Sådan oprettes et installeringsprogram med startmulighed til macOS

Du kan bruge et eksternt drev eller en sekundær disk som startdisk, som Mac-operativsystemet skal installeres fra.

Følgende avancerede trin er primært tiltænkt systemadministratorer og andre personer med kendskab til kommandolinjer. Du behøver ikke et installeringsprogram med startmulighed for at installere macOS, men det kan være nyttigt, når du vil installere macOS på flere computere uden at downloade installeringsprogrammet hver gang.

Sådan downloades macOS fra App Store

1. Download macOS i App Store på en Mac, der er kompatibel med det macOS, som du downloader.
    Hvis du vil downloade High Sierra til brug med et installeringsprogram med startmulighed, skal du sørge for at downloade fra en Mac, der bruger High Sierra, Sierra 10.12.5 eller nyere eller El Capitan 10.11.6. Enterprise-administratorer skal downloade fra Apple, ikke fra en softwareopdateringsserver, der hostes lokalt.
  2. Når macOS-installeringsprogrammet åbner, skal du lukke det uden at fortsætte installeringen.
  3. Find installeringsprogrammet i mappen Programmer som et enkelt "Installer"-arkiv, f.eks. Installer macOS High Sierra.

Sådan bruges kommandoen "createinstallmedia" i Terminal

1. Når du har downloadet installeringsprogrammet, skal du tilslutte et USB-flashdrev eller en anden enhed, der skal bruges som installeringsprogram med startmulighed. Kontroller, at der er mindst 12 GB ledig plads på enheden.
  2. Åbn Terminal i mappen Hjælpeprogrammer under mappen Programmer.
  3. Skriv eller indsæt en af følgende kommandoer i Terminal. Disse antager, at installeringsprogrammet stadig ligger i mappen Programmer, og at MyVolume er navnet på det USB-flashdrev eller en anden enhed, som skal bruges som installeringsprogram med startmulighed. Hvis det har et andet navn, skal du erstatte MyVolume derefter.

High Sierra:
    sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app

Sierra:
    sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app

El Capitan:
    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app

Yosemite:
    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app

Mavericks:
    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app

4. Skriv kommandoen, og tryk på Retur.
  5. Skriv din administratoradgangskode, når du bliver bedt om det, og tryk derefter igen på Retur. Terminal viser ikke tegnene, når du skriver adgangskoden.
  6. Skriv Y, når du bliver bedt om det for at bekræfte, at du vil slette diskenheden, og tryk derefter på Retur. Terminal viser statussen, efterhånden som installeringsprogrammet med startmulighed oprettes.
  7. Når Terminal siger, at den er færdig, vil enheden have samme navn som det installeringsprogram, du downloadede, f.eks. Installer macOS High Sierra. Du kan nu afslutte Terminal og skubbe enheden ud.

Brug installeringsprogrammet med startmulighed

Når du har oprettet installeringsprogrammet med startmulighed, skal du følge denne fremgangsmåde for at bruge det.

1. Slut installeringsprogrammet med startmulighed til en kompatibel Mac.
  2. Brug indstillingerne til Startup Manager eller Startdisk til at vælge installeringsprogrammet med startmulighed som startdisk, og start derefter op fra det. Din Mac starter herefter op i macOS-gendannelse
    Læs mere om at vælge en startdisk, herunder hvad du skal gøre, hvis din Mac ikke starter op fra denne startdisk.
  3. Vælg sprog, hvis du bliver bedt om det.
  4. Et installeringsprogram med startmulighed downloader ikke macOS fra internettet, men det kræver internetforbindelse for at få oplysninger om din Mac-model, f.eks. oplysninger om firmwareopdateringer. Hvis du har behov for at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, skal du bruge Wi-Fi-menuen  på menulinjen.
  5. Vælg Installer macOS (eller Installer OS X) i vinduet Hjælpeprogrammer, og klik derefter på Fortsæt, og følg vejledningen på skærmen.

Læs mere

Hvis du vil vide mere om kommandoen createinstallmedia, der bruges i eksemplerne ovenfor, skal du kontrollere, at macOS-installeringsprogrammet ligger i mappen Programmer og derefter indtaste den relevante sti i Terminal:

High Sierra:

/Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia

Sierra:

/Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia

El Capitan:

/Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia

Yosemite:

/Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia

Mavericks:

/Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia