Hvis du ser feil 3194, feil 17 eller «Enheten er ikke kvalifisert for anmodet bygg» på datamaskinen

Hvis datamaskinen ikke kan kommunisere med Apples server for programvareoppdateringer, kan en av disse meldingene dukke opp.

• Feil 17

• Feil 1639

• Feil 3000–3020

• Feil 3194

• Feil 3100–3999

• Enheten er ikke kvalifisert for anmodet bygg

Hvis du ser en av disse meldingene og trenger hjelp med å oppdatere eller gjenopprette iOS- eller iPadOS-enheten din, må du sørge for at Macen din er oppdatert. Hvis du bruker iTunes, installerer du den nyeste versjonen av iTunes og prøver å oppdatere eller gjenopprette enheten på nytt. Hvis du fortsatt ikke kan oppdatere eller gjenopprette, kan du følge fremgangsmåten nedenfor.

Behandle TCP/IP-filtrering, brannmur eller sikkerhetsprogramvare

Hvis du har TCP/IP-filtrering, brannmur eller sikkerhetsprogramvare installert på datamaskinen, følger du disse trinnene.

1. Konfigurer eller avinstaller sikkerhetsprogramvaren midlertidig.

2. Sørg for at du har en fungerende internettilkobling. Gå til www.apple.com/no, eller ta kontakt med internettleverandøren din for å få mer hjelp.

3. Omgå internettruteren. Enkelte rutere kan hindre iTunes i å få kontakt med oppdateringsserveren. Hvis du bruker en ruter som ikke er produsert av Apple, kan du prøve denne fremgangsmåten:

• Koble fra den kablede eller trådløse ruteren, og bruk en Ethernet-kabel til å koble datamaskinen direkte til modemet.

• Start datamaskinen og modemet på nytt. Kontakt internettleverandøren for å få instruksjoner om hvordan du bruker modemet.

Når du har bekreftet at internettilkoblingen fungerer, kan du prøve å oppdatere eller gjenopprette iOS- eller iPadOS-enheten på nytt.

Gjenopprette eller oppdatere fra en annen datamaskin

Prøv å gjenopprette eller oppdatere på en annen datamaskin som bruker en annen internett-tilkobling. Slik kan du fastslå at det ikke er noen problemer med datamaskinen din som kan hindre den i å kommunisere med serveren for programvareoppdateringer.

Feilene 1639, 3000–3020 og 3100–3999 (med unntak av 3194) kan i noen tilfeller skyldes nettverksinnstillingene dine. Hvis datamaskinen din bruker et administrert nettverk, kan du ta kontakt med nettverksadministratoren. Proxyer, brannmurer og andre tiltak for nettverkssikkerhet kan forårsake disse feilene. Hvis det er nødvendig, kan du bruke en annen nettverkstilkobling til å gjenopprette enheten. Hvis du for eksempel prøver å gjenopprette på arbeidsplassen, kan du i stedet prøve på en datamaskin og et nettverk hjemme eller hos en venn.

Kontrollere vertsfilen

Når du har oppdatert Macen eller iTunes til den nyeste versjonen, kontrollerer du vertsfilen (hosts) for å være sikker på at datamaskinen kan kontakte oppdateringsserveren.

Windows

Hvis du bruker en Windows-datamaskin, følger du trinnene på nettstedet for Microsoft Kundestøtte. Hvis du nullstiller vertsfilen, vil dette påvirke programvaretjenester som benytter den til omdirigeringer. Hvis du bruker Windows på en jobbdatamaskin, kontakter du IT-avdelingen for å forsikre deg om at programmene fremdeles vil fungere som de skal, etter at vertsfilen er nullstilt.

Mac

Hvis du bruker en Mac, følger du denne framgangsmåten:

1. I Finder velger du Programmer > Verktøy.

2. Åpne Terminal.

3. Skriv inn denne kommandoen og trykk på returtasten:

sudo nano/private/etc/hosts

4. Skriv inn passordet du bruker til å logge deg på datamaskinen, og trykk på returtasten. Det vil ikke vises tekst i Terminal-vinduet når du skriver inn passordet.

hosts_fil

5. Bruk piltastene til å finne en oppføring som inneholder «gs.apple.com».

Hvis du ikke ser noen oppføringer som inneholder gs.apple.com, er ikke problemet relatert til vertsfilen. Lukk Terminal, og gå til «Behandle TCP/IP-filtrering, brannmur eller sikkerhetsprogramvare» i denne artikkelen.

6. Legg til #-symbolet og et mellomrom (altså «# ») i begynnelsen av gs.apple.com-oppføringen.

7. Trykk på Kontroll-O for å lagre filen.

8. Når du blir bedt om å oppgi filnavnet, trykker du på returtasten.

9. Trykk på Kontroll-X for å avslutte redigeringsprogrammet.

10. Start Macen på nytt.

Når datamaskinen har startet på nytt, kan du prøve å oppdatere eller gjenopprette iOS- eller iPadOS-enheten igjen.