud af din Mac, og sæt det i igen.
  3. Tænd HDMI-enheden.

Hvis videoen på dit HD-tv eller din skærm går ud over skærmkanterne, skal du åbne indstillingerne Skærme og justere Underscan-mærket, så videoen passer bedre. Brug en af følgende metoder til at åbne skærmindstillingerne:

• Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærme.
  • Tryk på Skift-kommando-A for at åbne mappen Programmer. Dobbeltklik på Systemindstillinger, og klik derefter på Skærme.
  • Hvis lysstyrken for tastaturet kan indstilles, skal du trykke på Alternativ-Lysstyrke op eller Alternativ-Lysstyrke ned.

Hvis din HDMI-enhed ikke modtager lyd fra din Mac:

• Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik på Lyd. Gå til ruden Output, og kontroller, at du har valgt din HDMI-enhed.
  • Hvis du opretter forbindelse via et Mini DisplayPort-mellemstik, skal du kontrollere, at din Mac kan sende lyd over Mini DisplayPort.
  • Hvis du opretter forbindelse fra en Mac mini, skal du fjerne stikket til en eventuel lydenhed, der er sluttet til computerens lydudgang.

Du får muligvis vist en HDCP-fejl, hvis din Mac skifter til vågeblus under en igangværende afspilning, eller mens afspilningen er sat på pause. Luk det program, der afspiller videoen, og åbn derefter programmet igen. Hvis problemet fortsætter, skal du vælge Apple-menuen > Systemindstillinger. Klik derefter på Energibesparelse, og juster indstillingerne, så skærmen ikke slukkes.

Læs mere

• Hvis din Mac har en HDMI-port, kan du bruge et Apple HDMI til DVI-mellemstik til at oprette forbindelse til en DVI-skærm.
  • Mac-computere understøtter ikke brug af CEC (Consumer Electronics Control) til at betjene HDMI-enheder.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.