Använda expressbytesservice för din iPad

Med expressbytesservice får du ett paket med din ersättningsenhet och allt som du behöver för att skicka tillbaka din ursprungliga iPad.

Om expressbytesservice

• Med expressbytesservice skickar Apple en ersättningsenhet till dig först, så du behöver inte vänta på en reparation.

• När du har fått din ersättningsenhet använder du samma låda för att direkt skicka tillbaka din ursprungliga iPad. Apple måste ta emot din ursprungliga iPad inom tio dagar efter att din ersättningsenhet har skickats. Hitta datumet då din ersättningsenhet skickades

• Ersättningsenheten omfattas av en 90-dagars garanti eller resten av den ursprungliga produktgarantin, beroende på vilket som är längst. Denna rätt till service gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentköplagar i ditt land eller din region eller abonnemang på AppleCare+.

Innan du returnerar din ursprungliga iPad

1. Säkerhetskopiera din iPad:

1. Säkerhetskopiera med iCloud

2. Säkerhetskopiera med din Mac

3. Säkerhetskopiera med din pc

2. Radera din iPad för att radera dina personuppgifter och ta bort den från ditt Apple-konto: I Inställningar trycker du på Allmänt > Överför eller nollställ iPad och trycker sedan på Radera allt innehåll och alla inställningar. Du måste ange ditt Apple-konto-lösenord för att bekräfta.

3. Om du har iPad-modellen Wi-Fi + Cellular:

1. Om din iPad använder ett fysiskt SIM-kort tar du bort det.

2. Om din iPad använder ett eSIM kontaktar du din mobiloperatör för att få ett nytt eSIM för din ersättningsenhet eller stänger av tjänsten om det behövs.

Packa din ursprungliga iPad

Ditt kit för expressbytesservice innehåller allt du behöver för att packa upp och skicka din ursprungliga iPad till Apple, däribland lådorna som din ersättningsenhet kom i – en liten låda att lägga enheten i och en större fraktlåda för att packa upp den.

Lägg inte med något annat i lådan, som ett iPad-fodral, en strömadapter, kablar eller andra tillbehör. Om du lägger ned extra artiklar i lådan kommer de inte att returneras till dig.

1. Placera din ursprungliga iPad i den lilla vita eller naturfärgade lådan som din ersättningsenhet levererades i.

2. Placera den lilla lådan i den större fraktlådan som levererades till dig. Om det finns en batterietikett på utsidan av lådan måste du se till att den inte täcks av tejp eller en fraktetikett.

Skicka din ursprungliga iPad till Apple

1. Leta upp budfirmans namn på den tillhandahållna fraktetiketten (eller någon annanstans bland förpackningsmaterialet).

2. Besök budfirmans webbplats för att boka in en upphämtning eller hitta ett avlämningsställe.

3. Om en kommersiell faktura medföljde din ersättningsenhet ska du sätta den på utsidan av lådan. Annars kanske inte paketet kan levereras. Kommersiella fakturor är endast nödvändiga i vissa europeiska länder.

Se till att du får ett upphämtningskvitto från budfirman som bekräftar att du har returnerat din ursprungliga iPad.

Apple ansvarar inte för eventuell skada vid frakt