Lyssna på musik och podcaster på din Apple Watch

Streama Apple Music eller Apple Podcasts. Du kan också synka innehåll till klockan.

Du måste ha Bluetooth-hörlurar eller -högtalare för att kunna lyssna på musik eller annat ljud i din Apple Watch. Läs om hur du parkopplar Bluetooth-enheter med klockan.

Om du är ansluten till wifi eller ett mobilnät kan du streama Apple Music och Apple Podcasts på din Apple Watch Series 3 eller senare, även om du inte har din iPhone med dig. Du kan också synka musik och poddar från din iPhone till klockan. Sedan kan du spela upp innehållet från klockan utan att ha iPhone med dig, även om klockan inte är ansluten till wifi eller mobilnät.

Läs mer om hur klockan använder wifi och mobildata.

Lyssna på Apple Music

Om du har en Apple Music-prenumeration kan du spela upp alla låtar i Apple Music-katalogen. Om du inte har ett Apple Music-abonnemang kan du spela upp dina egna låtar, album och spellistor. Läs mer om hur du använder Musik-appen.

Öppna Musik-appen och tryck på den musik du vill strömma. Du kan också öppna Radio-appen om du vill lyssna på radio.

Synka musik till din Apple Watch

1. Lägg din Apple Watch på laddaren. Se till att den laddas och att din iPhone är inom räckvidden för din klocka.
  2. På din iPhone öppnar du appen Inställningar och trycker sedan på Bluetooth. Kontrollera att Bluetooth är påslaget.
  3. Gå till din iPhone, öppna appen Apple Watch och tryck på fliken Min klocka.
  4. Rulla till Musik och tryck på den.
  5. Tryck på Lägg till musik och leta sedan reda på låten eller albumet som du vill synkronisera.
  6. Tryck på knappen Lägg till  intill musiken du vill synkronisera. Om du inte kan lägga till specifika album eller spellistor kan du försöka hämta dem till din iPhone först innan du synkar med din klocka.

Apple Watch-appen på iPhone visar spellistor och album som du kan lägga till.

Ta bort din musik från din Apple Watch

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone. Tryck sedan på fliken Min klocka längst ned på skärmen.
  2. Rulla till Musik och tryck på alternativet. Tryck sedan på Ändra i det övre högra hörnet. Om alternativet Ändra inte finns, har ingen musik synkats till klockan.
  3. Under Spellistor och album trycker du på Radera  bredvid musik som du vill ta bort. Tryck sedan på Radera. Du kan även stänga av automatiskt tillagda spellistor som du inte vill ha på din klocka.

Synka podcaster till din Apple Watch

Alla poddar som du följer på din Apple Watch synkroniseras automatiskt när du laddar den. Men du kan också synka podcaster till din Apple Watch manuellt.

1. På din iPhone öppnar du appen Inställningar och trycker sedan på Podcaster. Se till att Synkronisera bibliotek är aktiverat.
  2. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten. Tryck på fliken Min klocka, rulla till Podcaster och tryck på det.
  3. Tryck på Anpassat under Lägg till avsnitt från.
  4. Tryck på reglaget för det program du vill ha. Öppna appen Podcasts på din iPhone om programmet du vill ha inte visas och sök efter programmet och tryck sedan på knappen Lägg till .

Avsnitt tas automatiskt bort från din Apple Watch när du har lyssnat på dem.

Läs mer om hur du använder Podcaster-appen.

Apple Watch-appen på iPhone som visar podcastprogram och stationer.

Gör mer med musiken och podcasterna på din Apple Watch

Du kan starta en specifik spellista varje gång du börjar träna. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på Min klocka. Tryck på Träning och sedan på Träningsspellista.*

*Träningsspellistor är tillgängliga i Apple Watch Series 1 och senare.

Tillgängligheten för Apple Music och Apple Podcasts kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.