Sådan gør du, hvis din iPhone, iPad eller iPod touch bliver stjålet, eller du mister den

Hvis du ikke kan finde din iPhone, iPad eller iPod touch og tror, at den kan være blevet stjålet, kan denne fremgangsmåde være en hjælp til at finde den og beskytte dine oplysninger.

Hvis Find min iPhone er slået til, kan du bruge funktionen til at finde din enhed.

Hvis Find min iPhone ikke er slået til, skal du ændre dine adgangskoder og melde enheden bortkommet.

Find min iPhone er slået til på den mistede enhed

Du kan bruge Find min iPhone til at finde din enhed og gøre andet, der kan gøre det lettere at gendanne den og beskytte dine oplysninger.

1. Log ind på icloud.com/find på en Mac eller pc, eller brug appen Find min iPhone på en anden iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Find din enhed. Åbn Find min iPhone, og vælg en enhed for at se placeringen på et kort. Hvis enheden er i nærheden, kan du få den til at afspille en lyd, så den er lettere at finde.
  3. Slå tilstanden Mistet til. Med tilstanden Mistet kan du fjernlåse enheden med en adgangskode, få vist en selvvalgt besked med dit telefonnummer på låseskærmen på den enhed, der er blevet væk, og holde øje med enhedens placering. Hvis du har føjet kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort til Apple Pay, fjernes muligheden for at foretage betalinger ved hjælp af Apple Pay på enheden midlertidigt, når du sætter enheden i tilstanden Mistet.
  4. Meld enheden stjålet eller bortkommet hos politiet. Politiet vil muligvis bede om enhedens serienummer. Find serienummeret på din enhed.
  5. Slet dataene på enheden. Det er muligt at fjernslette dataene på enheden, så andre ikke kan få adgang til dem. Hvis du sletter dataene på enheden, slettes alle oplysninger (herunder kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort til Apple Pay), og det er derefter ikke muligt at finde den via Find min iPhone. Du kan ikke spore enheden, når dataene er slettet. Hvis du fjerner enheden fra din konto, efter at du har slettet dataene på den, slås Aktiveringslås fra. Dermed bliver det muligt for andre at tænde og bruge enheden.
  6. Meld din enhed bortkommet eller stjålet hos din mobiloperatør, så de kan deaktivere din konto og forhindre, at der foretages opkald, sendes beskeder eller bruges data på enheden. Din enhed er muligvis ikke dækket under dit mobilabonnement.

Hvis du bruger Familiedeling, kan du få en anden i gruppen til at hjælpe med at finde en enhed. Du skal bare bede en i familien om at logge på iCloud med sit Apple-id, og derefter kan du finde alle enheder, der er tilknyttet den pågældende familiedelingskonto.

Hvis din mistede enhed er dækket af AppleCare+ med dækning ved tyveri og tab, kan du indsende et krav vedrørende din mistede eller stjålne iPhone.

Hvad sker der, hvis enheden er slukket eller offline?

Hvis enheden er slukket eller offline, kan du stadig bruge tilstanden Mistetlåse enheden og fjernslette dataene på enheden. Disse handlinger udføres, næste gang enheden er online. Hvis du fjerner enheden fra din konto, mens den er offline, annulleres alle afventende handlinger for enheden.

Hvordan slår man tilstanden Mistet fra eller annullerer den?

Du kan slå tilstanden Mistet fra ved at indtaste adgangskoden på enheden. Du kan også slå tilstanden Mistet fra på iCloud.com eller via appen Find min iPhone.

Find min iPhone er ikke slået til på den enhed, du mangler

Hvis du ikke har slået Find min iPhone til, før du mistede enheden, eller den blev stjålet, kan du ikke bruge funktionen til at finde enheden. Du kan dog gøre følgende for at beskytte dine data:

1. Skift adgangskode til Apple-id. Når Apple-id-adgangskoden ændres, kan du forhindre andre i at få adgang til dine iCloud-data og bruge andre tjenester (f.eks. iMessage og iTunes) på enheden.
  2. Skifte adgangskoderne til andre internettjenester på enheden. Det kan f.eks. være e-mailkonti, Facebook eller Twitter.
  3. Meld enheden stjålet eller bortkommet hos politiet. Politiet vil muligvis bede om enhedens serienummer. Find serienummeret på din enhed.
  4. Melde enheden stjålet eller bortkommet hos dit mobilselskab. Din operatør kan spærre kontoen, så enheden ikke kan bruges til at ringe, skrive sms og bruge mobildata.

Find min iPhone er den eneste mulighed for at spore og finde en mistet eller stjålet enhed. Hvis Find min iPhone ikke var slået til på enheden, da du mistede den, er der ikke andre Apple-tjenester, der kan bruges til at finde, spore eller oplyse om, hvor din enhed er.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.