Ställa in iCloud-nyckelring

Med iCloud-nyckelring kan du hålla dina lösenord och annan säker information uppdaterad på dina olika enheter.

iCloud-nyckelringen kommer ihåg saker så att du slipper. Den fyller i dina uppgifter automatiskt, som till exempel användarnamn och lösenord i Safari, kreditkort och wifi-lösenord på alla enheter som du godkänner. Har du fler frågor om iCloud-nyckelring?

Aktivera iCloud-nyckelring

När du har uppdaterat din enhet till den senaste versionen av iOS eller iPadOS ber inställningsassistenten dig att ställa in iCloud-nyckelring. Läs om tillgänglighet beroende på land eller region.

Aktivera iCloud-nyckelring på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar, tryck på [ditt namn] och sedan på iCloud.
  2. Tryck på Nyckelring.*
  3. Flytta reglaget för att aktivera iCloud-nyckelring. Du ombes kanske att ange din lösenkod eller ditt Apple-ID-lösenord.

Aktivera iCloud-nyckelring på din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Apple-ID och sedan på iCloud i sidofältet. I macOS Mojave eller tidigare klickar du på iCloud.
  3. Välj Nyckelring.*
  4. Om du väljer Godkänn senare när du loggar in på ditt Apple-ID måste du godkänna med en gammal lösenkod eller från en annan enhet när du uppmanas till det. Om du inte kan godkänna måste du nollställa dina end-to-end-krypterade data när du uppmanas till det.

*Tvåfaktorsautentisering krävs för att aktivera iCloud-nyckelring på din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 13 eller senare eller på din Mac med macOS Catalina eller senare. Om du inte har ställt in det än uppmanas du till att uppdatera till tvåfaktorsautentisering.

Om du inte kan aktivera iCloud-nyckelring

Om du inte kan aktivera iCloud-nyckelring efter att ha följt dessa steg kontrollerar du att du uppfyller minimisystemkraven för iCloud-nyckelring och att du använder tvåfaktorsautentisering

Om du inte använder tvåfaktorsautentisering kan det hända att du ombes att skapa en iCloud-säkerhetskod (sex siffror, komplex alfanumerisk eller slumpgenererad) för att auktorisera fler enheter och verifiera din identitet. Om du glömmer din kod kan det hända att du kan nollställa den.

Vanliga frågor

Få svar på några av de vanligaste frågorna om iCloud-nyckelring.

Vilken information lagras i iCloud-nyckelring?

iCloud-nyckelring sparar kreditkortsnummer och utgångsdatum utan att lagra eller fylla i säkerhetskoden, samt lösenord och användarnamn, wifi-lösenord, internetkonton med mera. Utvecklare kan också uppdatera sina appar för att använda nyckelringen om appen körs på en enhet med iOS 7.0.3 eller senare, eller OS X Mavericks 10.9 eller senare. Läs om vad du ska göra om du inte ser lagrade objekt i iCloud-nyckelring.

Så här skyddas din information med iCloud-nyckelring

iCloud skyddar din information med end-to-end-kryptering, vilket är den högsta nivån av datasäkerhet. Dina data skyddas med en nyckel som skapas med information som är unik för din enhet i kombination med din enhets lösenkod som endast du kan. Ingen annan kan visa eller läsa dessa data, varken när de överförs eller när de lagras. Läs mer.

Vad händer om jag stänger av iCloud-nyckelring på en enhet?

Om du stänger av iCloud-nyckelring för en enhet kan du välja om du vill behålla eller radera de lösenord och den kreditkortsinformation som du har sparat. Om du väljer att behålla informationen, tas den inte bort eller uppdateras när du gör ändringar på andra enheter. Om du inte väljer att behålla informationen på minst en enhet raderas dina nyckelringsdata från enheten och iCloud-servrarna.

Kan Apple återställa min iCloud-säkerhetskod?

Nej. Om du anger din säkerhetskod för iCloud felaktigt för många gånger kan du inte använda den iCloud-nyckelringen. Du kan kontakta Apple-supporten för att verifiera din identitet och försöka igen. Efter flera felaktiga försök tas din nyckelring bort från Apples servrar och du måste ställa in den från början.

Hur hittar jag mina sparade lösenord?

iCloud-nyckelring lagrar dina sparade lösenord så att du kan se eller ändra dem när som helst. Läs mer om hur du hittar dina sparade lösenord på din iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan även hitta dina sparade lösenord på din Mac

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.