Panelen Röster i kategorin Tal i VoiceOver-verktyg med röstinställningar för engelska, franska och japanska.

Arbeta som du vill

Om du använder VoiceOver, skärmläsaren som är inbyggd i macOS, kan du anpassa den med VoiceOver-verktyg. Välj olika röster, ändra hur du navigerar på webbsidor, lägg till punktskriftsenheter med mera.

Så här använder du VoiceOver-verktyg

En lista över VoiceOver-gester och motsvarande kommandon visas i styrplattestyrning i VoiceOver-verktyg.

Använd bekanta gester

VoiceOver i macOS använder många av de gester du känner till från iOS och iPadOS. Du kan exempelvis röra vid styrplattan för att höra objektet i VoiceOver-pekaren.

Så här använder du VoiceOver-gester

En Safari-webbsida i VoiceOver-pekaren och Rubriker valt i VoiceOvers rotor.

Surfa enklare på webben

Med VoiceOver kan du surfa på webbsidor på flera olika sätt. Du kan exempelvis navigera på webbsidor med hjälp av länkar, rubriker, fönsterpunkter eller landmärken.

Så här surfar du på webbsidor

Punktskriftspanelen visar vad som finns i VoiceOver-pekaren på en webbsida. Punktskriftspanelen visar simulerade gula punktskriftspunkter med motsvarande text nedanför punkterna.

Kom snabbt igång med punktskrift

Eftersom VoiceOver är kompatibelt med över 100 uppdateringsbara punktskriftsdisplayer kan du helt enkelt ansluta eller synka din display, eller flera displayer, så är du redo.

Så här använder du VoiceOver med punktskriftsdisplayer

Utforska VoiceOver Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.

Besök Apples webbplats Support för hjälpmedel om du behöver mer hjälp