Nyheter i uppdateringar för macOS Catalina

Läs mer om uppdateringar som Apple har släppt för macOS Catalina.

Uppdateringarna för macOS Catalina förbättrar Mac-datorns stabilitet, prestanda och kompatibilitet och rekommenderas till alla som använder Catalina. Välj Systeminställningar i Apple-menyn  och klicka på Programuppdatering för att hämta uppdateringarna. Läs mer om hur du uppdaterar mjukvara på din Mac.

Se Säkerhetsuppdateringar från Apple för mer information om säkerhetsinnehåll i uppdateringarna.

macOS Catalina 10.15.1

Uppdateringen för macOS Catalina 10.15.1 omfattar uppdaterade och ytterligare emoji, stöd för AirPods Pro, säker HomeKit-video, HomeKit-kompatibla routrar och nya sekretessinställningar för Siri samt fixade buggar och förbättringar.

Emoji

• Över 70 nya uppdaterade emoji, inklusive djur, mat, aktiviteter, nya emoji med funktionsnedsättning, könsneutrala emoji och alternativ för hudton för paremoji.

Stöd för AirPods

• Stöd för AirPods Pro

Appen Hem

• Med säker HomeKit-video kan du säkert spela in, spara och visa krypterade videor från dina övervakningskameror. Detektering av människor, djur och fordon ingår
  • HomeKit-kompatibla routrar låter dig kontrollera hur HomeKit-tillbehör kommunicerar över internet eller i ditt hem
  • Stöd för AirPlay 2-kompatibla högtalare i scener och automationer tillkommer

Siri

• Sekretessinställningar som kontrollerar om förbättringar av Siri och diktering ska utföras genom att Apple får lagra ljud från dina Siri- och dikteringsinteraktioner
  • Ett alternativ för att radera dina Siri- och dikteringsinteraktioner från Siri-inställningar

Den här uppdateringen inkluderar även följande fixade buggar och förbättringar:

• Återskapar förmågan att visa filnamnen i vyn Alla bilder i Bilder
  • Återskapar förmågan att filtrera via favoriter, bilder, videor, redigerade och nyckelord i vyn Dag i Bilder
  • Åtgärdar ett problem där Meddelanden endast skickade en notis när alternativet att upprepa notiser var aktiverat
  • Åtgärdar ett problem som gjorde att Kontakter öppnades på den senast öppnade kontakten istället för kontaktlistan
  • Lägger till en tvåfingers svepgest för att navigera bakåt i Apple News
  • Åtgärdar ett problem som kan uppstå i Music-appen där den visar spellistor i mappar och nyligt tillagda låtar i låtlistan
  • Förbättrar tillförlitligheten för migrering av iTunes-bibliotek till apparna Music, Podcaster och TV
  • Åtgärdar ett problem där nedladdade titlar inte visades i mappen med hämtade filer i TV-appen

Företagsinnehåll

• När du använder det inbyggda tangentbordet med ett tangentbord som inte har en USA-layout är en del lösenord med vissa tecken, som tidigare var ogiltiga, tillåtna i Mac-inloggningsfönstret.
  • Inloggningsknappen i systeminställningar är nu nedtonad när en konfigurationsprofil inte tillåter inloggning med Apple-ID.