Om din HomePod eller HomePod mini inte svarar

Läs om vad du kan göra om Inget svar visas under HomePod eller HomePod mini i appen Hem.

Söka efter varningar i appen Hem

Kontrollera wifi-anslutningen

Starta om HomePod eller HomePod mini

Få mer hjälp

Söka efter varningar i appen Hem

Om din HomePod eller HomePod mini inte kan ansluta till ditt wifi hemma, inte kan komma åt ditt Apple-ID eller har något annat problem, ser du en varning med information om problemet i appen Hem. Om du vill se mer information om varningen öppnar du appen Hem och trycker eller klickar sedan på HomePod.

HomePod-nätverksfel i appen Hem i iOS 17 på iPhone 14 Pro

Kontrollera wifi-anslutningen

HomePod och HomePod mini ansluter automatiskt till samma wifi-nätverk som din iPhone eller iPad. Så här kontrollerar du signalstyrkan för ditt wifi:

1. Öppna appen Hem på din iPhone, iPad eller Mac.

2. Tryck eller klicka på HomePod och tryck eller klicka sedan på knappen Inställningarknappen Inställningar .

3. Rulla ned till Wi-Fi-nätverk. Indikatorn för wifi-signalstyrka visas bredvid nätverksnamnet.

Serienummer i HomePod-inställningarna i appen Hem i iOS 17 på iPhone 14 Pro.

Om indikatorn för signalstyrka visar två streck eller färrefärre är wifi-signalen svag. Försök att flytta din HomePod-högtalare närmare routern och ta bort potentiella källor till trådlösa störningar.

Om indikatorn för signalstyrka visar ett utropsteckenutropstecken, kan du läsa mer om vad du kan göra.

Läs om vad du kan göra om Siri på din HomePod säger att det inte går att ansluta till internet

HomePod och HomePod mini har stöd för wifi-nätverk med låst portal som kräver ytterligare inloggningssteg, till exempel på hotell eller korridorsrum. Använd din iPhone eller iPad för att ansluta till nätverket och följ sedan instruktionerna på skärmen för konfigurering.

Indikatorn för wifi-signalstyrka stöds inte på HomePod-högtalare som är anslutna till nätverk som blockerar peer-to-peer-trafik, som vissa låsta nätverk.

Starta om HomePod eller HomePod mini

1. Öppna appen Hem på din iPhone, iPad eller Mac.

2. Tryck eller klicka på HomePod och tryck eller klicka sedan på knappen Inställningarknappen Inställningar .

3. Om du har två HomePod-högtalare inställda som ett stereopar väljer du Starta om HomePod. Om din HomePod-högtalare inte är inställd som ett stereopar väljer du Nollställ HomePod och sedan Starta om HomePod.

Om du inte ser ett alternativ för att starta om din HomePod kopplar du bort den från strömmen och ansluter den sedan igen och försöker på nytt.

Om HomePod-högtalaren fortfarande inte svarar nollställer du den.

Få mer hjälp

Om du fortfarande har problem med att använda din HomePod kontaktar du Apple-supporten.