Brug af iPad som en ekstra skærm til din Mac med Sidecar

Med Sidecar kan du bruge din iPad som en skærm, der udvider eller dublerer din stationære Mac.

iPad ved siden af Macbook, der bruger Sidecar

Sådan udvider eller dublerer du din stationære Mac med Sidecar

Kontroller, at din Mac og din iPad opfylder systemkravene for Sidecar, og følg derefter disse trin:

1. Sidecar kan bruges trådløst, men du kan slutte din iPad direkte til din Mac ved hjælp af det medfølgende USB-opladerkabel, så den holder strøm under brug.
  2. Klik på AirPlay-symbolet  på menulinjen på din Mac, og vælg at oprette forbindelse til din iPad. Du kan også oprette forbindelse ved hjælp af indstillingerne for Sidecar.
  3. En udvidelse af din stationære Mac vises nu på din iPad. Du kan flytte vinduer til den og bruge den som enhver anden skærm.
  4. Hvis du vil dublere skærmen på din Mac, så begge skærme viser det samme indhold, skal du vende tilbage til AirPlay-menuen, som er en blå rektangel , mens du bruger Sidecar. Vælg indstillingen for skærmdublering. På denne måde kan du nemt dele skærmen på din Mac med andre.
  5. Du afslutter Sidecar-sessionen ved at vende tilbage til AirPlay-menuen og vælge at afbryde forbindelsen. Du kan også klikke på knappen Afbryd forbindelse i indholdsoversigten på din iPad.

Læs mere om brug af eksterne skærme. Du kan f.eks. bruge indstillingerne for Skærme til at arrangere skærmene, så din iPad udvider den venstre, højre, øverste eller nederste del af dit skrivebord.

Flyt et vindue til skærmen på din iPad

Hvis du holder markøren over fuldskærmsknappen  i et vindue, kan du vælge at flytte det pågældende vindue til eller fra skærmen på din iPad. Det er hurtigere end at trække vinduet, og vinduets størrelse tilpasses perfekt til din skærm.

Menu, der vises, når markøren placeres over den grønne knap

Du finder de mest almindelige betjeningselementer i indholdsoversigten i den ene side af skærmen på din iPad. Den omfatter Kommando, Skift og andre kombitaster, så du kan vælge vigtige kommandoer med fingeren eller Apple Pencil i stedet for et tastatur.

Brug indstillingerne for Sidecar til at deaktivere indholdsoversigten eller ændre dens placering.

iPad, der bruger Sidecar

Tryk for at vise eller skjule menulinjen, når du ser et vindue i fuld skærm på iPad.

Vis eller skjul din computers Dock på din iPad.

Kommando. Tryk og hold nede for at indstille Kommando-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

Alternativ. Tryk og hold nede for at indstille Alternativ-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

Ctrl. Tryk og hold nede for at indstille Ctrl-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

Skift. Tryk og hold nede for at indstille Skift-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

Fortryd den sidste handling. Nogle apps understøtter muligheden for at fortryde flere handlinger.

Vis eller skjul tastaturet på skærmen.

Afbryd forbindelsen til din iPad. Sidecar-sessionen afsluttes.

Brug af Touch Bar

Mange apps på din Mac har Touch Bar-betjeningselementer, der gør det endnu nemmere at udføre almindelige handlinger. Med Sidecar får du en Touch Bar på skærmen på din iPad, selv om din Mac ikke har en Touch Bar. Det fungerer på samme måde som Touch Bar på Mac, og du kan trykke på betjeningselementerne enten med din finger eller Apple Pencil.

Brug indstillingerne for Sidecar til at deaktivere Touch Bar eller ændre dens placering.

Brug bevægelser for at rulle og udføre andre handlinger

Multi-Touch-bevægelser på iPad er stadig tilgængelige, når du bruger Sidecar. Disse bevægelser er særligt praktiske, når du bruger Sidecar:

• Rul: Skub med to fingre.
  • Kopier: Knib sammen med tre fingre.
  • Klip: Knib sammen to gange med tre fingre.
  • Indsæt: Knib ud med tre fingre.
  • Fortryd: Skub til venstre med tre fingre, eller tryk to gange med tre fingre.
  • Gentag: Skub til højre med tre fingre.

Brug af Apple Pencil

Du kan bruge din Apple Pencil i stedet for musen eller pegefeltet til at pege, klikke, markere og udføre andre handlinger som f.eks. at tegne, redigere billeder og manipulere objekter på din iPad, mens den udvider eller dublerer skærmen på din Mac. Du kan også bruge den til at skrive, tegne skitser og lave markeringer i dokumenter, mens du ser opdateringerne direkte på din Mac.

Sidecar understøtter også dobbelttryk, som du kan aktivere under indstillingerne for Sidecar. Dobbelttryk gør det muligt for apps, der understøtter denne funktion, at udføre specielle handlinger, når du trykker to gange på siden af din Apple Pencil (2. generation).

Brug af apps til iPad

Når du bruger Sidecar, kan du skifte til en iPad-app, og derefter bruge appen på din iPad som normalt. Hvis du gør det, afbrydes din Sidecar-session midlertidigt, indtil du skifter tilbage til Sidecar-appen eller afbryder forbindelsen til Sidecar. Appen Sidecar vises kun på din hjemmeskærm, mens du bruger Sidecar.

Brug af indstillingerne for Sidecar

Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på Sidecar. Disse indstillinger er kun tilgængelige på computere, der understøtter Sidecar.

Sidecar-indstillinger

• Vis indholdsoversigt: Vis indholdsoversigten i venstre eller højre side af skærmen på din iPad, eller slå den fra.
  • Vis Touch Bar: Vis Touch Bar nederst eller øverst på skærmen på din iPad, eller slå den fra.
  • Aktiver dobbelttryk på Apple Pencil: Gør det muligt for apps, der understøtter denne funktion, at udføre specielle handlinger, når du trykker to gange på siden af din Apple Pencil (2. generation).
  • Opret forbindelse til: Vælg en iPad, som du vil oprette forbindelse til, eller klik på Afbryd forbindelse for at stoppe med at bruge Sidecar.

Systemkrav for Sidecar

Sidecar kræver en kompatibel Mac med macOS Catalina og en kompatibel iPad med iPadOS 13:

Mac med macOS Catalina

• MacBook Pro fra 2016 eller en nyere model
  • MacBook fra 2016 eller en nyere model
  • MacBook Air fra 2018 eller en nyere model
  • iMac fra 2017 eller en nyere model samt iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2015)
  • iMac Pro
  • Mac mini fra 2018 eller en nyere model
  • Mac Pro fra 2019

iPad med iPadOS 13

Yderligere krav