Om Mail på din Mac ber dig om ditt lösenord upprepade gånger

Mail kan ange att det inte kan ansluta till ditt e-postkonto och upprepade gånger be dig att ange lösenordet.

Om din Mac-dator är ansluten till internet men plötsligt börjar fråga efter lösenord bör du i allmänhet försöka igen senare. Om det behövs samarbetar du med din e-postleverantör för att lösa det. Om du använder Apples iCloud Mail går du till och ser hur du löser problem med iCloud Mail.

Varför frågar Mail efter lösenordet?

Mail kan fråga efter ditt lösenord när det går att ansluta till din e-postleverantör men inte till ditt e-postkonto, eftersom din leverantör inte godkänner ditt e-postlösenord.

Fel vid e-postanslutning

Din leverantör kan neka ditt lösenord av flera anledningar, bland annat:

• Du använder inte ditt nuvarande e-postlösenord. Om du uppdaterade lösenordet på en annan enhet kontrollerar du att du använder samma lösenord på din Mac.
  • Din e-postleverantör vill att du ska uppdatera eller nollställa ditt lösenord av säkerhetsskäl. Om du till exempel använder Googles tvåstegsverifiering kräver ditt Gmail-konto i Mail rätt appspecifikt lösenord.
  • Din e-postleverantör inaktiverade eller stängde av ditt konto. Kontakta din e-postleverantör för att få hjälp.

Kontrollera ditt lösenord i inställningarna för Internetkonton

Beroende på vilken typ av e-postkonton du använder kanske du kan korrigera lösenordet enligt följande:

1. Avsluta Mail. Om det inte avslutar kan dutvinga det att avsluta.
  2. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Internetkonton.
  3. Välj ditt e-postkonto i sidofältet.
  4. Om du ser ett lösenordsfält för kontot raderar du lösenordet och skriver in det korrekta lösenordet.
  5. Stäng sedan Systeminställningar och öppna Mail och försök använda ditt konto igen.

Om Mail fortfarande frågar efter ditt lösenord är lösenordet troligen felaktigt. Din e-postleverantör kan hjälpa dig att verifiera dina e-postinställningar och kontrollera att du använder rätt lösenord.

Prova att använda webbmail

Många e-postleverantörer erbjuder webbmail som är ett sätt att använda e-post med en webbläsare som Safari, istället för med en e-postapp som Mail. Om du till exempel använder ett iCloud Mail-konto kan du använda iCloud.com för att skicka och ta emot e-postmeddelanden.

Eftersom det lösenord du vanligen använder för Mail är samma lösenord som du använder för webbmail, kan du försöka att logga in på webbmail med det lösenordet. Om inte det heller fungerar är lösenordet troligen felaktigt. Din e-postleverantör kan hjälpa dig att verifiera dina e-postinställningar och kontrollera att du använder rätt lösenord för Mail-appen.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.