Om du blir ombedd att skapa en ny säkerhetskod för iCloud-nyckelring

Om du använder iCloud-nyckelring i iOS 8.4 eller tidigare, eller OS X 10.10.4 eller tidigare, kan du se meddelandet ”En ny säkerhetskod måste skapas på grund av en ändring i servrarna för iCloud-nyckelring”.

När meddelandet visas kan du uppdatera enhetens operativsystem och fortsätta utan att uppdatera din iCloud-säkerhetskod. Din iCloud-säkerhetskod används för att verifiera din identitet när du ställer in iCloud-nyckelring på en ny enhet och när du återskapar din iCloud-nyckelring.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Tryck på Inte nu i meddelandemenyn och uppdatera din enhet till senaste versionen av iOS.

Om du inte uppdaterar visas meddelandet igen efter 24 timmar.

Om du väljer Inte nu tre gånger utan att uppdatera din enhet kommer din iCloud-nyckelring att stängas av och meddelandet om säkerhetskoden visas inte igen. När iCloud-nyckelring är avstängd påverkas inte din lokala nyckelring men ditt användarnamn, lösenord och andra nyckelringsobjekt kommer inte att uppdateras på dina enheter. Du kan dessutom inte återskapa din iCloud-nyckelring från iCloud.

På Mac-datorn

Klicka på Skapa ny kod i meddelandemenyn, minimera fönstret som öppnas och uppdatera din Mac till den senaste versionen av OS X.

Om du klickar på Återställ och stäng av kommer din iCloud-nyckelring raderas från iCloud och stängas av på enheten. Din lokala nyckelring påverkas inte men ditt användarnamn, lösenord och andra nyckelringsobjekt kommer inte att uppdateras på dina enheter.

Skapa en ny iCloud-säkerhetskod

När du ser meddelandet kan du också skapa en ny kod och fortsätta använda iCloud-nyckelring på din enhet.

Uppdatera iCloud-säkerhetskoden genom att välja Skapa ny kod för att följa stegen för att skapa en ny kod.

Välj en kod du kan komma ihåg. iCloud-säkerhetskoden används för att verifiera din identitet när du ställer in iCloud-nyckelring på en ny enhet och när du återskapar din iCloud-nyckelring.