Om Siri eller Hej Siri inte fungerar

Läs om vad du ska göra om Siri inte fungerar som väntat på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

Kontrollera dina nätverksanslutningar

Om du inte är ansluten till internet kanske Siri säger något som ”Tyvärr, jag kan inte ansluta till nätverket” eller ”Försök igen om ett tag”.Kontrollera att dina enheter är anslutna till internet och försök igen.

Se till att Siri är aktiverad

• På iPhone, iPad och iPod touch: Öppna Inställningar > Siri och sökning och kontrollera att alternativen Lyssna efter ”Hej Siri” och Tryck på hemknappen för Siri eller Tryck på sidoknappen för Siri* är aktiverade.
  • På macOS Sierra eller senare: Gå till Apple-menyn () > Systeminställningar, klicka på Siri och kontrollera sedan att Aktivera Fråga Siri är valt.

Kontrollera att Siri är tillgänglig i ditt land eller din region om du inte ser något alternativ för Siri. Läs om vilka Siri-funktioner som stöds i vilka regioner och länder på iOS och Mac.

*Du kan använda sidoknappen för att tala med Siri på iPhone X eller senare.

Kontrollera att du inte har aktiverat begränsningar för Siri

Kontrollera att du inte har avaktiverat Siri i Begränsningar om du inte kan aktivera Siri på din iOS-enhet eller Mac.

• iOS 12 och senare: Gå till Inställningar > Skärmtid > Begränsa innehåll/integritet > Tillåtna appar och kontrollera att Siri/diktering inte är avaktiverat. iOS 11 eller tidigare: gå till Inställningar > Allmänt > Begränsningar.
  • macOS Sierra eller senare: Gå till Apple-menyn () > Systeminställningar > Föräldrakontroll > Annat och kontrollera att Avaktivera Siri/diktering inte är valt.

Kontrollera mikrofonerna

Kontrollera att mikrofonerna fungerar om Siri inte hör rätt eller inte svarar när du ställer en fråga:

• På iPhone, iPad och iPod touch: ta bort skärmskydd, plastfilmer eller fodral som täcker mikrofonerna och ställ sedan en fråga till Siri. Om Siri inte svarar ansluter du ett headset med en mikrofon, t.ex. EarPods eller AirPods, ställer en fråga till Siri och ser om hon svarar.
  • På Mac: Gå till Apple-menyn () > Systeminställningar > Ljud > Ljud in. Välj en mikrofon och kontrollera nivån.

Kontakta Apple-supporten om Siri fortfarande inte fungerar.

Om Siri inte svarar

Siri kanske inte svarar verbalt om ljudet är av på din enhet eller om Röstfeedback är avaktiverat. Testa att öka volymen på din enhet när du är på Siri-skärmen. Kontrollera sedan dina inställningar för Röstfeedback:

• På iPhone, iPad och iPod touch: Öppna Inställningar > Siri och sökning > Röstfeedback. Härifrån kan du ändra hur Siri svarar. Du kan till exempel ange att Siri alltid ska svara, eller bara när du använder handsfree-inställningen.
  • På Mac: Gå till Apple-menyn () > Systeminställningar > Siri och kontrollera att Röstfeedback är aktiverat.

Om Hej Siri inte fungerar

På iPhone-, iPad- och iPod touch-modeller där detta stöds kan du tala med Siri via Hej Siri utan att hålla ned hem- eller sidoknappen.* Öppna Inställningar > Siri och sökning och kontrollera att Hej Siri är aktiverat om Hej Siri inte fungerar.

Hej Siri svarar inte i följande fall:

Läs vad du ska göra om Hej Siri svarar på flera enheter.

*Du kan använda sidoknappen för att tala med Siri på iPhone X eller senare.

Läs mer

• Få hjälp med Siri på din HomePod, Apple TV eller Apple Watch.
  • Siris tillgänglighet och funktioner varierar beroende på språk samt land och region. Läs om vilka Siri-funktioner som stöds i vilka länder och regioner på iOSMacwatchOS ochApple TV.