Løs problemer med iCloud for Windows eller iTunes og tredjeparts sikkerhetsprogramvare

Hvis du ikke kan åpne iCloud for Windows eller iTunes, laste ned innhold, synkronisere enheten eller bruke Hjemmedeling, kan sikkerhetsprogramvaren være årsaken.

Slik finner du ut om sikkerhetsprogramvaren kan forårsake et problem

Sikkerhetsprogramvare som er utviklet av andre selskaper enn Apple, kan hindre iCloud for Windows eller iTunes i å koble seg til Apple-servere eller enheter. Noen ganger kan du få en numerisk feilmelding når du synkroniserer, oppdaterer, sikkerhetskopierer eller gjenoppretter enheten.

Hvis sikkerhetsprogramvaren forårsaker et problem med iCloud for Windows

• Du kan ikke logge på med Apple-ID-en din.

• Du ser «Verifisering mislyktes: Det oppsto en ukjent feil» eller «Det oppsto en feil under godkjenning. Prøv igjen.»

• Du ser «Kunne ikke starte installeringen fordi brukernavnet eller passordet er feil» eller «Konfigurasjonen din kunne ikke startes fordi iCloud-tjeneren sluttet å svare.»

• iCloud-tjenester oppdateres ikke.

Hvis sikkerhetsprogramvaren forårsaker et problem med iTunes

• iPhone, iPad eller iPod touch gjenkjennes ikke i iTunes, eller de blir ikke sikkerhetskopiert, gjenopprettet, oppdatert, synkronisert eller aktivert.

• Du får iTunes-feilene 4, 6, 1630–1641, 3000–3999 eller 9000–9999*.

• Du kan ikke koble til iTunes Store for å kjøpe eller laste ned innhold.

• iTunes åpner seg ikke.

*Hvis du ser feil 9006, kan det hende at datamaskinen ikke kan koble til Apple-servere eller iPhone, iPad eller iPod touch. Se etter kommunikasjonsproblemer mellom iTunes og Apples servere for programvareoppdatering. Hvis du fremdeles får feilmeldingen, fortsetter du å lese for å finne ut hvordan du kan kontrollere tilkoblingen og sikkerhetsprogramvaren.

Ting du kan sjekke først

Før du endrer konfigurasjonen for sikkerhetsprogramvaren:

Test kommunikasjonen

1. Kontroller hosts-filen og se til at den ikke hindrer iTunes i å kommunisere med Apples servere.

2. Hvis du har problemer med å bruke AirPlay, Hjemmedeling, iTunes eller Remote, tester du kommunikasjonen mellom datamaskinene eller enhetene i huset. De bør være koblet til det samme nettverket og undernettverket for å fungere som de skal.

Test sikkerhetsprogramvaren

Hvis du fremdeles har problemer etter å ha testet kommunikasjonen, kan det hende at sikkerhetsprogramvaren forstyrrer datamaskinens forbindelse med iCloud for Windows eller iTunes.

I noen tilfeller kan det være nødvendig å fjerne sikkerhetsprogramvaren midlertidig for å isolere et problem. Noen internett-sikkerhetsapper avinstalleres ikke fullstendig, slik at du kanskje må laste ned og kjøre et opprydningsverktøy for sikkerhetsprogramvaren for å fjerne den fullstendig.

Forhør deg med leverandøren av sikkerhetsprogramvaren for å tillate hele listen med porter og tjenester som Apple-produkter bruker, eller hvis du trenger hjelp til å avinstallere programvaren.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.