iPhone 12 (eller nyere): lydproblemer

Problemer med højttaler, ringetone eller mikrofon

Identificer problemer

• Ingen lyd eller lav eller forvrænget lyd fra den nederste højttaler

• Ingen lyd eller lav eller forvrænget lyd fra den øverste højttaler

• Ingen ringelyd eller lav eller forvrænget ringelyd

• Du kan ikke høres i opkald via telefon eller FaceTime

• Du kan ikke høre en persons stemme tydeligt, eller du hører knitrende eller statisk lyd i opkald via telefon eller FaceTime

• Ingen lyd eller lav eller forvrænget lyd i opkald via telefon eller FaceTime, i videooptagelser eller i apps, der bruger mikrofonerne

Prøv disse trin, før du fortsætter med problemspecifik fejlfinding

1. Tryk på lydstyrkeknapperne for at tjekke lydstyrken.

2. På en iPhone med en Ring/Lydløs-kontakt skal du flytte kontakten mod iPhone-skærmen, så den orange indikator ikke kan ses. Dette er Ring-positionen. På iPhone 15 Pro-modeller skal du sørge for, at enheden er indstillet til Ring via enten handlingsknappen eller Kontrolcenter.

3. Fjern eventuelle skærmbeskyttere, film eller etuier.

4. Tjek, om der er snavs på højttalerne eller i mikrofonåbningerne i din iPhone. Rengør forsigtigt disse områder med en lille, ikke-metallisk, blød børste. Sørg for, at børsten er ren og tør. Børst forsigtigt dækselnettet i modtageråbningen for at fjerne snavs. Vær meget forsigtig, så du ikke beskadiger mikrofonen, der er integreret i modtageråbningen. Brug ikke store fejende bevægelser hen over glasset, der kan ridse det. Børst forsigtigt snavs væk fra mikrofonens og højttalerens dækselåbninger. Brug en mikrofiberklud til at tørre det løsnede snavs væk.

• Vigtigt: Fjern først alle kabler, og sluk din iPhone. Brug ikke produkter med klor eller brintoverilte. Sørg for, at der ikke kommer fugt i åbninger, og nedsænk ikke din iPhone i et rensemiddel. Brug ikke komprimeret luft.

Kør manuelle og diagnostiske test

1. Kør Resource Inspector-diagnosticeringspakken (MRI).

2. Kør den relevante pakke til diagnosticering af lyd for den iPhone, der skal serviceres.

3. Brug en anden telefon til at ringe til den iPhone, du tester. Besvar opkaldet, og tænd for højttaleren. Tal med en normal stemme, og lyt for at teste, om de nederste mikrofoner har en klar og god lydkvalitet.

Åbn og undersøg din iPhone

Hvis problemet ikke er løst eller isoleret ved at følge supportartikler eller køre diagnosticeringstest, skal du se reparationsmanualen til iPhone for at åbne og undersøge din iPhone. En beskadiget eller fejlplaceret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke enhedens problem. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke er løst eller isoleret ved at følge de forrige trin, skal du udskifte den nederste højttaler ved problemer med den nederste højttaler. Udskift den øverste højttaler i iPhone 13-modeller (eller nyere) ved problemer med den øverste højttaler. Udskift skærmen ved problemer med den øverste mikrofon. I iPhone 15-modeller skal du udskifte hovedmikrofonen ved problemer med den nederste mikrofon. For andre modeller og andre problemer med højttalere eller mikrofonen kan du finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke enhedens problem. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.