Språk

Lös problem mellan iTunes och säkerhetsprogramvara

Symptoms

Om du inte kan öppna iTunes, hämta innehåll, synkronisera enheten eller använda Hemmadelning, kan du ha ett problem med säkerhetsprogramvaran. Säkerhetsprogramvara som skapats av andra företag än Apple kan hindra iTunes från att ansluta till Apples servrar. Ibland visas ett felmeddelande när du synkroniserar, uppdaterar, säkerhetskopierar eller återskapar enheten.

Följande kan hända:

• iTunes öppnas inte
  • Du kan inte ansluta till iTunes Store för att köpa och hämta innehåll
  • Det går inte att säkerhetskopiera, återskapa, uppdatera, synkronisera eller aktivera iPhone, iPad eller iPod touch med iTunes
  • iTunes känner inte igen min iPhone, iPad eller iPod touch
  • iTunes känner inte igen min iPod.
  • iPod synkroniserar inte med iTunes.
  • Apple TV återskapar inte med iTunes
  • iTunes-fel 4 eller iTunes-fel 6
  • iTunes-fel 1630–1641
  • iTunes-fel mellan 3000 och 3999. Till exempel: iTunes-fel 3004 eller iTunes-fel 3014
  • iTunes-fel mellan 9000 och 9999. Till exempel: iTunes-fel 9006 eller iTunes-fel 9844

Lösning

Kom igång

Se först om de här grundläggande stegen löser problemet. Om inte, fortsätter du till nästa avsnitt.

• Ställ in rätt datum, tid och tidszon på datorn.
  •  Logga in som administratör.
  •  Skaffa den senaste versionen av iTunes.
  •  Uppdatera OS X eller Windows, och uppdatera säkerhetsprogrammet.

Konfigurera programvaran

När du har uppdaterat säkerhetsprogramvaran konfigurerar du den för kommunikation med iTunes genom portarna och servrarna i listan här. Konfigureringen varierar beroende på programvara, så kontakta utvecklaren för närmare information. Felmeddelanden i intervallet 3000 avser ofta blockerade portar.

• Portar: 80 och 443
  • Apple-servrar:
    • phobos.apple.com
    • deimos3.apple.com
    • albert.apple.com
    • gs.apple.com
    • itunes.apple.com
    • ax.itunes.apple.com
  • Verisign-servrar:
    • evintl-ocsp.verisign.com
    • evsecure-ocsp.verisign.com

Du kan titta på en fullständig lista över portar som används av Apple-produkter. Du kan också behöva konfigurera säkerhetsprogramvaran för att tillåta att vissa tjänster körs.

Ta bort programvara och proxyservrar

Om din Windows-dator eller router använder proxyinställningar kan du prova att ansluta till iTunes Store utan internetproxy. På en Windows-dator kan du köra den inbyggda diagnostiken i iTunes för att testa anslutningar och generera rapporter.

Om problemet kvarstår kan du tillfälligt inaktivera eller avinstallera säkerhetsprogramvaran, men anteckna först eventuella licenser och kontrollera att du kan installera om programvaran.

• Starta om datorn och försök att ansluta till iTunes igen.
  • Kontrollera värdfilen och se till att den inte hindrar iTunes från att kommunicera med uppdateringsservern.

När du är klar med de här stegen installerar du om och återaktiverar säkerhetsprogramvaran så att systemet är skyddat. Om problemet löstes när du avinstallerade säkerhetsprogramvaran ber du utvecklaren om hjälp med att konfigurera programvaran så att den fungerar med iTunes.

Testa anslutningen

Om du fortfarande har problem med att använda AirPlay, Hemmadelning, iTunes eller Fjärrkontroll bör du testa anslutningen mellan datorer och enheter i hemmet. De måste vara anslutna till samma nätverk och undernät.

Viktigt: Omnämnandet av webbplatser och produkter från andra tillverkare sker endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation. Apple tar inget som helst ansvar för utbudet av, prestanda hos eller användningen av information eller produkter från andra tillverkares webbplatser. Apple tillhandahåller detta enbart för att underlätta för våra kunder. Apple har inte testat informationen på dessa webbplatser och gör inga utfästelser vad gäller dess korrekthet eller tillförlitlighet. Det finns alltid risker med att använda information eller produkter från Internet, och Apple tar inte på sig något som helst ansvar i detta hänseende. Observera att andra tillverkares webbplatser är oberoende av Apple och att Apple inte har någon kontroll över innehållet på sådana webbplatser. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2014-jul-24