Brug en ekstern lagringsenhed som Mac-startdisk

Hvis du har en ekstern lagringsenhed, f.eks. et USB- eller Thunderbolt-drev, kan du installere macOS på den pågældende enhed og derefter bruge den som Mac-startdisk.

Slut lagringsenheden til din Mac

Tjek formatet på lagringsenheden

Installer macOS på lagringsenheden

Tillad start fra eksterne medier

Vælg lagringsenheden som startdisk

Hold macOS opdateret på lagringsenheden

Slut lagringsenheden til din Mac

Sørg for, at lagringsenheden er sluttet til den korrekte port på din Mac.

Tilslutning til en Mac med Apple Silicon

Hvis du bruger en Mac med Apple Silicon, har din Mac en eller flere USB- eller Thunderbolt-porte med et USB-C-stik. Mens du installerer macOS på lagringsenheden, er det vigtigt, hvilken af disse porte du bruger. Når installationen er fuldført, kan du slutte lagringsenheden til en hvilken som helst af dem.

• Bærbar Mac-computer: Brug enhver USB-C-port undtagen USB-C-porten længst til venstre, når du ser på portene på venstre side af Mac-computeren.

• iMac: Brug enhver USB-C-port undtagen USB-C-porten længst til højre, når du ser på bagsiden af Mac-computeren.

• Mac mini: Brug enhver USB-C-port undtagen USB-C-porten længst til venstre, når du ser på bagsiden af Mac-computeren.

• Mac Studio: Brug enhver USB-C-port undtagen USB-C-porten længst til højre, når du ser på bagsiden af Mac-computeren.

• Mac Pro med skrivebordskabinet: Brug enhver USB-C-port undtagen den, der er længst væk fra afbryderknappen øverst på Mac-computeren.

• Mac Pro med rack-kabinet: Brug enhver USB-C-port undtagen den på forsiden af Mac-computeren, der er tættest på afbryderknappen.

Tilslutning til andre Mac-computere

Slut lagringsenheden til enhver kompatibel port.

Tjek formatet på lagringsenheden

En Mac-startdisk kræver et af disse filsystemformater. Du kan bruge Diskværktøj til at vælge lagringsenheden og se, hvilket format den bruger. Du kan også bruge Diskværktøj til at slette den ved hjælp af begge formater.

• APFS-formatet anbefales til macOS High Sierra eller nyere, især hvis lagringsenheden er en SSD (solid-state drive).

• Mac OS Extended (Journaled)-formatet, der også kaldes HFS+, kan også bruges til traditionelle harddiske. Formatet er påkrævet til macOS Sierra eller ældre versioner.

Installer macOS på din lagerenhed

Denne macOS-installation er specifik for din Mac-model. Du skal ikke forvente, at den kan starte andre Mac-modeller.

1. Sørg for, at lagringsenheden er sluttet til den korrekte port på din Mac.

2. Download macOS via App Store eller en webbrowser. Hvis det ikke er muligt, fordi din Mac ikke kan starte via den indbyggede startdisk, kan du installere macOS via macOS-gendannelse i stedet.

3. Når installationsprogrammet beder dig om at vælge, hvor du vil installere, skal du vælge den eksterne lagringsenhed, før du fortsætter Du skal muligvis først klikke på Vis alle diske.

Tillad start fra eksterne medier

Hvis du bruger en Mac med Apple T2-sikkerhedschippen, skal du bruge Startsikkerhedsværktøj til at give din Mac mulighed for at starte fra eksterne eller udtagelige medier. Se, hvordan du bruger Startsikkerhedsværktøj.

Vælg lagringsenheden som startdisk

Når du har installeret macOS på lagringsenheden, kan du vælge den som startdisk. Din Mac kan derefter starte fra den i stedet for den indbyggede startdisk.

Hold macOS opdateret på lagringsenheden

Når macOS-softwareopdateringer eller -opgraderinger bliver tilgængelige:

1. Sørg for, at lagringsenheden er sluttet til den korrekte port på din Mac.

2. Start fra din eksterne lagringsenhed i stedet for din indbyggede startdisk.

3. Brug Softwareopdatering til at opdatere macOS på din eksterne lagringsenhed.