OS X:n ja App Storesta hankittujen ohjelmien päivittäminen Macissa

Ohjelmiston päivityksen avulla pidät OS X:n ja Mac App Storesta hankitut ohjelmat ajan tasalla.

Automaattiset päivitykset

Mac ilmoittaa, kun OS X:lle tai Mac App Storesta hankkimillesi ohjelmistoille on saatavilla päivityksiä.

Päivitä aina

Voit asettaa Macin asentamaan tarvittavat päivitykset automaattisesti, jos tietokoneessasi on OS X Yosemite. Kun päivitykset ovat valmiina ensimmäisen kerran, Yosemite tarjoaa vaihtoehdon päivittää aina automaattisesti.

Päivitä aina -ilmoitusbanneri Yosemitessa

Jos osoitat Laita päälle -painiketta nähdessäsi tämän ilmoituksen, Mac asentaa OS X:n ja ohjelmien päivitykset yön aikana, kun niitä on saatavilla. Tietokone käynnistyy tarvittaessa automaattisesti uudelleen päivitysten yhteydessä. Kun seuraavana aamuna kirjaudut sisään, ohjelmat ja ikkunat avautuvat uudelleen juuri siihen tilanteeseen kuin mihin ne jäivät. Tietokoneesi on ajan tasalla ja voit jatkaa siitä, mihin jäit.

Ilmoitukset

Jos et laita päälle Päivitä aina -vaihtoehtoa, Mac ilmoittaa aina kun päivityksiä on asennettavissa. Saatavilla olevista päivityksistä saattaa näkyä ilmoitus Omenavalikossa, merkki App Store -kuvakkeessa tai ilmoitus.

Omenavalikosta näet, kuinka monta päivitystä on odottamassa

jakaja

App Store -kuvakkeesta näet, kuinka monta päivitystä on odottamassa

jakaja Saat ilmoituksen, kun päivityksiä on asennettavissa.

Kun näet Ohjelmiston päivitys -ilmoituksen, asenna valmiit päivitykset osoittamalla Päivitä, Asenna tai Käynnistä uudelleen. Osoittamalla banneria voit ohittaa ilmoituksen päivittämättä ja tarkastella saatavilla olevia päivityksiä ja niiden kuvauksia.

Jos päivitystä voi lykätä, ilmoituksessa on Myöhemmin-painike. Jos et halua asentaa päivityksiä heti, osoita Myöhemmin, niin OS X muistuttaa päivityksestä myöhemmin. Osoittamalla Myöhemmin-painiketta pitkään näet muita vaihtoehtoja, kuten Yritä illalla ja Muistuta huomenna.

Tarkista päivitykset

OS X Mountain Lion, Mavericks ja Yosemite

Näiden ohjeiden avulla voit tarkistaa päivitykset manuaalisesti tai tarkastella lisätietoja saatavilla olevista päivityksistä:

1. Valitse Omenavalikosta App Store.
  2. Osoita App Store -ikkunan yläreunan työkalupalkissa olevaa Päivitykset-painiketta.

Mac App Storen Päivitykset-paneeli

OS X:n ja Mac App Storesta ostettujen ohjelmistojen päivitykset näkyvät App Store -ikkunan Päivitykset-paneelissa. OS X:n päivitykset ovat päivitysluettelon yläosassa. Jos saatavilla on useampi kuin yksi OS X -päivitys, osoittamalla Lisää… näet kaikki päivitykset kuvauksineen.

• Voit päivittää kohteen osoittamalla sen vieressä olevaa Päivitä-painiketta.
  • Jos päivityksiä on saatavilla useampi kuin yksi, voit ladata ja asentaa ne kaikki osoittamalla Päivitä kaikki -painiketta.
  • Viimeisten 30 päivän aikana päivitetyt kohteet näkyvät ikkunan alalaidassa.

Tästä ikkunasta voit seurata päivityksen etenemistä tai keskeyttää sen ja jatkaa lataamista myöhemmin.

Aiemmat OS X -versiot

Aiemmissa OS X -versioissa voit tarkistaa OS X:n päivitykset manuaalisesti valitsemalla Omenavalikosta Ohjelmiston päivitys. Asenna saatavilla olevat päivitykset noudattamalla näyttöön tulevia kehotteita. Jos olet asentanut ohjelmistoja Mac App Storesta, avaa App Store -ohjelma ja tarkista niiden päivitykset Päivitykset-paneelista.

Päivitä ohjelmistot valitsemalla Omenavalikosta Ohjelmiston päivitys

Jos yhdistäminen ohjelmiston päivityspalvelimeen ei onnistu

Jos käytät iPhonea Instant Hotspotina, OS X ei tarkista päivityksiä automaattisesti. Jos sinun pitää asentaa päivitys käyttäessäsi mobiilidatayhteyttä, tarkista ja lataa päivitykset manuaalisesti Mac App Storen Päivitykset-paneelista.

Jos käytät Macia työpaikalla tai koulussa, kysy verkon ylläpitäjältä, onko välipalvelin käytössä. Ohjelmiston päivitys muodostaa suojatun yhteyden Applen ohjelmiston päivityspalvelimiin HTTPS:n avulla. Varmista, että käytössäsi on toimiva Internet-yhteys, avaamalla http://www.apple.com/fi/ Safarissa. Ylläpitäjä voi tarvittaessa määrittää välipalvelimen siten, että se sallii suojatun yhteyden muodostamisen Applen ohjelmiston päivityspalvelimeen.

Applen tukisivustolla olevien erillisten asennusohjelmien käyttäminen

Joskus saatat haluta ladata erillisen asentajan Ohjelmiston päivityksen käyttämisen sijaan. Esimerkkejä tällaisista tilanteista:

• Uskot tarvitsevasi samaa latausta myöhemmin uudelleen.
  • Haluat asentaa saman ohjelmiston useisiin tietokoneisiin.
  • Toisessa tietokoneessa on käytettävissä nopeampi Internet-yhteys.
  • Päivitettävässä tietokoneessa ei ole lainkaan Internet-yhteyttä.

Monien Applen ohjelmistopäivitysten erillisiä asentajia on saatavilla Applen tukisivustosta. Lue latauksen kuvaus huolellisesti ennen kuin käytät erillistä asentajaa. Siinä kerrotaan, täytyykö sinun ensin asentaa muita päivityksiä. Siitä myös tiedät, onko kyseinen lataus yhteensopiva Macisi kanssa.

Lisäohjeet

Saat lisätietoja päivitysten asentamisesta automaattisesti tekemällä OS X:n Ohje-valikossa haun "ohjelmiston päivitys". Tutustu myös seuraaviin resursseihin:

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: