Om du inte kan dela eller samarbeta i appen Anteckningar på din iPhone eller iPad

För att dela eller samarbeta i appen Anteckningar måste alla ha en Apple-enhet med det senaste operativsystemet och tillräckligt med lagringsutrymme. Du kan också använda iCloud.com.

Uppdatera dina enheter

Se till att du och personen du försöker dela eller samarbeta med har den senaste versionen av iOS eller iPadOS på era iPhone- eller iPad-enheter eller den senaste versionen av macOS på era Mac-datorer. Du kan inte samarbeta i anteckningar med någon som använder en enhet som inte kommer från Apple.

Om du har några anteckningar med ritningar som gjordes före iOS 13 uppdaterar du dessa ritningar i Anteckningar för att använda de senaste funktionerna.

Se till att du använder iCloud

Logga in på iCloud med samma Apple-ID på alla dina enheter. iCloud låter dig lagra, dela och samarbeta i anteckningar på olika enheter. Vissa samarbetsfunktioner i Anteckningar fungerar inte såvida inte båda användarna är inloggade på iCloud.

Innan du delar en anteckning kontrollerar du att den visas i iCloud-mappen i appen Anteckningar. Du kan bara samarbeta i anteckningar när de finns i iCloud-mappen.

iPhone som visar skärmen Mappar i appen Anteckningar med iCloud-mappen framhävd

Se till att du delar med andra Apple-konton

I appen Anteckningar kan du bjuda in dina kontakter att samarbeta i en anteckning. Du kan också skicka en kopia av en anteckning via appar som Mail eller Meddelanden. Se till att din kontakt är inloggad på iCloud och kan ta emot iMessages om du vill starta ett samarbete med Meddelanden.

Så här delar du en anteckning:

1. Öppna anteckningen du vill dela.

2. Tryck på Dela-knappenIngen bildtext för denna bild.

3. I menyn väljer du om du vill skicka en kopia eller bjuda in din kontakt att samarbeta i anteckningen. Upp till 100 personer kan samarbeta i en anteckning.*

4. Tryck på en app som Mail eller Meddelanden och skicka anteckningen till dina kontakter.

Se till att alla har tillräckligt med iCloud-lagring

Du behöver ha tillräckligt med lagringsutrymme på iCloud och din enhet för att samarbeta i anteckningar. Du kan frigöra utrymme eller uppgradera till iCloud+ för mer lagringsutrymme.

Se till att personen du försöker dela med också har tillräckligt med lagringsutrymme. Du kanske inte ser ändringar som har gjorts i delade anteckningar om det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme på din enhet eller på ditt iCloud-konto.

Kontrollera om dina anteckningar är låsta

Du kan inte dela lösenordsskyddade anteckningar. Om du vill dela eller samarbeta i en lösenordsskyddad anteckning:

1. Välj en anteckning och tryck sedan på Visa anteckning för att låsa upp den med Face ID eller ditt lösenord.

2. Tryck på Mer-knappenIngen bildtext för denna bild.

3. Tryck på Ta bort för att ta bort lösenordsskyddet.

*För synkroniseringsfunktioner i realtid kan upp till 33 aktiva deltagare samarbeta samtidigt.