Använda aktiveringsknappen på en Apple Watch Ultra

Läs om hur du anpassar och använder aktiveringsknappen som ger dig snabb åtkomst till några av dina favoritfunktioner på din Apple Watch Ultra.

Så här ställer du in aktiveringsknappen på en Apple Watch Ultra

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch. Du kan även göra detta i Apple Watch-appen på din iPhone.
  2. Tryck på Aktiveringsknapp.
    Appen Inställningar visas på Apple Watch Ultra
  3. Tryck på menyn under Åtgärd och välj sedan vad du vill att knappen ska öppna.
    Skärmen Åtgärd och olika inställningar visas på Apple Watch Ultra
  4. Tryck på pilen i det övre vänstra hörnet för att gå tillbaka till inställningarna för Aktiveringsknapp.
  5. Tryck på menyn under App om den visas och välj sedan en app som utför åtgärden. Vissa åtgärder, som Ficklampa, visar inga alternativ för App.
  6. Tryck på pilen för att gå tillbaka.
  7. Tryck på menyn under Första tryck och välj sedan en åtgärd. Vissa funktioner gör det möjligt att utföra olika åtgärder med det första och med det andra trycket på knappen.

Tips visas på skärmen under Gester och förklarar hur aktiveringsknappen fungerar med de inställningar som du har tilldelat den. Till exempel visar tips för Utomhusgång att om du trycker på aktiveringsknappen en gång startar ett träningspass och om du trycker på aktiveringsknappen och sidoknappen samtidigt pausas träningspasset.

Se till att du inte råkar trycka på sidoknappen eller på Digital Crown av misstag när du trycker på aktiveringsknappen. Om du råkar trycka på en annan knapp samtidigt kommer din Apple Watch att utföra det som har tilldelats aktiveringsknappen, om inte en knappkombination har konfigurerats.

Vad kan du göra med aktiveringsknappen?

Du kan ställa in åtgärder kopplade till följande appar och funktioner:

• Träning
  • Tidtagarur
  • Hållpunkt
  • Gå tillbaka
  • Dyk
  • Ficklampa
  • Kortkommando

Använda aktiveringsknappen för att aktivera Siren

Tryck på och håll in snabbknappen för att aktivera Siren, en säkerhetsfunktion på Apple Watch Ultra-modeller. Om du inte vill kunna slå på Siren med aktiveringsknappen går du till Inställningar > Aktiveringsknapp, tittar under Siren, och stänger av Håll för att aktivera.

Läs mer om att använda Siren på din Apple Watch Ultra.