Brug en iPad som en ekstra skærm til en Mac

Med Sidecar kan du bruge din iPad som en skærm, der udvider eller dublerer din stationære Mac.

iPad ved siden af en MacBook, der bruger Sidecar

Klargøring

• Før du fortsætter, skal du sørge for, at din Mac og din iPad opfylder systemkravene for Sidecar, herunder at hver enhed er logget ind med det samme Apple-id.
  • Sidecar kan bruges trådløst, men du kan slutte din iPad direkte til din Mac ved hjælp af det medfølgende USB-opladerkabel, så den holder strøm under brug.

Hvis du vil have dit tastatur, din mus eller dit pegefelt til at betjene din Mac og din iPad, hvor din iPad viser sin egen hjemmeskærm og sine egne apps i stedet for din Mac-computers skrivebord og apps, skal du i stedet bruge Universel betjening.

Flyt et Mac-vindue til din iPad

Flyt markøren over fuldskærmsknappen  i et vindue på din Mac, og vælg at flytte det pågældende vindue til skærmen på din iPad.
Dokument med fuldskærmsknapmenuen vist og Flyt til iPad valgt

Du kan gentage dette trin for andre Mac-vinduer eller blot trække andre Mac-vinduer til og fra din iPad. Hvis du vil flytte et vindue tilbage til din Mac, kan du også flytte markøren over fuldskærmsknappen  og vælge Flyt vindue tilbage til Mac.

Hvis du vil have din iPad til at dublere din Mac-skærm i stedet for at udvide dens skrivebord:

• I macOS Monterey skal du vælge en dubleringsindstilling fra menuen Dubler skærm  på menulinjen.1
  • I macOS Big Sur skal du vælge en dubleringsindstilling fra menuen Skærm i Kontrolcenter eller på menulinjen.
  • I macOS Catalina skal du vælge en dubleringsindstilling fra menuen AirPlay ( eller) på menulinjen.2

Du finder de mest almindelige Mac-betjeningselementer i indholdsoversigten i den ene side af skærmen på din iPad. Den omfatter Kommando, Skift og andre kombitaster, så du kan vælge vigtige kommandoer med fingeren eller Apple Pencil i stedet for et tastatur.

iPad, der bruger Sidecar

Symbol for knappen Vis menulinje

Tryk for at vise eller skjule menulinjen, når du ser et vindue i fuld skærm på iPad.

Symbol for knappen Vis Dock

Vis eller skjul din computers Dock på din iPad.

Symbol for knappen Kommando

Kommando. Tryk og hold nede for at indstille Kommando-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

Symbol for knappen Alternativ

Alternativ. Tryk og hold nede for at indstille Alternativ-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

Symbol for knappen Ctrl

Ctrl. Tryk og hold nede for at indstille Ctrl-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

Symbol for knappen Skift

Skift. Tryk og hold nede for at indstille Skift-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

Symbol for knappen Fortryd

Fortryd den sidste handling. Nogle apps understøtter muligheden for at fortryde flere handlinger.

Symbol for knappen Tastatur

Vis eller skjul tastaturet på skærmen.

Symbol for knappen Afbryd forbindelse

Afbryd forbindelsen mellem din iPad og din Mac.

Brug bevægelser for at rulle og udføre andre handlinger

Disse Multi-Touch-bevægelser er især praktiske, når du bruger din iPad som skærm.

• Rul: Skub med to fingre.
  • Kopier: Knib sammen med tre fingre.
  • Klip: Knib sammen to gange med tre fingre.
  • Indsæt: Knib ud med tre fingre.
  • Fortryd: Skub til venstre med tre fingre, eller tryk to gange med tre fingre.
  • Gentag: Skub til højre med tre fingre.

Brug af Apple Pencil

Du kan bruge din Apple Pencil i stedet for den mus eller det pegefelt, der er sluttet til din Mac, til at pege, klikke, markere og udføre andre handlinger som f.eks. at tegne, redigere billeder og manipulere objekter på din iPad, mens den udvider eller dublerer skærmen på din Mac. Du kan også bruge den til at skrive, tegne skitser og lave markeringer i dokumenter, mens du ser opdateringerne direkte på din Mac.

Sidecar understøtter også dobbelttryk, som du kan aktivere under Systemindstillinger. Dobbelttryk gør det muligt for apps, der understøtter denne funktion, at udføre specielle handlinger, når du trykker to gange på siden af din Apple Pencil (2. generation).

Brug af Touch Bar

Mange apps på Mac har betjeningselementer på Touch Bar, der gør det endnu nemmere at udføre almindelige handlinger. Med Sidecar får du en Touch Bar på skærmen på din iPad, selv om din Mac ikke har en Touch Bar. Tryk på betjeningselementerne med din finger eller Apple Pencil. Hvis Touch Bar ikke vises, når du bruger en app, der giver mulighed for betjeningselementer på Touch Bar, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Mission Control og derefter sørge for, at "Skærme har separate Spaces" er valgt.

Brug et tastatur, en mus eller et pegefelt

Under din session kan du skrive med et tastatur, der er tilsluttet din Mac, eller du kan bruge et tastatur, der er tilsluttet din iPad, herunder Smart Keyboard eller Magic Keyboard til iPad. Hvis du vil pege, klikke eller vælge med en mus eller et pegefelt, skal du bruge den mus eller det pegefelt, der er tilsluttet din Mac, eller bruge en Apple Pencil på din iPad.

Brug af apps til iPad

Når du bruger din iPad som skærm, kan du skifte til en iPad-app og derefter bruge appen på din iPad som normalt. Hvis du gør det, afbrydes din Sidecar-session midlertidigt, hvilket kun vises på din iPad-hjemmeskærm, mens du bruger Sidecar.

symbol for Sidecar-appen

Skift indstillinger

Hvis du bruger macOS Monterey, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger og derefter klikke på Skærm. Klik på Skærmindstillinger, og vælg derefter iPad i indholdsoversigten.

Hvis du bruger macOS Big Sur eller macOS Catalina, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger og derefter klikke på Sidecar.

Disse indstillinger er kun tilgængelige på computere, der understøtter Sidecar.

• Vis indholdsoversigt: Vis indholdsoversigten i venstre eller højre side af skærmen på din iPad, eller slå den fra.
  • Vis Touch Bar: Vis Touch Bar nederst eller øverst på skærmen på din iPad, eller slå den fra.
  • Aktiver dobbelttryk på Apple Pencil: Gør det muligt for apps, der understøtter denne funktion, at udføre specielle handlinger, når du trykker to gange på siden af din Apple Pencil (2. generation).

Systemkrav for Sidecar

Sidecar fungerer med disse enheder og operativsystemer.

macOS Catalina eller en nyere version

iPadOS 13 eller en nyere version

• iPad Pro (alle modeller)
  • iPad (6. generation) eller en nyere model
  • iPad mini (5. generation) eller en nyere model
  • iPad Air (3. generation) eller en nyere model

Yderligere krav

Læs mere

Afhjælpning af Wi-Fi- og Bluetooth-problemer, der er forårsaget af trådløse forstyrrelser, som kan gå ud over ydeevnen for Sidecar, når du bruger Sidecar trådløst.

1. Hvis du ikke kan se denne menu, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Dock og menulinje og klikke på Dubler skærm i indholdsoversigten. Marker afkrydsningsfeltet Vis på menulinje, og vælg derefter Altid fra den tilstødende lokalmenu.

2. Hvis du ikke kan se denne menu, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Skærme og vælge "Vis indstillinger til skærmdublering på menulinjen, når de er tilgængelige".