Parkoppla en iOS-enhet eller en Mac-dator med Apple TV

Lär dig att snabbt parkoppla iPhone, iPad, iPod touch eller Mac med Apple TV 4K eller Apple TV HD.

Detta behöver du

Parkoppla iPhone, iPad eller iPod touch med Apple TV

Du kan parkoppla din iOS-enhet med Apple TV med bara en tryckning och använda iOS-enheten som fjärrkontroll eller tangentbord. Du kan också använda AirPlay* och skärmdelning utan att behöva ange en fyrsiffrig PIN-kod varje gång. Gör så här:

No alt supplied for Image
  1. På Apple TV går du till Inställningar > Fjärrkontroller och enheter > Fjärrkontrollsappen och enheter.

2. Lås upp iOS-enheten och se till att den är i närheten av Apple TV.

3. Tryck på Parkoppla när meddelandet ”Parkoppla Apple TV” visas på iOS-enheten.

4. På iOS-enheten anger du den fyrsiffriga PIN-kod som visas på TV:n.

5. När iOS-enheten är parkopplad visas den under Enheter på Apple TV.

*Om du ställer in säkerhetsinställningarna för AirPlay på din Apple TV för att kräva lösenkod måste du ange en lösenkod varje gång du vill använda AirPlay.

Ta bort parkopplingen för iOS-enheten från Apple TV

1. På Apple TV går du till Inställningar > Fjärrkontroller och enheter > Fjärrkontrollsappen och enheter.

2. Välj den iOS-enhet som du vill ta bort parkopplingen för under Enheter.

3. Välj Ta bort parkopplingen till enheten.

Parkoppla Mac-datorn till Apple TV

Om du är utvecklare kan du parkoppla Mac-datorn till din Apple TV för att använda utvecklarfunktionerna och spela in skärmbilder eller videor på Apple TV. Gör så här:

1. Se till att Mac-datorn och Apple TV finns i samma wifi-nätverk.

2. På Mac-datorn ska du öppna Xcode och välja Window (fönster) > Devices and Simulators (enheter och simulatorer).

3. På Apple TV går du till Inställningar > Fjärrkontroller och enheter > Fjärrkontrollsappen och enheter.

4. Välj din Apple TV i enhetshanteraren i Xcode.

5. Ange den sexsiffriga PIN-kod som visas på Apple TV på Mac-datorn.

Din Apple TV är nu parkopplad med Mac-datorn. När du vill ta bort parkopplingen med Mac-datorn öppnar du Xcode > Device Manager (enhetshanteraren), väljer din Apple TV och sedan Unpair (ta bort parkoppling).