Läs och svara på meddelanden med Apple Watch

Varje gång du får ett nytt meddelande ger Apple Watch dig ett mjukt, snabbt tryck på handleden. Lyft bara handleden för att läsa meddelandet och svara.

Läsa ett meddelande

Du öppnar Meddelanden genom att trycka på Digital Crown så att alla appar visas, och trycker sedan på Meddelanden-appen. Du kan också öppna Meddelanden från Dock.

Om du får en notis om ett meddelande höjer du handleden för att visa det eller sveper nedåt från urtavlan.

Svara på ett meddelande

Bläddra till slutet av meddelandet och välj ett alternativ för att svara. Du kan skicka ett förinställt svar, rita text, spela in ett svar med mera med de senaste versioner av watchOS och iOS.

Förinställda svar som Hej och Jag är på väg.

Bläddra ned till slutet av meddelandet och tryck sedan på ett svar om du vill använda förinställda svar. Du kan också skapa dina egna svar.

Vanligt använda emojisymboler, till exempel hjärtat och ok.

Om du vill skicka en emoji trycker du på emoji-knappen och vrider Digital Crown för att se fler alternativ. Tryck för att skicka.

Handskrivet meddelande, till exempel tack.

Om du vill skicka ett handskrivet meddelande eller märke trycker du på emojisymbolen, rullar ned och trycker sedan på Märken. Använd Meddelanden på iPhone om du vill använda ett annat meddelande eller klistermärke.

Meddelandet ”Det låter bra. Har du några förslag.”

Tryck på mikrofonsymbolen, säg något och tryck sedan på Skicka eller Klar för att spela in ett meddelande. Om du vill skicka meddelandet som text istället för ljud ändrar du dina inställningar i appen Apple Watch på iPhone.

handskrivet o

Tryck på symbolen Handskrift för att skriva bokstäver eller ord på skärmen med fingret och låt Apple Watch förvandla dem till text. Läs mer om att rita text

Alternativen Svara, Skicka plats, Se detaljer eller Välj ett språk.

Visa var du befinner dig på en karta genom att trycka hårt på skärmen medan du visar konversationen och tryck sedan på Skicka plats.

Hjärta-teckning

Svara med Digital Touch genom att trycka på Digital Touch-knappen. Sedan kan du skicka en teckning, ett tryck, ditt hjärtslag och annat.

Hjärta-tapback

Dubbelklicka på ett meddelande och tryck sedan för att välja ett tapback, som tumme upp eller ett hjärta.

Skicka ett nytt meddelande

Du kan be Siri att skapa ett meddelande åt dig. Säg exempevis följande till Siri: ”Säg till Johnny att jag är där om 20 minuter”. Skicka genom att sänka handleden. Du kan även utföra dessa steg:

1. Öppna hemskärmen genom att trycka på Digital Crown, och tryck sedan på appen Meddelanden.
  2. Tryck hårt på skärmen och tryck sedan på Nytt meddelande.
  3. Tryck på Lägg till kontakt. Du kan trycka på en kontakt i listan som visas. Tryck på knappen Kontakter för att visa kontakter, tryck på mikrofonknappen för att söka efter någon eller diktera ett telefonnunmmer eller tryck på knappsatsknappen för att ange ett telefonnummer.
  4. Skapa ditt meddelande.

Skapa ett nytt förvalt svar

Om du vill anpassa ett svar:

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  2. Gå till Meddelanden > Förvalda svar.
  3. Tryck på ett förvalt svar och ändra det.

Tryck på Redigera för att ta bort ett förvalt svar eller ändra ordningen.

Standardsvar, till exempel Hej och Jag är på väg.

Radera en konversation

1. Svep åt vänster på konversationen.
  2. Tryck på papperskorgssymbolen.
    Meddelande från Jane Appleseed.
  3. Tryck på papperskorgen igen.

Få hjälp