Lyssna på musik, podcaster och ljudböcker på din Apple Watch

Strömma Apple Music, Apple Podcasts eller ljudböcker som du har köpt från Apple Books. Du kan också synka innehåll till klockan.

En Apple Watch som visar att musik spelas upp, en Apple Watch som visar att en podcast spelas upp och en Apple Watch som visar att en ljudbok spelas upp.

Om du är ansluten till Wi-Fi eller ett mobilnät kan du strömma Apple Music, Apple Podcasts och ljudböcker på din Apple Watch Series 3 eller senare, även om du inte har din iPhone med dig.

Du kan också synka musikpodcaster eller ljudböcker från iPhone till klockan. Sedan kan du spela upp innehållet från klockan utan att ha iPhone med dig, även om klockan inte är ansluten till Wi-Fi eller mobilnät.

Du måste ha Bluetooth-hörlurar eller -högtalare för att kunna lyssna på musik eller annat ljud i din Apple Watch. Läs om hur du parkopplar Bluetooth-enheter med klockan.

Läs mer om hur klockan använder Wi-Fi och mobildata

Lyssna på Apple Music

Om du har en Apple Music-prenumeration kan du spela upp alla låtar i Apple Music-katalogen. Du kan också använda Siri för att spela vilken låt som helst från Apple Music. Om du inte har en Apple Music-prenumeration kan du spela upp dina egna låtar, album och spellistor. Läs mer om hur du använder Musik-appen.

Öppna Musik-appen och tryck på den musik du vill strömma. Du kan också öppna Radio-appen om du vill lyssna på radio.

En iPhone som visar musik i Apple Watch-appen, inklusive Mest lyssnat, Friends Mix och Chill Mix.

Synka musik till din Apple Watch

1. Lägg Apple Watch på laddaren och kontrollera att den laddar. Kontrollera att din iPhone är inom räckhåll för din klocka.
  2. Gå till Inställningar > Bluetooth på din iPhone. Kontrollera att Bluetooth är påslaget.
  3. Gå till din iPhone, öppna appen Apple Watch och tryck på fliken Min klocka.
  4. Rulla till Musik och tryck på det. Tryck sedan på  Lägg till musik.
  5. Hitta musiken som du vill synkronisera. Tryck på knappen Lägg till  intill musiken du vill ha. Om du inte kan lägga till specifika album eller spellistor kan du försöka hämta dem till din iPhone först innan du synkar med din klocka.

Ta bort din musik från din Apple Watch

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone. Tryck sedan på fliken Min klocka längst ned på skärmen.
  2. Rulla till Musik och tryck på alternativet. Tryck sedan på Ändra i det övre högra hörnet. Om alternativet Ändra inte finns, har ingen musik synkats till klockan.
  3. Under Spellistor och album trycker du på Radera  bredvid musik som du vill ta bort. Tryck sedan på Radera. Här kan du även stänga av automatiskt tillagda spellistor som du inte vill ha på din klocka.

Lyssna på Apple Podcasts

Som standard synkas alla podcaster du prenumererar på till din Apple Watch när du laddar den. Men du kan också synka podcaster till din Apple Watch manuellt.

En iPhone som visar podcaster i Apple Watch-appen.

Synka podcaster till din Apple Watch

1. Öppna Inställningar > Meddelanden på din iPhone och kontrollera att Synka podcaster är aktiverat.
  2. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten. Tryck på fliken Min klocka, rulla till Podcaster och tryck på det.
  3. Tryck på Anpassat under Lägg till avsnitt från.
  4. Tryck på reglaget för det program du vill ha.
    Om det program du vill ha inte visas, öppnar du appen Podcaster på din iPhone, hittar programmet och trycker på Prenumerera.

Avsnitt tas automatiskt bort från din Apple Watch när du har lyssnat på dem.

Läs mer om hur du använder Podcaster-appen.

Lyssna på ljudböcker

Köp ljudböcker i Böcker-appen på din iOS-enhet, iPadOS-enhet eller Mac. Använd sedan Ljudböcker-appen i klockan för att spela upp dem.

Som standard synkas upp till två ljudböcker från samlingarna Läsning pågår eller Vill läsa till din Apple Watch när du laddar den. Men du kan också synka ljudböcker till din Apple Watch manuellt.

En iPhone som visar ljudböcker i Apple Watch-appen.

Synka ljudböcker

1. Lägg Apple Watch på laddaren och kontrollera att den laddar.
  2. Gå till Inställningar > Bluetooth på din iPhone. Kontrollera att Bluetooth är påslaget.
  3. Gå till din iPhone, öppna appen Apple Watch och tryck på fliken Min klocka.
  4. Rulla till Ljudböcker och tryck på det. Tryck på  Lägg till ljudbok för att lägga till en ny ljudbok. Om hämtningsknappen  visas, väntar ljudboken på att synkroniseras. Om hämtningsknappen  inte visas har ljudboken redan synkroniserats till Apple Watch.

Läs mer om ljudböcker.

Gör mer med musiken och podcasterna på din Apple Watch

• Du kan starta en specifik spellista varje gång du börjar träna. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på Min klocka. Tryck på Träning och sedan på Träningsspellista.*
  • Om du inte vill att Spelas nu ska öppnas automatiskt kan du avaktivera det. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka. Tryck på Allmänt och sedan Väck skärm och avaktivera Lansera ljudappar automatiskt.

*Träningsspellistor är tillgängliga i Apple Watch Series 1 och senare.