Hvis du tror, at der er sikkerhedsproblemer med dit Apple-id

Hvis du er bekymret for, at en uautoriseret person muligvis har adgang til dit Apple-id, kan du følge disse trin for at få kontrol over din konto igen.

Tegn på, at dit Apple-id er blevet kompromitteret

• Apple har underrettet dig (notifikation eller e-mail) om kontoaktivitet, som du ikke genkender (f.eks. hvis dit Apple-id blev brugt til at logge ind på en enhed, du ikke genkender, eller hvis din adgangskode blev ændret, men du ikke selv har ændret den).

• Du bemærker usædvanlig aktivitet, f.eks. meddelelser, du ikke har sendt, slettede emner, du ikke selv har slettet, eller købsaktivitet, som du ikke genkender.

• Din adgangskode virker ikke længere, du genkender ikke nogle eller alle dine kontooplysninger, eller din enhed blev låst eller indstillet til Mistet af en anden end dig.

Læs mere om, hvordan du genkender og undgår phishing-svindel

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ser en ukendt betaling til iTunes Store eller App Store

Få kontrol over dit Apple-id

1. Skift adgangskode til dit Apple-id

2. Hvis adgangskoden til dit Apple-id er blevet ændret af en anden, kan du nulstille din adgangskode.

3. Gå til appleid.apple.com for at opdatere personlige oplysninger eller sikkerhedsoplysninger, der ikke er korrekte, eller som du ikke genkender.

4. Kontakt udbyderen af din e-mailtjeneste* for at sikre, at du har adgang til alle de e-mailadresser, der er tilknyttet dit Apple-id. Hvis du ikke har kontrol over en e-mailadresse, skal du samarbejde med din e-mailudbyder for at genvinde kontrollen eller bruge en anden e-mailadresse.

* I Kina (fastlandet) og Indien kan du bruge dit telefonnummer som dit Apple-id

Hvis du ikke kan nulstille adgangskoden til dit Apple-id eller logge ind

Hvis du ikke kan nulstille adgangskoden til dit Apple-id eller logge ind på appleid.apple.com, skal du gå til iforgot.apple.com for at starte kontogendannelse og få adgang igen efter venteperioden for gendannelsen af din konto.

Læs mere om kontogendannelse

Beskyttelse af dit Apple-id

Når du har genvundet kontrollen over dit Apple-id, skal du følge disse instruktioner for at sikre dig, at du har kontrol over alle de Apple-id'er, der er logget ind på dine enheder, og at dit Apple-id er sikkert.

Se, hvilket Apple-id der er brugt til at logge ind på din enhed

Du kan sikre dig, at du er logget ind med et Apple-id, som kun du har kontrol over, eller som du har tillid til, ved at kontrollere indstillingerne på hver af dine enheder.

• Åbn appen Indstillinger på din iPhone, iPad, iPod touch eller dit Apple Watch eller Systemindstillinger på din Mac.

• Du burde kunne se dit navn. Tryk på dit navn, og bekræft den e-mailadresse, der er knyttet til dit Apple-id.

• På hver af dine enheder skal du kontrollere indstillingerne for de tjenester, hvor du er logget ind med dit Apple-id (inklusive FaceTime, Beskeder, iTunes Store og App Store, Internetkonti, Mail og Kalender).

• Tjek iCloud til Windows, din HomePod (ved hjælp af appen Hjem på din iPhone eller iPad) og dit Apple TV (til iCloud-fotos eller Deling i hjemmet).

Sørg for, at dit Apple-id er sikkert

• Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du slå tofaktorgodkendelse til for dit Apple-id. Denne ekstra sikkerhedsfunktion er udviklet til at forhindre andre i at få adgang til din konto, også selvom de kender din adgangskode.

• Du bør være den eneste person, der kender din adgangskode og kan logge ind med dit Apple-id.

• Hvis en person, du ikke kender eller ikke har tillid til, kan logge ind med dit Apple-id, er din konto ikke sikker.

• Som en hjælp til at holde dit Apple-id sikkert, bør du også holde din enhed sikker og beskytte den med en adgangskode. Hvis en anden har din godkendte enhed og kender din adgangskode, kan vedkommende nulstille adgangskoden til dit Apple-id. Læs mere om, hvordan du sikrer din enhed, hvis den bliver væk eller stjålet.

Læs mere om, hvordan du holder dit Apple-id sikkert