Om Siri på din HomePod säger att det inte går att ansluta till internet

Om Siri säger ”Jag har problem med att ansluta till internet” ansluter inte din HomePod till wifi. Öppna appen Hem för att kontrollera om något är fel med wifi-nätverket och signalstyrkan.

Kontrollera i appen Hem om det finns ett nätverksfel

Öppna appen Hem på din iPhone, iPad eller Mac. Om det finns en varning om att din iPhone och HomePod är anslutna till olika wifi-nätverk, ansluter du din HomePod till samma wifi-nätverk som din iPhone.

1. Tryck eller klicka på Se detaljer under varningen HomePod-nätverk matchar inte.

Varningen HomePod-nätverk matchar inte visas nästan högt upp på hemskärmen i appen Hem
  2. Tryck eller klicka på Flytta HomePod till [wifi-nätverk].

Alternativet att flytta HomePod till ett annat wifi-nätverk visas nästan högt upp på HomePod-inställningsskärmen

Vänta tills wifi-nätverket har uppdaterats och försök sedan med din Siri-begäran igen.

Kontrollera i appen Hem om wifi-signalen är stark

1. Öppna appen Hem på din iPhone, iPad eller Mac.

2. Tryck eller klicka på HomePod och tryck eller klicka sedan på knappen InställningarNo alt supplied for Image.

3. Rulla ned till wifi-nätverk. Indikatorn för wifi-signalens styrka bredvid nätverksnamnet visar styrkan för anslutningen. För HomePod-enheter som är parkopplade för stereoljud trycker du på Högtalare och sedan på HomePod för att se indikatorn för styrkan på wifi-signalen.

Information om wifi-nätverket visas nästan längs ned på HomePod-inställningsskärmen

Indikatorn för wifi-signalstyrka stöds inte på HomePod-högtalare som är anslutna till nätverk som blockerar peer-to-peer-trafik, som vissa låsta nätverk.

Om du har en svag wifi-signal

Om indikatorn för signalstyrka visar två streck eller färreNo alt supplied for Image är styrkan på wifi-signalen svag. Försök att flytta din HomePod närmare routern och ta bort potentiella källor till trådlösa störningar.

Om HomePod-enheten inte kan ansluta till wifi

Om indikatorn för signalstyrka visar ett utropsteckenNo alt supplied for Image kan inte HomePod-enheten ansluta till wifi-nätverket. Prova de här stegen. Kontrollera efter varje steg om problemet har lösts.

1. Bekräfta nätverksinställningen.

2. Koppla ur HomePod-enheten och koppla in den igen. Vänta sedan 20 till 30 sekunder.

3. Nollställa en HomePod och sedan ställa in en HomePod

Om du fortfarande har problem kontaktar du Apple-supporten.