Grundlæggende funktioner i Mac: Sådan bruges Windows på en Mac-computer via Boot Camp

Med Boot Camp kan du køre Microsoft Windows på din Mac. Se, hvordan Boot Camp kører Windows, og hvilke krav der skal opfyldes før installering.

Hvis der er et Windows-program, du har behov for at bruge en gang imellem, er det ikke noget problem. På alle nye Mac-computere kan du installere Windows og bruge det med original hastighed ved hjælp af et indbygget hjælpeprogram, der hedder Boot Camp. Programmet er let at indstille og giver ikke problemer med dine Mac-arkivers sikkerhed. Når du har færdiggjort installeringen, kan du starte din Mac i OS X eller Windows.

Brug af Windows med original hastighed

Du kan køre Windows-operativsystemet på din Mac med den originale hastighed – uden de irriterende forsinkelser, der opstår ved softwareemulering eller brug af "virtuelle computere". Windows-programmerne har fuld adgang til flere processorer og kerner, accelereret 3D-grafik, højhastighedsporte og netværkstyper som USB, FireWire, Wi-Fi, AirPort og Gigabit Ethernet samt drivere til lyd og Bluetooth. Hvis der er Mac OS X v10.5 eller Mac OS X v10.6 på computeren, ligger Boot Camp-understøttelsessoftwaren på Mac OS X-installerings-dvd'en. I OS X Lion v10.7 og nyere versioner overføres Windows-driverne automatisk via Boot Camp-assistenten.

Windows kan installeres vha. dvd'er eller overførte versioner (ISO) af Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1.

Vigtigt! Windows-dvd'en og USB-flashdrevet med Windows-drivere skal være tilsluttet under installeringen af Windows. De må først fjernes, når Windows-installeringen og opdateringerne er afsluttet.

Afhængigt af computerens hardware og OS X-version understøtter Boot Camp operativsystemerne Microsoft Windows XP med Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8. Yderligere oplysninger kan ses i artiklen Boot Camp: Systemkrav til Microsoft Windows.

Ved hjælp af Boot Camp-assistenten oprettes der en partition udelukkende til Windows, uden at den eksisterende OS X-disk slettes. Vigtigt! Brug ikke Diskværktøj til at partitionere harddisken til installering af Windows. Brug altid Boot Camp-assistenten.

Når installeringen er afsluttet, kan du skifte mellem Windows og OS X ved at holde Alternativtasten (Alt) nede ved start. Du kan også bruge kontrolpanelet Startdisk i Windows (installeres sammen med Boot Camp-understøttelsessoftwaren) eller indstillingsruden for Startdisk i OS X til at angive det operativsystem, der som standard skal bruges, hver gang computeren starter.

Krav

Du skal have følgende for at kunne bruge Boot Camp:

1. Intel-baseret Mac-computer med indbygget tastatur, eksternt USB-tastatur eller trådløst Apple-tastatur samt indbygget pegefelt, USB-mus, USB-pegefelt, trådløs Apple-mus eller trådløst Apple-pegefelt.
  2. Mac OS X v10.5 eller en nyere version.
  3. De seneste firmwareopdateringer til din Mac.
  4. Boot Camp-assistent, som findes i /Programmer/Hjælpeprogrammer/. Du kan også åbne Launchpad og indtaste Boot Camp-assistant i søgefeltet.
  5. En dvd eller overført "fuld version" (ISO) af Windows-installeringsmediet. Boot Camp omfatter ikke Windows.
  6. Du kan finde flere oplysninger i artiklen Boot Camp: Systemkrav til Microsoft Windows.

Inden du installerer Boot Camp

Inden installeringen skal du følge denne fremgangsmåde:

1. Tag altid en sikkerhedskopi af vigtige data før en softwareinstallering.
  2. Læs og udskriv eventuelt installerings- og indstillingsvejledningen til Boot Camp. Du har adgang til denne vejledning via menuen Hjælp i Boot Camp-assistenten.
  3. Opdater din Intel-baserede Mac til den nyeste version af OS X.
  4. Hent og installer de nyeste firmwareopdateringer til din Mac. Følg instruktionerne på skærmen for at færdiggøre firmwareinstalleringen.

Yderligere oplysninger

Du kan se en detaljeret fremgangsmåde til installering i installerings- og indstillingsvejledningen til Boot Camp. Vælg Hjælp til Boot Camp på menuen Hjælp i Boot Camp-assistenten for at få mere at vide.

Se også:

Vigtigt! Apple yder ikke teknisk telefonsupport til installering, brug eller gendannelse af Microsoft Windows. Der ydes support til Boot Camp-indstillingsassistenten samt til installering eller gendannelse af Boot Camp-software, når computeren er startet i Windows. Du kan også finde supportartikler og debat på Apples supportwebsted.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.