Ställa in iCloud-nyckelring

Med iCloud-nyckelring kan du hålla dina lösenord och annan säker information uppdaterad på dina olika enheter.

iCloud-nyckelringen kommer ihåg saker så att du slipper. Den fyller i dina uppgifter automatiskt, till exempel användarnamn och lösenord i Safari, kreditkort, wifi-nätverk och inloggning till sociala nätverk, på alla enheter som du godkänner.

Kom igång

För att kunna använda iCloud-nyckelring behöver du iOS 7.0.3 eller senare på din iPhone, iPad eller iPod touch, och OS X Mavericks 10.9 eller senare på din Mac. Läs om tillgänglighet beroende på land eller region.

När du har uppdaterat iPhone, iPad eller iPod touch till senaste versionen av iOS ber inställningsassistenten dig att ställa in iCloud-nyckelringen. Instruktionerna varierar beroende på on du använder tvåfaktorsautentisering eller någon annan typ av säkerhet, som e-post, lösenord eller säkerhetsfrågor.

Om du använder tvåfaktorsautentisering

Med tvåfaktorsautentisering är din enhet betrodd när du loggar in med ditt Apple-ID, så i de flesta fall behöver du inte godkänna den igen.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iCloud. För 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud.
  2. Tryck på Nyckelring.
  3. Flytta reglaget för att aktivera iCloud-nyckelring.

iPhone som visar iCloud-nyckelring aktiverad

På Mac-datorn:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar > iCloud.
  2. Välj Nyckelring.

Mac som visar iCloud-nyckelring

Om du använder tvåstegsverifiering eller e-post, lösenord eller säkerhetsfrågor

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Välj Inställningar > [ditt namn] > iCloud. För 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud.
  2. Tryck på Nyckelring och flytta reglaget för att aktivera det.
  3. Ange ditt Apple-ID och följ anvisningarna.

På Mac-datorn:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar > iCloud.
  2. Ange ditt Apple-ID och lösenord och följ anvisningarna.

Du kan skapa en iCloud-säkerhetskod – sex siffror, komplex alfanumerisk eller slumpgenererad – för att auktorisera fler enheter och verifiera din identitet. Om du har den sms-aktiverade enheten som du använde för att ställa in nyckelringen kan du använda den, eller så kan du få hjälp om du har glömt din kod eller inte kan få ditt sms. Du kan också ändra ditt betrodda telefonnummer i Inställningar eller Systeminställningar.

Vanliga frågor

Få svar på några av de vanligaste frågorna om iCloud-nyckelring.

Vilken information lagras i iCloud-nyckelring?

iCloud-nyckelring sparar kreditkortsnummer och -utgångsdatum utan att lagra eller fylla i säkerhetskoden, samt lösenord och användarnamn, wifi-nätverk, internetkonton med mera. Utvecklare kan också uppdatera sina appar för att använda nyckelringen om appen körs på en enhet med iOS 7.0.3 eller senare, eller OS X Mavericks 10.9 eller senare.

Kan jag visa och redigera de lösenord som sparas i iCloud-nyckelring?

Ja. Du kan visa dina lösenord för webbplatser, wifi-nätverk och internetkonton via den specifika appen. Du kan till exempel visa och ändra lösenord för Safari i Safari.

Så här skyddas din information med iCloud-nyckelring

iCloud skyddar din information med end-to-end-kryptering, vilket är den högsta nivån av datasäkerhet. Dina data skyddas med en nyckel som skapas med information som är unik för din enhet i kombination med din enhets lösenkod som endast du kan. Ingen annan kan visa eller läsa dessa data, varken när de överförs eller när de lagras. Läs mer.

Vad händer om jag stänger av iCloud-nyckelring på en enhet?

Om du stänger av iCloud-nyckelring för en enhet kan du välja om du vill behålla eller radera de lösenord och den kreditkortsinformation som du har sparat. Om du väljer att behålla informationen, tas den inte bort eller uppdateras när du gör ändringar på andra enheter.

Kan jag se till att min information inte är säkerhetskopierad i iCloud?

Ja. När du ställer in iCloud-nyckelring kan du hoppa över steget att skapa en säkerhetskod för iCloud. Då sparas data för nyckelringen lokalt på enheten och uppdateras endast mellan dina godkända enheter. Om du inte skapar en säkerhetskod för iCloud kan inte Apple hjälpa dig att återskapa din iCloud-nyckelring.

Kan Apple återställa min iCloud-säkerhetskod?

Nej. Om du anger din säkerhetskod för iCloud felaktigt för många gånger kan du inte använda den iCloud-nyckelringen. Du kan kontakta Apple-supporten för att verifiera din identitet och försöka igen. Efter flera felaktiga försök tas din nyckelring bort från Apples servrar och du måste ställa in den från början.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.