Brug en iPad som en ekstra skærm til en Mac

Med Sidecar kan du bruge din iPad som en skærm, der udvider eller dublerer din stationære Mac.

macos-monterey-sidecar-hero

Klargøring

• Før du fortsætter, skal du sørge for, at din Mac og din iPad opfylder systemkravene for Sidecar, herunder at begge enheder er logget ind med det samme Apple-id.

• Sidecar kan bruges trådløst, men du kan slutte din iPad direkte til din Mac ved hjælp af det medfølgende USB-opladerkabel, så den holder strøm under brug.

Hvis du vil have dit tastatur, din mus eller dit pegefelt til at betjene din Mac og din iPad, hvor din iPad viser sin egen hjemmeskærm og sine egne apps i stedet for din Mac-computers skrivebord og apps, skal du i stedet bruge Universel betjening.

Flyt et Mac-vindue til din iPad

Flyt markøren hen over fuldskærmsknappenfuldskærmsknappen i et vindue på din Mac, og vælg at flytte det pågældende vindue til skærmen på din iPad.

Du kan gentage dette trin for andre Mac-vinduer eller blot trække andre Mac-vinduer til og fra din iPad. Hvis du vil flytte et vindue tilbage til din Mac, kan du også flytte markøren over fuldskærmsknappenfuldskærmsknappen og vælge Flyt vindue tilbage til Mac.

Hvis du vil have din iPad til at dublere din Mac-skærm i stedet for at udvide dens skrivebord:

• I macOS Monterey eller nyere skal du vælge en dubleringsindstilling i menuen Dubler skærmmenuen Dubler skærm på menulinjen.1

• I macOS Big Sur skal du vælge en dubleringsindstilling fra menuen Skærm i Kontrolcenter eller på menulinjen.

• I macOS Catalina skal du vælge en dubleringsindstilling i menuen AirPlay (  eller  ) på menulinjen.2

Brug indholdsoversigten på din iPad

Du finder de mest almindelige Mac-betjeningselementer i indholdsoversigten i den ene side af skærmen på din iPad. Den omfatter Kommando, Skift og andre kombitaster, så du kan vælge vigtige kommandoer med fingeren eller Apple Pencil i stedet for et tastatur.

macos-big-sur-sidecar-sidebar-show-menu-icon

Tryk for at vise eller skjule menulinjen, når du ser et vindue i fuld skærm på iPad.

macos-big-sur-sidecar-sidebar-show-dock-icon

Vis eller skjul din computers Dock på din iPad.

macos-big-sur-sidecar-sidebar-command-icon

Kommando. Tryk og hold nede for at indstille Kommando-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

macos-big-sur-sidecar-sidebar-option-icon

Alternativ. Tryk og hold nede for at indstille Alternativ-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

macos-big-sur-sidecar-sidebar-control-icon

Ctrl. Tryk og hold nede for at indstille Ctrl-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

Skift. Tryk og hold nede for at indstille Skift-tasten. Tryk to gange for at låse tasten.

macos-big-sur-sidecar-sidebar-undo-icon

Fortryd den sidste handling. Nogle apps understøtter muligheden for at fortryde flere handlinger.

macos-big-sur-sidecar-sidebar-keyboard-icon

Vis eller skjul tastaturet på skærmen.

Afbryd forbindelsen mellem din iPad og din Mac.

Brug bevægelser for at rulle og udføre andre handlinger

Disse Multi-Touch-bevægelser er især praktiske, når du bruger din iPad som skærm.

• Rul: Skub med to fingre.

• Kopier: Knib sammen med tre fingre.

• Klip: Knib sammen to gange med tre fingre.

• Indsæt: Knib ud med tre fingre.

• Fortryd: Skub til venstre med tre fingre, eller tryk to gange med tre fingre.

• Gentag: Skub til højre med tre fingre.

Brug af Apple Pencil

Du kan bruge din Apple Pencil i stedet for den mus eller det pegefelt, der er sluttet til din Mac, til at pege, klikke, markere og udføre andre handlinger som f.eks. at tegne, redigere billeder og manipulere objekter på din iPad, mens den udvider eller dublerer skærmen på din Mac. Du kan også bruge den til at skrive, tegne skitser og lave markeringer i dokumenter, mens du ser opdateringerne direkte på din Mac.

Sidecar understøtter også dobbelttryk, som du kan slå til i indstillinger. Dobbelttryk gør det muligt for apps, der understøtter denne funktion, at udføre specielle handlinger, når du trykker to gange på siden af din Apple Pencil (2. generation).

Brug af Touch Bar

Mange apps på Mac har betjeningselementer på Touch Bar Med Sidecar får du en Touch Bar på skærmen på din iPad, selv om din Mac ikke har en Touch Bar. Tryk på betjeningselementerne med din finger eller Apple Pencil. Hvis Touch Bar ikke vises, når du bruger en app, der tilbyder Touch Bar-betjeningselementer:

• macOS Ventura eller nyere: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Skrivebord & Dock i indholdsoversigten, rul derefter ned til højre, og slå "Skærme har separate Spaces" til.

• Tidligere versioner af macOS: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Mission Control, og sørg derefter for, at "Skærme har separate Spaces" er valgt.

Brug et tastatur, en mus eller et pegefelt

Under din session kan du skrive med et tastatur, der er tilsluttet din Mac, eller du kan bruge et tastatur, der er tilsluttet din iPad, herunder Smart Keyboard eller Magic Keyboard til iPad. Hvis du vil pege, klikke eller vælge med en mus eller et pegefelt, skal du bruge den mus eller det pegefelt, der er tilsluttet din Mac, eller bruge en Apple Pencil på din iPad.

Brug af apps til iPad

Når du bruger din iPad som skærm, kan du skifte til en iPad-app og derefter bruge appen på din iPad som normalt. Hvis du gør det, afbrydes din Sidecar-session midlertidigt, hvilket kun vises på din iPad-hjemmeskærm, mens du bruger Sidecar.

Skift indstillinger

Sådan finder du indstillinger til Sidecar:

• macOS Ventura eller nyere: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Skærme i indholdsoversigten, og klik derefter på din iPad øverst i vinduet.

• macOS Monterey: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærme. Klik på Skærmindstillinger, og klik derefter på din iPad i indholdsoversigten.

• Tidligere versioner af macOS: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Sidecar.

Disse indstillinger er kun tilgængelige på computere, der understøtter Sidecar:

• Vis indholdsoversigt: Vis indholdsoversigten i venstre eller højre side af skærmen på din iPad, eller slå den fra.

• Vis Touch Bar: Vis Touch Bar nederst eller øverst på skærmen på din iPad, eller slå den fra.

• Slå dobbelttryk til på Apple Pencil: Gør det muligt for apps, der understøtter denne funktion, at udføre specielle handlinger, når du trykker to gange på siden af din Apple Pencil (2. generation).

Systemkrav for Sidecar

Sidecar fungerer med disse enheder og operativsystemer.

macOS Catalina eller en nyere version

iPadOS 13 eller en nyere version

• iPad Pro (alle modeller)

• iPad (6. generation) eller en nyere model

• iPad mini (5. generation) eller en nyere model

• iPad Air (3. generation) eller en nyere model

Yderligere krav

Læs mere

1. Hvis du ikke kan se denne menu: I macOS Ventura eller nyere skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Kontrolcenter i indholdsoversigten og derefter vælge en indstilling i menuen Dubler skærm til højre. I tidligere macOS-versioner skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Dock og menulinje og derefter klikke på Dubler skærm i indholdsoversigten. Marker afkrydsningsfeltet Vis på menulinje, og vælg derefter Altid i den tilhørende lokalmenu.

2. Hvis du ikke kan se denne menu, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Skærme og vælge "Vis indstillinger til skærmdublering på menulinjen, når de er tilgængelige".