Sådan sender du din Mac til service hos Apple

Find ud af, hvordan du sender din Mac til service hos Apple.

Vi beklager, at din Mac ikke fungerer, som den skal

Når du har kontaktet Apple med henblik på service, modtager du et sæt, der indeholder alt det, du skal bruge for at returnere din Mac til Apple.

Vigtigt! Send din Mac til reparation i løbet af 30 dage. Hvis Apple ikke har modtaget din Mac i løbet af 30 dage efter din oprindelige serviceanmodning, er det muligt, at vi annullerer vores tilbud om reparation. Hvis din anmodning er åben, kan du sende dit produkt til reparation hos Apple ved hjælp af det oprindelige reparations-id. Hvis Apple har annulleret din anmodning, skal du kontakte Apple-support for at oprette en ny reparationsanmodning. Hvis du bruger et annulleret reparations-id, bliver service forsinket.

Inden du sender din Mac

Følg disse trin, inden du sender din Mac til reparation. Hvis enheden ikke tænder eller reagerer, skal du udføre så mange trin som muligt:

1. Sikkerhedskopier dine data. Du skal oprette en sikkerhedskopi for det tilfælde, at vi skal slette eller udskifte harddisken (eller SSD'en) i din Mac under reparationen. Apple er ikke ansvarlig for mistede data. Hvis du har brug for hjælp til at overføre data, kan du træffe en aftale hos en Apple-autoriseret serviceudbyder eller i en Apple Store-butik.

2. Fjern din Mac fra Find (og lad den være fjernet i al den tid, din Mac er til service). Aktivering af Find under service resulterer i serviceforsinkelser, da Apple ikke kan reparere din Mac, når Find er slået til.

3. Slå din firmwareadgangskode fra.

4. Fjern godkendelsen for indholdskøb på din computer.

5. Deaktiver eller slå eventuel sikkerhedssoftware fra en tredjepart fra.

6. Hvis du er bekymret for dine datas sikkerhed, kan du slette harddisken, før du sender din Mac.

Pak din Mac ned

Følg trinnene, der står på indersiden af kassen, for at pakke din Mac.

Vigtigt!

• Du må ikke sende strømforsyning, strømledning, SD-kort, tastaturovertræk, bund- eller skærmbeskyttelse eller andet tilbehør.

• Du må ikke sende konto- eller adgangsoplysninger. Det er vigtigt for Apple, at dine personlige oplysninger opbevares sikkert.

Send din Mac til Apple

Vælg land eller område:

USA og Canada

1. Fjern øverste lag af EZ-returneringsmærkaten fra din forsendelseskasse, og gem den i dit arkiv.

2. Find navnet på kureren på forsendelsesmærkaten, og gå til kurerens websted, eller ring til kureren for at planlægge afhentning eller få oplyst et afleveringssted. Brug ikke en indleveringsboks.*

3. Få en kvittering af kureren.

4. Tjek status for din serviceanmodning.

* Apple er ikke ansvarlig for skader, der måtte opstå under forsendelsen.

Australien

1. Fjern øverste lag af EZ-returneringsmærkaten fra din forsendelseskasse, og gem den i dit arkiv.

2. Udskriv forsendelsesmærkaten, som Apple gav dig, da du anmodede om service.

3. Tag forsendelsesmærkaten og pakken med din Mac med hen til Australia Post. Australia Post pakker dit produkt og giver dit en kvittering, som bekræfter din produktreturnering.*

4. Tjek status for din serviceanmodning.

* Apple er ikke ansvarlig for skader, der måtte opstå under forsendelsen.

Flere oplysninger om Mac-service

Hvad gør vi for at reparere din Mac?

Vi forklarer dig om reparationen i det brev, der følger med din reparerede Mac. Hvis vi konstaterer problemer, der ikke er dækket af Apples garanti, et AppleCare-produkt eller forbrugerlovgivningen, eller hvis du ikke godkender reparationen via betaling, returnerer vi din Mac med en forklaring i brevet.

Hvad sker der, hvis din Mac skal repareres yderligere?

Hvis din Mac skal repareres yderligere inden for 90 dage på grund af problemer, der opstår som følge af service, udfører vi reparationerne gratis. Vi yder garanti på vores service, herunder erstatningsdele, i 90 dage eller i den resterende dækningsperiode af Apples garanti eller dækning i henhold til et AppleCare-produkt, alt efter hvilken periode der er længst. Dette er i tillæg til de rettigheder, der gives i henhold til forbrugerlovgivningen. Det tilbyder vi, hver gang du modtager service fra os eller fra en Apple-autoriseret serviceudbyder.

Batterilevetid

Batteriet på din bærbare Mac udskiftes muligvis i henhold til garantien, forbrugerlovgivningen eller AppleCare-produktdækningen. Vi tester dit produkt for at fastslå det endelige servicegebyr. Hvis du oplever problemer med batteriet i din bærbare Mac, er det muligvis ikke nødvendigt at reparere din Mac. Find ud af, hvordan du maksimerer batterilevetiden, på apple.com/dk/batteries/maximizing-performance.

Gendannelse af software

Hvis vi gendanner dit operativsystem, installerer vi den seneste opdatering til din version af macOS. Hvis vi ikke kan fastslå den specifikke version af din macOS, gendanner vi den til den seneste opdatering for den version af macOS, der oprindeligt var installeret. Det er dit ansvar at sikkerhedskopiere alle eksisterende data, software og programmer og at slette alle eksisterende data, før din enhed sendes til service. Apple er ikke ansvarlig for tab, gendannelse eller kompromittering af data, programmer eller tab af brugbarhed af udstyr, der måtte opstå som følge af de tjenester, der leveres af Apple. Du kan bruge din sikkerhedskopi til at geninstallere data eller programmer. Du bør også kontrollere, om der er yderligere opdateringer.

Problemer, der skyldes reservedele, som ikke er godkendt af Apple

Tilstedeværelsen af reservedele fra andre producenter gør ikke automatisk din garanti og berettigelse til service ugyldig, men problemer, der skyldes komponenter fra tredjeparter, er ikke dækket af Apples garanti eller AppleCare-produkter. Hvis vores teknikere konstaterer, at reservedele fra tredjeparter i din Mac er skyld i det problem, du rapporterer, eller forhindrer os i at udføre reparationen, sender vi en anmodning til dig om at godkende betaling af gebyret.

Kan ikke genskabe problemet

Efter omfattende test kan vores teknikere muligvis konstatere, at produktet overholder Apples tekniske krav. Hvis vi ikke kan genskabe et rapporteret symptom, tester vi din Mac for at identificere eventuelle hardwareproblemer. Hvis din Mac overholder de tekniske krav, returnerer vi den til dig med et brev, der forklarer, hvad vi har fundet.

Overslag for service

Apple tilbyder service på dit produkt under følgende betingelser:

1. Hvis servicen ikke er dækket af garantien, et AppleCare-produkt eller lovbestemte forbrugerrettigheder, yder Apple service på produktet for det overslag, der blev oplyst til dig, da du aftalte service. Overslaget er gældende i 30 dage fra den pågældende dato.

2. Hvis vi undersøger dit produkt og finder ud af, at det er nødvendigt at ændre overslaget, kontakter vi dig via e-mail, så du kan godkende det ændrede overslag. Du har tre dage til at svare online.

Hvis du har spørgsmål om overslaget, skal du kontakte Apple-support. Du har ret til at få overslaget for reparationsomkostningerne på skrift. Overslaget skal inkludere alle omkostninger for reservedele og arbejdstimer. Vi opkræver ikke betaling for arbejde udført eller reservedele leveret ud over overslaget, medmindre du på forhånd godkender de ekstra omkostninger. Dette overslag for reparationsomkostninger er gældende i 30 dage fra datoen for overslaget. Hvis du anmoder om momsfritagelse, skal du levere et SE-nummer til Apple, når du modtager overslaget. Overslaget inkluderer forsendelsesomkostningerne.

Betingelser for service

Hvis service ikke foretages i henhold til betingelserne i Apples begrænsede garanti, et AppleCare-produkt eller forbrugerlovgivningen, vil følgende vilkår og betingelser for reparation gælde for den udførte reparationsservice: apple.com/legal/sales-support/terms/repair.

Garanti

Apples garanti dækker din Mac og det tilbehør, der blev leveret sammen med den, mod produktionsfejl i et år fra den dato, du oprindeligt købte din Mac. Du har måske også rettigheder i henhold til forbrugerlovgivningen. Du kan tjekke din status for garanti online. Hvis reparationen ikke dækkes af vores garanti, en AppleCare-aftale eller forbrugerlovgivningen, skal du betale gebyrer for service uden for garantien, og disse vilkår og betingelser for reparation gælder for den udførte reparationstjeneste. Vi yder garanti på al Apple-autoriseret service, herunder erstatningsdele, i 90 dage eller i den resterende dækningsperiode af dit produkts eller din AppleCare-aftales oprindelige garanti, alt efter hvilken periode der er længst. Dette er i tillæg til de rettigheder, der gives i henhold til forbrugerlovgivningen.

Reparationsomkostninger

Der opkræves ikke gebyrer, hvis problemet er dækket af garantien, et AppleCare-produkt eller forbrugerlovgivningen. Hvis dit problem ikke er dækket, afhænger prisen af typen af reparation.

Brug din reparerede Mac

1. Gendan din Mac fra en sikkerhedskopi.

2. Indstil Find.

3. Slå din firmwareadgangskode til igen.

4. Godkend indholdskøb på din computer.

5. Aktiver eller slå eventuel sikkerhedssoftware fra en tredjepart til.

© 2022 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, iChat, iTunes, Mac og macOS er varemærker tilhørende Apple Inc., registreret i USA og andre lande og områder. AppleCare er et servicemærke tilhørende Apple Inc., registreret i USA og andre lande og områder.
MEDDELELSE TIL FORBRUGERE I CALIFORNIEN
1. Ifølge paragraf 9844 i den californiske lov California Business and Professions Code skal serviceforhandleren give kunden et skriftligt overslag over de reparationer, der skal udføres. Serviceforhandleren må ikke opkræve betaling for udført arbejde eller leverede dele, der overstiger overslaget, uden forudgående samtykke fra kunden. Såfremt det er skriftligt aftalt, må serviceforhandleren opkræve et rimeligt gebyr for leverede serviceydelser, der har til hensigt at fastlægge arten af en fejl som forberedelse til et skriftligt overslag for reparationen. Få flere oplysninger ved at kontakte Bureau of Electronic and Appliance Repair, Department of Consumer Affairs, Sacramento, CA 95814.
2. En køber af dette produkt i Californien er berettiget til at få udført service eller reparation af dette produkt i garantiperioden. Garantiperioden forlænges med det antal hele dage, hvor produktet ikke har været til rådighed for køberen på grund af garantireparationer. Hvis der opstår en defekt i løbet af garantiperioden, udløber garantien ikke, før defekten er blevet udbedret. Garantiperioden forlænges også, hvis forsinkelser uden for købers kontrol er årsag til manglende garantireparationer, eller hvis garantireparationerne ikke har udbedret defekten,
og køber informerer producenten eller sælgeren om den mislykkede reparation inden for 60 dage, efter at reparationen er udført. Hvis defekten ikke er blevet udbedret efter et rimeligt antal forsøg, kan køber returnere produktet for at få et nyt produkt eller en refusion, og i begge tilfælde fratrækkes et rimeligt beløb for brug. Tidsforlængelsen har ikke nogen indvirkning på den beskyttelse eller de retsmidler, som køber er berettiget til i henhold til anden lov.