Använd läget Konferensrumsvisning och relaterade inställningar på din Apple TV

När du använder Apple TV för utbildning eller möten kan du använda Konferensrumsvisning eller begränsa åtkomsten för AirPlay till Apple TV.

Använd Konferensrumsvisning

I Konferensrumsvisning visas instruktioner för hur användarna ska ansluta till Apple TV via AirPlay. Då kan alla i rummet lära sig att projicera skärmen på sina AirPlay-aktiverade enheter på bildskärmen som är ansluten till Apple TV-enheten.

Så här aktiverar du Konferensrumsvisning:

1. Kontrollera att din Apple TV har den senaste versionen av tvOS.
  2. Gå till Inställningar > AirPlay > Konferensrumsvisning.
  3. Aktivera Konferensrumsvisning.

Ändra säkerhetsinställningarna för AirPlay

Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) kräver att du använder en PIN-kod som visas på tv:n första gången du använder AirPlay från en annan Apple-enhet. Du kan kräva en PIN-kod varje gång AirPlay används genom att gå till Inställningar > AirPlay > Konferensrumsvisning och slå på Kräv PIN-kod varje gång.

Om din Apple TV har tvOS 11.2 eller tidigare går du till Inställningar > AirPlay > AirPlay och väljer Kräv kod under Säkerhet. Välj sedan när du vill att en kod ska krävas för att använda AirPlay.

Apple TV (2:a och 3:e generationen) kräver ingen kod om du inte aktiverar Kräv enhetsverifiering.

Ställ in enhetsverifiering för Apple TV (2:a och 3:e generationen)

Om du vill att en engångslösenkod på skärmen ska krävas för alla AirPlay-kompatibla enheter går du till Inställningar > AirPlay > Säkerhet och aktiverar Kräv enhetsverifiering.

Ändra namnet på Apple TV

Ge din Apple TV ett namn så kan du lätt identifiera den när du använder AirPlay. Gå bara till Inställningar > Allmänt > Om > och välj Namn för att ändra det.

Om du vill ändra namnet på en Apple TV (2:a eller 3:e generationen) går du till Inställningar > Allmänt > Namn.