VoiceOver Hjälp

Välkommen till VoiceOver

VoiceOver är den skärmläsare som ingår i macOS. Den beskriver högt vad som visas på skärmen, och gör det möjligt att styra datorn med gester, ett tangentbord eller en punktskriftsdisplay.

Dialogrutan Välkommen till VoiceOver med knapparna Läs mer, Använda VoiceOver och Stäng av VoiceOver längst ned.
Panelen Röster i VoiceOver-verktyg med röstinställningar för engelska, franska och japanska.

Arbeta som du vill

Vill du använda olika röster för olika språk? Höra mer information om vissa objekt och mindre om andra? Eller ändra hur du navigerar på webbsidor? Använd VoiceOver-verktyg till att anpassa hur VoiceOver hjälper dig.

En lista över VoiceOver-gester och motsvarande kommandon visas i styrplattestyrning i VoiceOver-verktyg.

Använd bekanta gester

I VoiceOver i macOS används många av de gester du redan är van vid från iOS. Du kan t.ex. röra vid styrplattan för att höra objektet i VoiceOver-pekaren, trycka snabbt två gånger om du vill utföra en åtgärd, eller flytta till nästa objekt genom att snabbt dra med fingret.

En Safari-webbsida i VoiceOver-pekaren och Länkar valt i VoiceOvers rotor.

Surfa enklare på webben

Med VoiceOver kan du surfa på webbsidor på flera olika sätt. Du kan t.ex. använda rotorn på skärmen – vrid två fingrar på styrplattan som om du vred på ett faktiskt vred – till att snabbt navigera mellan objekt som länkar, rubriker, fönsterpunkter och landmärken på webbsidor.

Punktskriftspanelen visar simulerade gula punktskriftspunkter och text nedanför punkterna visar vad VoiceOver läser upp.

Kom snabbt igång med punktskrift

Anslut eller synkronisera din punktskriftsdisplay – eller flera displayer – så är du igång. VoiceOver-beskrivningen visad i punktskrift, och även på skärmen i punktskriftspanelen för seende användare. VoiceOver är kompatibelt med över 100 uppdateringsbara punktskriftsdisplayer.

Läs mer om att anpassa VoiceOver, använda gester, surfa på webbsidor och använda VoiceOver med punktskriftsdisplayer.