Ändra ditt Apple-ID-lösenord

Följ de här anvisningarna när du vill ändra ditt Apple-ID-lösenord.

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att få åtkomst till Apples tjänster, till exempel App Store, Apple Music, iCloud, iMessage och FaceTime.

Om du vill ändra ditt lösenord

Om du kan ditt Apple-ID-lösenord och vill ändra det, följer du de här anvisningarna.

På Mac-datorn

1. Logga in på din kontosida för Apple-ID.
  2. I avsnittet Säkerhet klickar du på Ändra lösenord.
  3. Uppge ditt aktuella lösenord, fyll i det nya lösenordet och bekräfta det genom att fylla i det en gång till.
  4. Klicka på Ändra lösenord.
  5. Logga in med ditt nya Apple-ID-lösenord för att få tillgång till Apples funktioner och tjänster.

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller senare

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > Lösenord och säkerhet.
  2. Tryck på Ändra lösenord.
  3. Ange ditt aktuella lösenord eller lösenkoden för enheten, fyll i det nya lösenordet och bekräfta det genom att fylla i det en gång till.
  4. Tryck på Ändra eller Ändra lösenord.
  5. Logga in med ditt nya Apple-ID-lösenord för att få tillgång till Apples funktioner och tjänster.

Läs mer om hur du ändrar ditt Apple-ID och uppdaterar annan kontoinformation.

Om du har glömt lösenordet

Om du inte kommer ihåg ditt Apple-ID-lösenord kan du nollställa det genom att följa de här anvisningarna. När du har nollställt ditt lösenord behöver du uppdatera ditt Apple-ID och lösenord för varje tjänst som du är inloggad på.

Läs mer om lösenord och ditt Apple-ID

Tänk på följande när du skapar ett nytt lösenord:

• Ditt nya Apple-ID-lösenord måste bestå av minst åtta tecken och innehålla en siffra, en stor bokstav och en liten bokstav.
  • Du får inte använda blanksteg, samma tecken tre gånger i rad, ditt Apple-ID eller ett lösenord du använt under det senaste året.

Läs mer om lösenordskrav och hur du ser till att ditt Apple-ID är säkert

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.