Nyheter i uppdateringar för macOS Catalina

Läs mer om uppdateringar som Apple har släppt för macOS Catalina.

Uppdateringarna för macOS Catalina förbättrar Mac-datorns stabilitet, prestanda och kompatibilitet och rekommenderas till alla som använder Catalina. Välj Systeminställningar i Apple-menyn  och klicka på Programuppdatering för att hämta uppdateringarna. Läs mer om hur du uppdaterar mjukvara på din Mac.

Se Säkerhetsuppdateringar från Apple för mer information om säkerhetsinnehåll i uppdateringarna.

macOS Catalina 10.15.3

Uppdateringen macOS Catalina 10.15.3 förbättrar Mac-datorns stabilitet, tillförlitlighet och säkerhet och rekommenderas till alla användare.

• Optimerar gammahantering av låga gråa nivåer i Pro Display XDR för SDR-arbetsflöden när du använder macOS
  • Förbättrar redigeringsprestanda av multistream-video för HEVC och H.264-kodad 4K-video på MacBook Pro (16 tum, 2019)

macOS Catalina 10.15.2

Uppdateringen macOS Catalina 10.15.2 förbättrar Mac-datorns stabilitet, tillförlitlighet och prestanda och rekommenderas till alla användare.

Den här uppdateringen lägger till följande funktioner:

Apple News

• Ny layout för Apple News+-artiklar från The Wall Street Journal och andra ledande dagstidningar

Aktier

• Få länkar till relaterade artiklar eller fler artiklar från samma publikation i slutet av artiklar
  • Etiketterna ”Breaking” och ”Developing” i Toppartiklar
  •  Artiklar från Apple News finns nu i Kanada på engelska och franska

Uppdateringen innehåller följande buggfixar:

Musik

• Återskapar bläddringsvyn med kolumner för att hantera musikbiblioteket
  • Åtgärdar ett problem som kan hindra att albumbilder visas
  • Åtgärdar ett problem som kan nollställa equalizer-inställningarna för musik under uppspelning

Fjärrkontroll till iTunes

• Lägger till stöd för att använda en iPhone eller iPad som fjärrkontroll till apparna Musik och TV på en Mac

Bilder

• Åtgärdar ett problem som kan leda till att vissa AVI- och MP4-filer verkar sakna stöd
  • Åtgärdar ett problem som hindrar att nyskapade mappar visas i vyn Album
  • Åtgärdar ett problem med att bilder som sorteras manuellt i album kan skrivas ut eller exporteras i fel ordning
  • Åtgärdar ett problem som förhindrar att verktyget för att zooma och beskära fungerar vid förhandsvisning av utskrift

Mail

• Åtgärdar ett problem som kan leda till att Mail-inställningarna öppnas som ett tomt fönster
  • Åtgärdar ett problem som kan förhindra att ångringsåtgärden används för att få tillbaka raderade e-postmeddelanden

Annan

• Ger större tillförlitlighet vid synkronisering av böcker och ljudböcker till din iPad eller iPhone via Finder
  • Åtgärdar ett problem med att påminnelser visas i fel ordning i den smarta listan Idag i appen Påminnelser
  • Åtgärdar ett problem som kan leda till långsam skrivprestanda i appen Anteckningar

Företagsinnehåll

• Åtgärdar ett problem med att användarens lösenord kanske inte godtas i inloggningsfönstret efter att en Mac med Apple T2-säkerhetskretsen uppgraderas till macOS Catalina
  • Ökar kompatibiliteten med videokonferensappar för MacBook Pro-modeller som lanserades 2018
  • Användare som är inloggade som standardanvändare kan nu installera appar från App Store

macOS Catalina 10.15.1

Uppdateringen för macOS Catalina 10.15.1 omfattar uppdaterade och ytterligare emoji, stöd för AirPods Pro, säker HomeKit-video, HomeKit-kompatibla routrar och nya integritetsinställningar för Siri samt fixade buggar och förbättringar.

Emoji

• Över 70 nya uppdaterade emoji, inklusive djur, mat, aktiviteter, nya emoji med funktionsnedsättning, könsneutrala emoji och alternativ för hudton för paremoji.

Stöd för AirPods

• Stöd för AirPods Pro

Appen Hem

• Med säker HomeKit-video kan du säkert spela in, spara och visa krypterade videor från dina övervakningskameror. Detektering av människor, djur och fordon ingår
  • HomeKit-kompatibla routrar låter dig kontrollera hur HomeKit-tillbehör kommunicerar över internet eller i ditt hem
  • Stöd för AirPlay 2-kompatibla högtalare i scener och automationer tillkommer

Siri

• Integritetsinställningar som kontrollerar om förbättringar av Siri och diktering ska utföras genom att Apple får lagra ljud från dina Siri- och dikteringsinteraktioner
  • Ett alternativ för att radera dina Siri- och dikteringsinteraktioner från Siri-inställningar

Den här uppdateringen inkluderar även följande fixade buggar och förbättringar:

• Återskapar förmågan att visa filnamnen i vyn Alla bilder i Bilder
  • Återskapar förmågan att filtrera via favoriter, bilder, videor, redigerade och nyckelord i vyn Dag i Bilder
  • Åtgärdar ett problem där Meddelanden endast skickade en notis när alternativet att upprepa notiser var aktiverat
  • Åtgärdar ett problem som gjorde att Kontakter öppnades på den senast öppnade kontakten istället för kontaktlistan
  • Lägger till en tvåfingers svepgest för att navigera bakåt i Apple News
  • Åtgärdar ett problem som kan uppstå i Music-appen där den visar spellistor i mappar och nyligt tillagda låtar i låtlistan
  • Förbättrar tillförlitligheten för migrering av iTunes-bibliotek till apparna Music, Podcaster och TV
  • Åtgärdar ett problem där nedladdade titlar inte visades i mappen med hämtade filer i TV-appen

Företagsinnehåll

• När du använder det inbyggda tangentbordet med ett tangentbord som inte har en USA-layout är en del lösenord med vissa tecken, som tidigare var ogiltiga, tillåtna i Mac-inloggningsfönstret
  • Inloggningsknappen i systeminställningar är nu nedtonad när en konfigurationsprofil inte tillåter inloggning med Apple-ID