Rengöra din iPhone

Lär dig hur du rengör din iPhone.

iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus

Rengör din iPhone direkt om den kommer i kontakt med något som kan orsaka fläckar eller annan skada, till exempel smuts eller sand, bläck, smink, tvål, tvättmedel, syror, syrerik mat eller lotion. Följ dessa riktlinjer:

• Koppla från alla kablar och stäng av din iPhone.
  • Använd en mjuk, lätt fuktad och luddfri trasa, till exempel en glasögonduk.
  • Se till att fukt inte tränger in i några öppningar.
  • Använd inte rengöringsprodukter eller tryckluft.

Din iPhone har en fingeravtrycksbeständig och oljeavstötande beläggning. På iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus finns beläggningen på fram- och baksidan. Vid normal användning så slits beläggningen med tiden. Rengöringsprodukter och slipmedel försvagar beläggningen ytterligare och kan orsaka repor på din iPhone.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s

Rengör omedelbart din iPhone om den har kommit i kontakt med något ämne som kan orsaka fläckar, till exempel bläck, färgdynor, kosmetika, smuts, mat, olja eller krämer. När du ska rengöra din iPhone kopplar du från alla kablar och stänger av den. Använd en mjuk, lätt fuktad och luddfri trasa. Se till att fukt inte tränger in i några öppningar. Använd inte fönsterputs, rengöringsmedel, tryckluft, aerosolsprayer, lösningsmedel, ammoniak eller slipmedel när du rengör din iPhone. Glasytorna på framsidan har en fettavvisande ytbehandling. Ta bort fingeravtryck genom att torka av utsatta ytor med en mjuk, luddfri trasa. Beläggningens fettavisande förmåga avtar med tiden även vid normal användning, men om skärmen torkas av med slipande material minskar den skyddande effekten ytterligare och glaset kan repas.

Rengör hemknappen (så att Touch ID fungerar optimalt) genom att torka den med en mjuk, luddfri trasa.

iPhone 5c

Rengör omedelbart din iPhone om den har kommit i kontakt med något ämne som kan orsaka fläckar, till exempel bläck, färgdynor, kosmetika, smuts, mat, olja eller krämer. När du ska rengöra din iPhone kopplar du från alla kablar och stänger av den. Använd en mjuk, lätt fuktad och luddfri trasa. Se till att fukt inte tränger in i några öppningar. Använd inte fönsterputsmedel, hushållsrengöringsmedel, tryckluft, aerosolsprayer, lösningsmedel, ammoniak, slipmedel eller rengöringsmedel som innehåller väteperoxid när du rengör din iPhone. Glasytorna på framsidan har en fettavvisande ytbehandling. Ta bort fingeravtryck genom att torka av utsatta ytor med en mjuk, luddfri trasa. Beläggningens fettavisande förmåga avtar med tiden även vid normal användning, men om skärmen torkas av med slipande material minskar den skyddande effekten ytterligare och glaset kan repas.

Om du behöver avlägsna smuts kring SIM-fackets öppning använder du en mjuk, luddfri trasa med mycket lite rengöringssprit på. Torka mycket försiktigt bort smutsen från fackets öppning och se till att det inte kommer in fukt i den.

iPhone 5

Rengör omedelbart din iPhone om den har kommit i kontakt med något ämne som kan orsaka fläckar, till exempel bläck, färgdynor, kosmetika, smuts, mat, olja eller krämer. När du ska rengöra din iPhone kopplar du från alla kablar och stänger av den. Använd en mjuk, lätt fuktad och luddfri trasa. Se till att fukt inte tränger in i några öppningar. Använd inte fönsterputsmedel, hushållsrengöringsmedel, tryckluft, aerosolsprayer, lösningsmedel, ammoniak, slipmedel eller rengöringsmedel som innehåller väteperoxid när du rengör din iPhone. Glasytorna på framsidan har en fettavvisande ytbehandling. Ta bort fingeravtryck genom att torka av utsatta ytor med en mjuk, luddfri trasa. Beläggningens fettavisande förmåga avtar med tiden även vid normal användning, men om skärmen torkas av med slipande material minskar den skyddande effekten ytterligare och glaset kan repas.

iPhone 4s och iPhone 4

Rengör omedelbart din iPhone om den har kommit i kontakt med något ämne som kan orsaka fläckar, till exempel bläck, färgdynor, kosmetika, smuts, mat, olja eller krämer. När du ska rengöra din iPhone kopplar du först från alla kablar och stänger sedan av enheten (tryck och håll ned vilo-/väckningsknappen och dra sedan reglaget som visas på skärmen). Använd en mjuk, lätt fuktad och luddfri trasa. Se till att fukt inte tränger in i några öppningar. Använd inte fönsterputsmedel, hushållsrengöringsmedel, tryckluft, aerosolsprayer, lösningsmedel, ammoniak, slipmedel eller rengöringsmedel som innehåller väteperoxid när du rengör din iPhone. Glasytorna på fram- och baksidan har en fettavvisande ytbehandling. Ta bort fingeravtryck genom att torka av utsatta ytor med en mjuk, luddfri trasa. Beläggningens fettavisande förmåga avtar med tiden även vid normal användning, men om skärmen torkas av med slipande material minskar den skyddande effekten ytterligare och glaset kan repas.

iPhone 3GS

Rengör omedelbart din iPhone om den har kommit i kontakt med något ämne som kan orsaka fläckar, till exempel bläck, färgdynor, kosmetika, smuts, mat, olja eller krämer. När du ska rengöra din iPhone kopplar du först från alla kablar och stänger sedan av enheten (tryck och håll ned vilo-/väckningsknappen och dra sedan reglaget som visas på skärmen). Använd en mjuk, lätt fuktad och luddfri trasa. Se till att fukt inte tränger in i några öppningar. Använd inte fönsterputsmedel, hushållsrengöringsmedel, tryckluft, aerosolsprayer, lösningsmedel, ammoniak, slipmedel eller rengöringsmedel som innehåller väteperoxid när du rengör din iPhone. Glasytan på framsidan har en fettavvisande ytbehandling. Ta bort fingeravtryck genom att torka av utsatta ytor med en mjuk, luddfri trasa. Beläggningens fettavisande förmåga avtar med tiden även vid normal användning, men om skärmen torkas av med slipande material minskar den skyddande effekten ytterligare och glaset kan repas.

iPhone 3G och iPhone (original)

När du ska rengöra din iPhone kopplar du först från alla kablar och stänger sedan av enheten (tryck och håll ned vilo-/väckningsknappen och dra sedan reglaget som visas på skärmen). Använd sedan en mjuk, lätt fuktad och luddfri trasa. Se till att fukt inte tränger in i några öppningar. Använd inte fönsterputsmedel, hushållsrengöringsmedel, tryckluft, aerosolsprayer, lösningsmedel, ammoniak, slipmedel eller rengöringsmedel som innehåller väteperoxid när du rengör din iPhone.

Läs mer

Läs om hur du rengör Apple Watch och andra Apple-produkter