Ställa in iCloud-nyckelring

Med iCloud-nyckelring kan du hålla dina lösenord och annan säker information uppdaterad på dina olika enheter.

iCloud-nyckelringen kommer ihåg saker så att du slipper. Den fyller i dina uppgifter automatiskt, till exempel användarnamn och lösenord i Safari, kreditkort, wifi-lösenord och inloggning till sociala nätverk, på alla enheter som du godkänner. Du kan också använda iCloud-nyckelring för att se dina sparade lösenord.

Aktivera iCloud-nyckelring

När du har uppdaterat din enhet till senaste versionen av iOS eller iPadOS ber inställningsassistenten dig att ställa in iCloud-nyckelring. Läs om tillgänglighet beroende på land eller region.

iPhone med aktiverad iCloud-nyckelring

Slå på iCloud-nyckelring på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar, tryck på [ditt namn] och sedan på iCloud.
  2. Tryck på Nyckelring.
  3. Flytta reglaget för att aktivera iCloud-nyckelring.
  4. Om du väljer Godkänn senare när du loggar in på ditt Apple-ID måste du godkänna med en gammal lösenkod eller från en annan enhet när du uppmanas till det. Om du inte kan godkänna måste du återställa dina end-to-end-krypterade data när du uppmanas till det.

Slå på iCloud-nyckelring på din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka i macOS Catalina på Apple-ID och sedan på iCloud i sidofältet. Tryck på iCloud i macOS Mojave eller tidigare.
  3. Välj Nyckelring.
  4. Om du väljer Godkänn senare när du loggar in på ditt Apple-ID måste du godkänna med en gammal lösenkod eller från en annan enhet när du uppmanas till det. Om du inte kan godkänna måste du återställa dina end-to-end-krypterade data när du uppmanas till det.

Om du inte kan slå på iCloud-nyckelring

Om du inte kan slå på iCloud-nyckelring när du har följt de här stegen kan det hända att du inte använder tvåfaktorsautentisering. Se till att du uppfyller de lägsta systemkraven för iCloud-nyckelring och testa dessa åtgärder i stället:

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Välj Inställningar, tryck på [ditt namn] och tryck sedan på iCloud.
  2. Tryck på Nyckelring och flytta reglaget för att aktivera det.*
  3. Följ instruktionerna på din skärm.

På Mac-datorn:

1. Välj Apple-menyn  och sedan Systeminställningar.
  2. I macOS Catalina klickar du på Apple-ID och sedan på iCloud i sidofältet. Tryck på iCloud i macOS Mojave eller tidigare.
  3. Välj Nyckelring.*

Det kan hända att du blir ombedd att skapa en iCloud-säkerhetskod – sex siffror, komplex alfanumerisk eller slumpgenererad – för att auktorisera fler enheter och verifiera din identitet. Om du glömmer din kod kan det hända att du kan nollställa den.

*Om tvåfaktorsautentisering inte är inställd på din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 13 eller på din Mac med macOS Catalina, kommer du uppmanas att uppdatera till tvåfaktorsautentisering.

Så ser du lösenord som är sparade i iCloud-nyckelring

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller senare

1. Tryck på Inställningar, välj Lösenord och konton eller Konton och lösenord och tryck sedan på Webb- och applösenord eller på App- och webbplatslösenord.
  2. Använd Face ID eller Touch ID när du uppmanas till det.
  3. Tryck på en webbplats för att se ett lösenord.

Tryck på Ändra för att ta bort ett lösenord. Välj sedan en webbplats och tryck på Radera.

På en Mac-dator med OS X Mavericks 10.9 eller senare

1. Öppna Safari. Välj Inställningar på Safari-menyn och klicka sedan på Lösenord.
  2. Ange ditt användarlösenord.
  3. Välj en webbplats för att se lösenordet. Du kan också lägga till eller ta bort lösenord från iCloud-nyckelring. Ändra ett lösenord genom att välja en webbplats, klicka på Detaljer, ändra lösenordet och klicka på Klar.

Vanliga frågor

Få svar på några av de vanligaste frågorna om iCloud-nyckelring.

Vilken information lagras i iCloud-nyckelring?

iCloud-nyckelring sparar kreditkortsnummer och utgångsdatum utan att lagra eller fylla i säkerhetskoden, samt lösenord och användarnamn, wifi-lösenord, internetkonton med mera. Utvecklare kan också uppdatera sina appar för att använda nyckelringen om appen körs på en enhet med iOS 7.0.3 eller senare, eller OS X Mavericks 10.9 eller senare.

Så här skyddas din information med iCloud-nyckelring

iCloud skyddar din information med end-to-end-kryptering, vilket är den högsta nivån av datasäkerhet. Dina data skyddas med en nyckel som skapas med information som är unik för din enhet i kombination med din enhets lösenkod som endast du kan. Ingen annan kan visa eller läsa dessa data, varken när de överförs eller när de lagras. Läs mer.

Vad händer om jag stänger av iCloud-nyckelring på en enhet?

Om du stänger av iCloud-nyckelring för en enhet kan du välja om du vill behålla eller radera de lösenord och den kreditkortsinformation som du har sparat. Om du väljer att behålla informationen, tas den inte bort eller uppdateras när du gör ändringar på andra enheter. Om du inte väljer att behålla informationen på minst en enhet kommer dina nyckelringsdata att raderas från enheten och iCloud-servrarna.

Kan jag se till att min information inte är säkerhetskopierad i iCloud?

Ja.* När du ställer in iCloud-nyckelring kan du hoppa över steget att skapa en säkerhetskod för iCloud. Då sparas data för nyckelringen lokalt på enheten och uppdateras endast mellan dina godkända enheter. Om du inte skapar en säkerhetskod för iCloud kan inte Apple hjälpa dig att återskapa din iCloud-nyckelring.

*Om du har tvåfaktorsautentisering för ditt konto gäller inte detta.

Kan Apple återställa min iCloud-säkerhetskod?

Nej. Om du anger din säkerhetskod för iCloud felaktigt för många gånger kan du inte använda den iCloud-nyckelringen. Du kan kontakta Apple-supporten för att verifiera din identitet och försöka igen. Efter flera felaktiga försök tas din nyckelring bort från Apples servrar och du måste ställa in den från början.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.