Ändra ditt Apple-ID-lösenord

Följ de här anvisningarna när du vill ändra ditt Apple-ID-lösenord.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > Lösenord och säkerhet.
  2. Tryck på Ändra lösenord.
    Skärmen Byt lösenord på iPhone
  3. Ange det aktuella lösenordet eller lösenkoden för enheten, ange sedan det nya lösenordet och bekräfta det genom att ange det en gång till.
  4. Tryck på Ändra eller Ändra lösenord.
  5. Logga in med ditt nya Apple-ID-lösenord för att få tillgång till Apples funktioner och tjänster.

Läs mer om hur du ändrar ditt Apple-ID och uppdaterar annan kontoinformation.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID.
  2. Klicka på Lösenord och säkerhet.
  3. Klicka på Ändra lösenord. Innan du kan nollställa lösenordet för Apple-ID måste du ange lösenordet för att låsa upp Mac-datorn.

På en Mac med macOS Mojave eller tidigare

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Välj Kontodetaljer.
  3. Klicka på Säkerhet > Nollställ lösenord. Innan du kan nollställa lösenordet för Apple-ID måste du ange lösenordet för att låsa upp Mac-datorn.

På webben

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida.
  2. Gå till avsnittet Säkerhet och klicka på Ändra lösenord.
  3. Ange ditt aktuella lösenord, ange sedan det nya lösenordet och bekräfta det genom att ange det en gång till.
  4. Klicka på Ändra lösenord.
  5. Logga in med ditt nya Apple-ID-lösenord för att få tillgång till Apples funktioner och tjänster.

Om du har glömt lösenordet

Om du inte kommer ihåg ditt Apple-ID-lösenord kan du nollställa det genom att följa de här anvisningarna. När du har nollställt ditt lösenord behöver du uppdatera ditt Apple-ID och lösenord för varje tjänst som du är inloggad på.

Om du skapade en återställningsnyckel kan du använda den för att nollställa ditt lösenord. Läs mer om hur du använder en återställningsnyckel

Läs mer om lösenord och ditt Apple-ID

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att få åtkomst till Apples tjänster, till exempel App Store, Apple Music, iCloud, iMessage och FaceTime.

Tänk på följande när du skapar ett nytt lösenord:

• Ditt nya Apple-ID-lösenord måste bestå av minst åtta tecken och innehålla en siffra, en stor bokstav och en liten bokstav.
  • Du får inte använda blanksteg, samma tecken tre gånger i rad, ditt Apple-ID eller ett lösenord du använt under det senaste året.

Läs mer om lösenordskrav och hur du ser till att ditt Apple-ID är säkert

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.