Prenumerera på album som delas av andra iCloud-användare

Om du använder iCloud kan andra iCloud-användare bjuda in dig att prenumerera på deras delade album. När du prenumererar kan du visa, kommentera och hämta objekt i det delade albumet – och till och med lägga till egna bilder och videoklipp i albumet (om albumets ägare tillåter det). Du kan när som helst sluta prenumerera på ett delat fotoalbum.

Öppna Bilder

Prenumerera på ett delat album

När du får en inbjudan till ett delat album visas det nya albumet på panelen Delade i Bilder med en inbjudningssymbol.

• Klicka på Aktivitet under Delat i sidofältet om du vill se inbjudan. Klicka sedan på Tacka ja.

Om du inte vill prenumerera på det delade albumet klickar du på Tacka nej.

Sluta prenumerera på ett delat album

Om du vill sluta att prenumerera på ett delat album tar du bort du det.

VARNING: När du slutar att prenumerera på ett delat album raderas de bilder och videoklipp som finns i det delade albumet omedelbart från alla dina enheter.

• Markera det delade album som du vill sluta prenumerera på under Delat i sidofältet och tryck på kommando-backstegstangenten.

Kommentera eller gilla en bild i ett delat album

1. Klicka på ett delat album under Delat i sidofältet.

2. Dubbelklicka på en bild och klicka sedan på Skapaknapp i det nedre vänstra hörnet av en bild.

3. Gör något av följande i panelen som visas:

Fönster med alternativen för att gilla och kommentera för en delad bild.
    • Gilla en bild eller video: Klicka på Gilla.

• Lägg till en kommentar till en bild eller video: Klicka på Lägg till en kommentar och skriv sedan kommentaren.

4. Klicka på Skicka.

När du gillar eller kommenterar ett objekt skickar iCloud-bilddelning ett meddelande till den som skapat albumet och till alla prenumeranter. Om du vill radera kommentarer du gjort för ett objekt placerar du pekaren på kommentaren och klickar på raderingsknappen.

Spara objekt från delade album till ditt Bilder-bibliotek

Du kan importera objekt från ett delat album till ditt Bilder-biblioteket, redigera dem, dela de uppdaterade objekten och lägga till dem i dina album och projekt.

1. Klicka på ett delat album under Delat i sidofältet.

2. Markera de bilder och videoklipp du vill ha. Kontrollklicka sedan på en markerad bild och välj Importera.

De importerade objekten visas i albumet Senaste import.

3. Klicka på Album i sidofältet och öppna sedan albumet Senaste import genom att dubbelklicka på det.

4. Markera de importerade objekten, klicka på Skapaknapp i verktygsfältet och välj det album eller projekt som du vill lägga till objekten i.