Ret overscan eller underscan på dit tv eller din projektor

Hvis indhold fra din Mac eller dit Apple TV ikke passer på dit tv eller din projektor, skal du tjekke de indstillinger, der justerer eller kompenserer for underscan eller overscan.

Om overscan og underscan

Overscan er, når margenerne på billedet er skjult, fordi de går ud over skærmens grænser, som om der er zoomet ind på billedet.

Underscan ses normalt som Pillarboxing eller Letterboxing, dvs. at der vises sorte bjælker i siderne af billedet eller over og under det. Dette bevarer dets billedformat, så du kan se hele billedet.

macos-high-sierra-desktop-overscan

Overscan

macos-high-sierra-desktop-underscan

Underscan

Tjek indstillingerne på din Mac

Følg disse trin, mens dit tv viser indhold fra din Mac:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger (eller Systempræferencer).

2. Klik på Skærme.

3. Sørg for, at dit tv er valgt i Skærmindstillinger, og juster derefter billedstørrelsen ved hjælp af indstillingen Underscan, hvis den er tilgængelig til dit tv.

Hvis din Mac ikke har en underscan-indstilling til dit tv, skal du kontrollere indstillingerne på dit tv i stedet. Det kan også hjælpe at skifte opløsning på skærmen på din Mac.

Tjek indstillingerne på dit tv

De fleste tv'er har billedindstillinger, som du kan få adgang til ved hjælp af knapperne på tv'et eller den tilhørende fjernbetjening. Se efter indstillinger, der hedder underscan, zoom, billedformat, præsentationstilstand, computertilstand, skærmtilpasning, skærmudfyldning eller format. Du kan finde hjælp i manualen til dit tv, eller du kan kontakte producenten.

Tjek indstillingerne på dit Apple TV

Hvis du oplever overscan eller underscan, når du bruger Apple TV:

• På Apple TV 4K eller Apple TV HD skal du gå til Indstillinger > AirPlay (eller AirPlay og HomeKit) > Underscan på AirPlay-skærm.

• På Apple TV (3. generation) eller Apple TV (2. generation) skal du gå til Indstillinger > Lyd og video > Juster til AirPlay-overscan.

Identificer din Apple TV-model