Hantera AirPlay-inställningar på Apple TV

Lär dig att styra vem som får spela upp AirPlay-innehåll på din Apple TV, använda Konferensrumsvisning och mycket mer.

Välj vem som ska få använda AirPlay på din Apple TV

Gå till Inställningar > AirPlay. Här kan du aktivera och inaktivera AirPlay. Du kan också välja vem som får använda AirPlay på din Apple TV:

• Alla: Alla får se och använda AirPlay på din Apple TV.
  • Alla på samma nätverk: Alla som är anslutna till ditt wifi-nätverk i hemmet får använda AirPlay på din Apple TV.
  • Bara personer som delar det här hemmet: Personer du bjuder in att styra ditt hem i appen Hem får använda AirPlay på din Apple TV.
  • Kräv lösenord: Ett lösenord kommer att krävas innan någon får använda AirPlay på din Apple TV.

Ändra namnet och rummet för din Apple TV

Ge din Apple TV ett namn så kan du lätt identifiera den när du använder AirPlay. Gå bara till Inställningar > Allmänt > Om > och välj Namn för att ändra det.

Om du vill du ändra namnet på en Apple TV (2:a eller 3:e generationen) går du till Inställningar > Allmänt > Namn.

Du kan också lägga till Apple TV i ett rum i appen Hem för att strömma innehåll med AirPlay 2. På Apple TV går du till Inställningar > AirPlay > Rum och väljer ett rum.

Läs mer om att lägga till och hantera högtalare i appen Hem.

Använd Konferensrumsvisning

I Konferensrumsvisning visas instruktioner för hur användarna ska ansluta till Apple TV via AirPlay. Då kan alla i rummet lära sig att projicera skärmen på sina AirPlay-aktiverade enheter på bildskärmen som är ansluten till Apple TV-enheten.

Så här aktiverar du Konferensrumsvisning:

1. Kontrollera att din Apple TV har den senaste versionen av tvOS.
  2. Gå till Inställningar > AirPlay > Konferensrumsvisning.
  3. Aktivera Konferensrumsvisning.

Kräv en PIN-kod för användning av AirPlay

Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) kräver att du använder en PIN-kod som visas på tv:n första gången du använder AirPlay från en annan Apple-enhet. Du kan kräva en PIN-kod varje gång AirPlay används genom att gå till Inställningar > AirPlay > Konferensrumsvisning och slå på Kräv PIN-kod varje gång.

Om din Apple TV har tvOS 11.2 eller tidigare går du till Inställningar > AirPlay > AirPlay och väljer Kräv kod under Säkerhet. Välj sedan när du vill att en kod ska krävas för att använda AirPlay.

Apple TV (2:a och 3:e generationen) kräver ingen kod om du inte aktiverar Kräv enhetsverifiering.

Ställ in enhetsverifiering för Apple TV (2:a och 3:e generationen)

Om du vill att en engångslösenkod på skärmen ska krävas för alla AirPlay-kompatibla enheter går du till Inställningar > AirPlay > Säkerhet och aktiverar Kräv enhetsverifiering.