Byta in din iPhone, Apple Watch eller Android-enhet

När du byter in en enhet i samband med att du köper en ny iPhone eller Apple Watch får du ett paket som innehåller allt du behöver för att skicka din inbytesenhet till Apple.

Innan du skickar in din enhet

Förbered din enhet för inbyte och skydda din personliga information.

Säkerhetskopiera och radera din enhet

Stänga av mobiltjänsten

• Om din iPhone eller Android-enhet använder ett fysiskt SIM-kort tar du bort det.

• Om din iPhone eller Android-enhet använder eSIM kontaktar du operatören för att stänga av tjänsten.

• Om du byter in en Apple Watch med mobiluppkoppling tar bort det aktiva mobilabonnemanget.

Packa din enhet för inbyte

• Paketet du fick från Apple har allt du behöver för att packa din inbytesenhet, däribland en fraktlåda eller kartong för att packa enheten och returfraktetiketten eller den kommersiella fakturan.

• Lägg inte med något annat i lådan, som ett etui, en strömadapter, kablar, klockarmband eller andra tillbehör. Om du gör det kommer de inte att returneras till dig.

• Om du byter in flera enheter lägger du endast en enhet per inbytespaket. Se till att du använder rätt paket genom att kontrollera att offertens ID-nummer på returfraktetiketten motsvarar offertens ID-nummer i ditt bekräftelsemejl för den enheten.

Packa din enhet i en fraktlåda

1. Lyft kartonginlägget från fraktlådan, lägg din enhet i inlägget med skärmen vänd uppåt och tryck sedan lätt nedåt på inlägget för att säkra din enhet.

Packa din Apple Watch eller iPhone i den medföljande kartongen
  2. Stäng fraktlådan och förslut den med tejp.

Packa din enhet i en returlåda

1. Vik ut returlådan, däribland flikarna i varje ände av lådan och de vadderade flikarna i andra änden av returlådan.

2. Placera din enhet mellan de vadderade flikarna och vik sedan flikarna ordentligt över din enhet.

Vik flikarna på returlådan över din enhet.
  3. Vik returlådan till den sista panelen, ta sedan bort skyddet till tejpremsan och vik den sista panelen, tryck hårt så det sitter ordentligt.

Ta bort tejpskyddet innan du viker den sista panelen.
  4. Vik ändflikarna och tryck till ordentligt.

Vik ändflikarna på returlådan

Skicka din enhet till Apple

1. Leta upp budfirmans namn på den tillhandahållna returfraktetiketten (eller någon annanstans bland förpackningsmaterialet).

2. Besök budfirmans webbplats för att boka in en upphämtning eller hitta ett avlämningsställe.

3. Om en kommersiell faktura medföljde ska den fästas på utsidan av lådan. Om du inte gör det kanske paketet inte levereras. Kommersiella fakturor är endast nödvändiga i vissa europeiska länder.

Se till att du får ett kvitto från budet för att bekräfta att du har skickat din inbytesenhet.

Apple ansvarar inte för eventuell skada vid frakt.