iPhone 12 og nyere modeller: Kameraproblemer

Fejlfinding i forbindelse med problemer med kamera eller LiDAR

Fejlfinding i forbindelse med problemer med TrueDepth-kamera eller Face ID

Fejlfinding i forbindelse med problemer med kamera eller LiDAR

Identificer problemer

Læs denne artikel, hvis du bemærker nogen af følgende problemer:

• Problem med foto- eller videobillede

• Sløret eller uskarpt

• For mørkt eller for lyst

• Farvede linjer eller bånd

• Pletter

• Forkert farvebalance

• Unormal flare, sløring eller plet nær kanten

• Ridser i klare farver

• Kameraproblem

• Kan ikke tage fotos

• Kan ikke optage video

• Der vises ingen eksempelvisning i appen Kamera

• Appen Kamera afsluttes uventet

• LED-blitz fungerer ikke

• Appen Kamera skifter ikke mellem kamera og TrueDepth-kamera

• Kameraet har problemer med at skifte til telekamera for større optisk zoom end 2x i omgivelser med stærkt lys

• Støv eller andet fremmedmateriale i kameralinsen

• LiDAR-problem

• LiDAR-scanner vil ikke måle

Hvis kameraet eller blitzen på din iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Hvis du ikke løste problemet ved at følge en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv disse trin, før du fortsætter med problemspecifik fejlfinding

1. Brug en blød, let fugtet og fnugfri klud, f.eks. en linseklud, til at rengøre alle kameraobjektiver.

• Vigtigt: Først skal du tage alle kabler ud og slukke for iPhone. Undlad at bruge produkter, der indeholder blegemiddel eller brintoverilte. Sørg for, at der ikke kommer fugt i åbninger, og nedsænk ikke iPhone i et rensemiddel. Undlad at bruge trykluft.

2. Fjern etui, tilbehør eller beskyttelsesfilm, der muligvis blokerer for kameraet eller blitzen eller betyder, at der er placeret en magnet tæt på kameraet. Fjern alt tilbehør, før testen udføres. Magnetisk tilbehør kan påvirke iPhone-kameraer.

3. Undersøg iPhone for skader omkring kameraet. Enhver skade på kameraet, f.eks. hvis du har tabt din iPhone, kan kræve reparation af kameraet.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis du ikke løste problemet ved at følge en supportartikel eller undersøge potentielle årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør diagnosticeringspakken Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Kør diagnosticeringspakken Camera Image Quality.

3. Tag et foto fra låseskærmen ved hjælp af appen Kamera for at teste kamerakvaliteten.

Åbn og undersøg iPhone

Hvis du ikke har løst eller isoleret problemet ved at følge supportartikler eller køre diagnosticeringstest, skal du følge reparationsvejledningen for at åbne og inspicere iPhone. En beskadiget del eller en del, der ikke sidder, som den skal, kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis du ikke har løst eller isoleret problemet ved at følge de foregående trin, skal du udskifte kameraet. Udskift bagsideglasset i modellerne iPhone 14 og 14 Plus for at løse problemer med kamerablitz.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Fejlfinding i forbindelse med problemer med TrueDepth-kamera eller Face ID

Identificer problemer

Læs disse artikler, hvis du bemærker nogen af følgende problemer:

• Problem med foto- eller videobillede

• Sløret eller uskarpt

• For mørkt eller for lyst

• Farvede linjer eller bånd

• Pletter

• Forkert farvebalance

• Unormal flare, sløring eller plet nær kanten

• Ridser i klare farver

• Kameraproblem

• Kan ikke tage fotos

• Kan ikke optage video

• Der vises ingen eksempelvisning i appen Kamera

• Appen Kamera afsluttes uventet

• Appen Kamera skifter ikke mellem kamera og TrueDepth-kamera

• Støv eller andet fremmedmateriale i kameralinsen

• Problem med Face ID

• Kan ikke indstille Face ID

• Kan ikke genkende en persons ansigt

• Kan ikke låse iPhone op med Face ID

• Kan ikke foretage et køb med Face ID

• Advarslen "Face ID blev slået fra" vises

Hvis kameraet eller blitzen på din iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Hvis du får vist en advarsel om, at Face ID er blevet slået fra på din iPhone eller iPad Pro

Hvis du ikke løste problemet ved at følge en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv disse trin, før du fortsætter med problemspecifik fejlfinding

1. Brug en blød, let fugtet og fnugfri klud, f.eks. en linseklud, til at rengøre alle kameraobjektiver.

• Vigtigt: Først skal du tage alle kabler ud og slukke for iPhone. Undlad at bruge produkter, der indeholder blegemiddel eller brintoverilte. Sørg for, at der ikke kommer fugt i åbninger, og nedsænk ikke iPhone i et rensemiddel. Undlad at bruge trykluft.

2. Fjern etui, tilbehør eller beskyttelsesfilm, der muligvis blokerer for kameraet eller blitzen eller betyder, at der er placeret en magnet tæt på kameraet. Fjern alt tilbehør, før testen udføres.

3. Øjne, næse og mund skal være fuldt synlige for TrueDepth-kameraet. Hvis du har solbriller på, der blokerer visse typer lys, kan du prøve at bruge Face ID uden solbriller.

4. Sørg for, at din iPhone er 20-25 cm fra dit ansigt.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis du ikke løste problemet ved at følge en supportartikel eller undersøge potentielle årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør diagnosticeringspakken Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Kør Face ID-diagnosticeringspakken.

3. Tag et foto fra låseskærmen ved hjælp af appen Kamera med TrueDepth-kameraet for at teste kamerakvaliteten.

Åbn og undersøg iPhone

Hvis du ikke har løst eller isoleret problemet ved at følge supportartikler eller køre diagnosticeringstest, skal du følge reparationsvejledningen for at åbne og inspicere iPhone. En beskadiget del eller en del, der ikke sidder, som den skal, kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis du ikke løste eller isolerede problemet ved at følge de foregående trin, skal du udskifte TrueDepth-kameraet.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.