Lyssna på musik och podcaster på din Apple Watch

Du kan lyssna på Apple Music och Apple Podcasts, kontrollera vad som spelas på din iPhone och hantera spellistor från din Apple Watch.

Apple Watch och AirPods spelar spellistan My Work Jam

Du kan lyssna på Apple Music och strömma Apple Podcasts på din Apple Watch Series 3 eller senare med en wifi- eller mobilanslutning. Använd valfri modell av Apple Watch för att kontrollera musiken på din iPhone eller synka spellistor till din Apple Watch och lyssna utan din iPhone.

Lyssna på Apple Music eller Apple Podcasts

Animering som visar hur du hittar ditt bibliotek på din Apple Watch

Lyssna på Apple Music

Om du är Apple Music-prenumerant kan din Apple Watch Series 3 eller senare automatiskt komma åt ditt musikbibliotek. Öppna appen Musik på din Apple Watch och rulla uppåt. Tryck sedan på Bibliotek. Du kan också använda Siri för att spela vilken låt som helst från Apple Music och lyssna på anpassade stationer i Radio-appen.

Om du inte prenumererar på Apple Music kan du lyssna på viss musik i Apple Watch. Lär dig att lägga till album och spellistor till din Apple Watch.

Lyssna på Apple Podcasts

Med watchOS 5 kan du använda appen Podcasts för att spela program och avsnitt. Om du har en Apple Watch Series 3 eller senare öppnar du appen Podcasts på din Apple Watch, rullar uppåt och trycker på Bibliotek. Du kan också använda Siri för att spela program från Apple Podcasts-katalogen. På Apple Watch med watchOS 5 kan du synka Apple Podcasts till din klocka.

För att lyssna på podcaster på din Apple Watch går du till Inställningar > Podcaster och kontrollerar att Synka podcaster är på.

Apple Watch med Spelas nu öppet

Kontrollera ljudet som spelas på din iPhone

När din parkopplade iPhone är inom räckhåll öppnar du appen Music eller Podcasts och rullar högst upp. Tryck på På iPhone för att visa din mobils bibliotek och spela musik eller podcaster.

Om du har börjat spela musik eller podcaster på din iPhone och vill visa vad som spelas öppnar du appen Musik eller Podcaster, rullar uppåt och trycker på Spelas nu.

Synka musik och podcaster till din Apple Watch

Du kan lägga till specifika album, spellistor och podcaster till din Apple Watch genom att synka dem. När du har synkroniserat dem kan du spela musik på din Apple Watch utan din iPhone.

iPhone med Watch-appen öppen

Synka musik till din Apple Watch

1. Sätt Apple Watch i laddaren och kontrollera att den laddar.
  2. Gå till Inställningar > Bluetooth på din iPhone. Kontrollera att Bluetooth är påslaget.
  3. Gå till din iPhone, öppna appen Apple Watch och tryck på fliken Min klocka.
  4. Tryck på Musik > Lägg till Lägg till musik.
  5. Välj musiken som du vill synkronisera.

Under avsnittet Lägg automatiskt till kan du slå på eller stänga av spellistor. Musik som du spelar ofta läggs automatiskt till på din Apple Watch. Och om du är Apple Music-prenumerant läggs anpassade mixar automatiskt till på Apple Watch.

Om du inte kan lägga till specifika album eller spellistor kan du försöka hämta dem till din iPhone först innan du synkar med din klocka. Du kan inte lägga till ljudböcker på din klocka.

Lär dig hur du skapar spellistor på din iOS-enhet eller dator.

Synka podcaster till din Apple Watch

Som standard synkas alla dina Apple Podcasts-prenumerationer till din Apple Watch när den laddas. Avsnitt tas automatiskt bort från din Apple Watch när du har lyssnat på dem och program som du prenumererar på uppdateras automatiskt med nya avsnitt.

Om du manuellt vill välja vilka podcaster som ska synkas öppnar du Apple Watch-appen på din iPhone, går till Min klocka > Podcasts och trycker på Anpassa. Välj sedan program med avsnitt i ditt bibliotek för podcaster för att synka till din Apple Watch.

iPhone med Watch-appen öppen och Radera-knappen bredvid spellistor och album

Ta bort musik från Apple Watch

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone. Tryck sedan på fliken Min klocka längst ned på skärmen.
  2. Rulla till Musik och tryck på alternativet. Tryck sedan på Ändra i det övre högra hörnet. Ändra syns bara om du har synkroniserat musik till din Apple Watch.
  3. Under Spellistor och album trycker du på Radera bredvid musik som du vill ta bort. Tryck sedan på Radera.

Du kan även stänga av automatiskt tillagda spellistor som du inte vill ha på din klocka.

Gör mer med musiken och podcasterna på din Apple Watch

*Träningsspellistor är tillgängliga i Apple Watch Series 1 och senare.