Sådan gør du, hvis din iPhone, iPad eller iPod touch bliver stjålet, eller du mister den

Hvis du ikke kan finde din iPhone, iPad eller iPod touch og tror, at den kan være blevet stjålet, kan denne fremgangsmåde være en hjælp til at finde den og beskytte dine oplysninger.

Hvis Find min [enhed] er slået til på den mistede enhed

Du kan bruge appen Find til at finde din enhed og gøre andet, der kan gøre det lettere at finde den igen og beskytte dine oplysninger.

1. Log ind på iCloud.com/find på nettet, eller brug appen Find på en anden Apple-enhed.
  2. Find din enhed. Åbn appen Find, eller gå til iCloud.com, og klik på Find iPhone. Vælg en enhed for at se dens placering på et kort. Hvis enheden er i nærheden, kan du få den til at afspille en lyd, så den er lettere at finde.
  3. Marker som mistet. Dette fjernlåser din enhed med en adgangskode, og du kan vise en selvvalgt besked med dit telefonnummer på låseskærmen på den mistede enhed. Det vil også holde øje med enhedens placering. Hvis du har føjet kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort til Apple Pay, fjernes muligheden for at foretage betalinger ved hjælp af Apple Pay på enheden midlertidigt, når du sætter enheden i tilstanden Mistet.
  4. Meld enheden stjålet eller bortkommet hos politiet. Politiet vil muligvis bede om enhedens serienummer. Find serienummeret på din enhed.
  5. Hvis din mistede enhed er dækket af AppleCare+ med dækning ved tyveri og tab, kan du indsende et krav vedrørende din mistede eller stjålne iPhone. Gå til trin 7 nedenfor.
  6. Slet dataene på enheden. Det er muligt at fjernslette dataene på enheden, så andre ikke kan få adgang til dem. Hvis du sletter dataene på enheden, slettes alle oplysninger (herunder kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort til Apple Pay) på enheden, og det er derefter ikke muligt at finde den via appen Find eller Find iPhone på iCloud.com. Du kan ikke spore enheden, når dataene er slettet. Hvis du fjerner enheden fra din konto, efter at du har slettet dataene på den, slås Aktiveringslås fra. Dermed bliver det muligt for andre at tænde og bruge enheden.
  7. Meld din enhed bortkommet eller stjålet hos din mobiloperatør, så de kan deaktivere din konto og forhindre, at der foretages opkald, sendes beskeder eller bruges data på enheden. Din enhed er muligvis ikke dækket under dit mobilabonnement.
  8. Fjern den mistede eller stjålne enhed fra listen over godkendte enheder.

Hvis du bruger Familiedeling, kan du få et familiemedlem til at hjælpe dig med at finde din enhed. Få dit familiemedlem til at logge ind på iCloud med vedkommendes Apple-id. Derefter kan du finde alle de enheder, som du eller dine familiemedlemmer bruger med Familiedeling.

Hvis Find [enhed] ikke er slået til på den mistede enhed

Hvis du ikke har slået Find [enhed] til, før du mistede enheden, eller den blev stjålet, kan du ikke bruge funktionen til at finde enheden. Du kan dog gøre følgende for at beskytte dine data:

1. Skift adgangskode til Apple-id. Når Apple-id-adgangskoden ændres, kan du forhindre andre i at få adgang til dine iCloud-data og bruge andre tjenester (f.eks. iMessage og iTunes) på enheden.
  2. Skift adgangskoderne til andre internettjenester på enheden. Det kan f.eks. være e-mailkonti, Facebook eller Twitter.
  3. Meld enheden stjålet eller bortkommet hos politiet. Politiet vil muligvis bede om enhedens serienummer. Find serienummeret på din enhed.
  4. Meld enheden stjålet eller bortkommet hos dit mobilselskab. Din operatør kan spærre kontoen, så enheden ikke kan bruges til at ringe, skrive sms og bruge mobildata.
  5. Fjern den mistede eller stjålne enhed fra listen over godkendte enheder.

Find [enhed] er den eneste mulighed for at spore eller finde en mistet enhed. Hvis Find [enhed] ikke var slået til på enheden, da du mistede den, er der ikke andre Apple-tjenester, der kan bruges til at finde, spore eller oplyse om, hvor din enhed er.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.